13/08/2010

R for ro

Jeg tror, at ro eller hvile er vigtigt for alle mennesker. Uden ro kan vi ikke finde os selv eller andre. Er der aldrig et roligt øjeblik bliver indtryk ikke fordøjet og der er ikke mulighed for at tænke nyt. Nogle gange kniber det med at finde roen. Til tider er det ydre omstændigheder, der gør det svært. Andre gange er det larm, spørgsmål og rod indefra, der gør det svært.
Jeg finder ro ved at sove. Jeg finder det i min have, med min familie og med gode venner. Jeg kan finde det i en bog, ved at tegne eller strikke. Den dybeste ro bliver givet mig i samtale og væren med Gud alene.

"Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem med påkaldelse og tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres taner i Kristus Jesus." (Filipper brevet 4:6-7)

Hvor finder du ro?


20 comments:

 1. Ro - svært at illustrere, men du har gjort det flot! Jeg finder ro, som du hos Gud, i min "stol", i naturen - på vandring, på stranden. Og i musik. Sammen med min kære mand. Og på retræte.

  ReplyDelete
 2. Nydelig R-bidrag. Eg finn ro ved å ta min vesle Frikken på fanget og stryke og klappe han. Frikken er min 14 år gamle Cairnterrier :)

  Ha ei fin helg!

  ReplyDelete
 3. Kære Anne
  Jeg har fulgt din blog noget tid, uden at melde ind med kommentarer, så først - fin blog. Jeg nyder at læse om din indgang til verden, via tro og om jeres eventyr med børn.
  *Ro*, spørger du. Desværre har jeg sjældent ro i hovedet. Min udfordring i livet er bl.a. at finde hylder til alle tankerne. Men søvnen er livsgivende for mig. Her er der ro, og min nye have - her kan jeg slå krop og sjæl sammen.

  ReplyDelete
 4. Jeg finder ro ved at gå en tur i ved søen, eller i skoven, standse op og se ud over landskabet. Bare se - og prøve at finde solens rytme efter at have kigget i et kvarter -- har skyggerne flyttet sig?

  Jeg finder somme tider ro ved at spille klaver meget meget langsomt, tøvende, tænke over hver tone, finde på nye toner, men ikke for mange på en gang :-)

  ReplyDelete
 5. Att finna ro och vila det är viktigt. Jag finner ro ute i naturen eller hemma med en bra bok.
  Jättefint inlägg!
  Trevlig helg!

  ReplyDelete
 6. Jeg er blevet god til at finde ro når det behøves, i stedet for at blive frustreret over ventetid på landevejen, i køen i supermarkedet, ved køkkenvasken når der skal skrælles kartofler, bruger jeg trivialiteter til at finde ro, senest har jeg brugt dette da jeg ryddede op i personlige papirer, det er faktisk stille og fredfyldt bare og sidde og rive papirerne i stykker så de bliver ulæselige for andre, og så vidner bunken af papirstumper om at du har løst en opgave, der er mange muligheder for at finde ro hvis vi er opmærksomme på det.
  God weekend Anne.

  ReplyDelete
 7. Charlotte: Tak. Jeg tegnede den sidste år, da jeg ikke kunne finde ro inden i, men måtte prøve at finde det andets teds. Det blev så et øjeblik på papiret. Men faktisk kan jeg genkalde det, når jeg ser billedet. Ligesom dig finder jeg også ro med Duncan. Han skulle egentlig have været nævnt for sig og ikke med "familien" :-)

  gunknitter: Åh ja, et kæledyr! Det er slet ikke så værst at finde ro hos. Bare det at stryge hænderne igennem pelsen .... igen og igen.

  Prophesy: Velkommen i kommentarfeltet :-) Jeg er glad for du følger med!
  Tillykke med din nye have - jeg ELSKER min have. Det at fortabe sig i at gøre noget, der bli'r godt og som man er nødt til at koncentrere sig om er en stor hjælp til det med roen!

  ReplyDelete
 8. Donald: Gåture og at iagtage naturen er dejligt. Det giver en dejlig ro i både krop og sind! Jeg holder også af musikken, men er ikke så dygtig til at spille, at jeg kan finde ro. Heller ikke selvom jeg må koncentrere mig. Deligt at du gør!

  Maria G: gode bøger er virkelig godt - der åbner sig jo en hel anden verden, man kan forsvinde ind i! Rigtig god weekend til dig også!

  Michael: Jeg tror bestemt, du har ret i at ro er noget, man kan øve sig i at finde. Og til en vis grad også at holde på. I hvert fald er det oplagt at lægge irritationen på hylden - alene den, fjerne meget ro!! God weekend, Michael.

  ReplyDelete
 9. Det er meget smukt at læse, hvad du skriver! Jeg finder nok primært ro ved at opholde mig i naturen - og ved at læse, gerne ude i min have med en kat på skødet. Men egentlig er det noget sjovt noget, for jeg synes også, man kan finde ro ved at trave en tur gennem Købehavns gader og bare 'være' og kigge. Men jeg har også et afslapningsprogram på min iPod, som jeg nyder at lytte til.

  ReplyDelete
 10. Ja, hvor finner man ro?
  I en oppgave som løste seg selv med egen innsats som drivkraft, kanskje?

  ReplyDelete
 11. Et flott innlegg på R og et så vakkert illustrerende bilde til!!
  Jeg tror ikke jeg hadde klart å sitte så lenge i ro at det vokste trær på meg: Hehe! Har nok litt lopper i blodet, men å finne sin egen ro, er veldig viktig. Blogging har faktisk fått meg til å roe meg ned litt og gjøre det slik at jeg ikke er så rastløs:)

  ReplyDelete
 12. Du har så evig rett: Vi trenger ro og hvile, tid til omtanke og også være alene, selvom man har barn og ektefelle. I det minste for en stund av gangen - en stund respektert av våre kjæreste.

  min abc3-R er her:
  http://toraamusic.blogspot.com/2010/08/abc3-r-for-ta-turen-salman-rushdie.html

  ReplyDelete
 13. Madame: Jo, byen har også en ro at give. Sådan som du så flot beskrev for ikke så længe siden.

  Kamelrytterske: Et godt bud på ro!

  Petunia; Nej, så længe ville jeg heller ikke kunne sidde. Men jeg kan godt li' tanken om at have blade og luft i toppen, så et lille æble kan voske eller en fugl lande....

  Tor Aa: Ja, skal det lykkes og lade sig at gøre skal det respekteres af dem omkring én. Med mindre man kan finde roen sammen!

  ReplyDelete
 14. Det er så sandt, så sandt. Nogle gange er man simpelthen nødt til at lukke af for alle de ydre stimuli og falde ned og mærke sit eget åndedræt.

  ReplyDelete
 15. Jeg synes det er svært at finde ro!
  Særligt i en travl hverdag med mand og barn.
  Lige nu har jeg ro, men klokken er snart midnat og det er en lidt sen ro, når man skal tidligt op imorgen!
  Ro er vigtigt! Jeg skal nok forsøge at finde noget mere tidlig ro!

  ReplyDelete
 16. Kære Anne, i går brugte jeg 1½ time på at putte og endte med en tur i klapvognen før lillebror endelig gav efter. De mange tanker om hvad der sker i ham, fløj rundt i hovedet, jeg ved du kender det. I det øjeblik han lukkede de små øjenlåg, fik jeg ro.

  Kærlige hilsner A

  ReplyDelete
 17. Louise: Det er heller ikke altid lige nemt! Og i travl hverdag er det måske ofte i glimt...

  A: Ak!! Ja, jeg kender det!! Det er virkelig trælst. Halvanden time. Det er ikke sjovt. For nogen.

  ReplyDelete
 18. Spændende indlæg (også for d. 14.) Ro finder jeg blandt andet, når jeg lufter vores Frederik. Ro finder jeg når jeg er fordybet i at lave et rimeri. (Vil du vide, hvad det er, må du besøge min blog)

  ReplyDelete
 19. Med en stor familie er det ikke alltid like enkelt å finne ro, men jeg slapper godt av i hagen og når jeg sykler til og fra jobb :)

  ReplyDelete
 20. På tur med familien, maden er pakket, snacksene er sunde, vejret er tørt men ikke for varmt, barnevognen vil gerne ind i bilen, pusletasken er fuld af bleer men ingen af pigerne har lyst til at lave stort, om det så er stranden, Zoo, Legoland eller skoven...
  Her finder jeg min ro!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...