19/06/2010
Hyldeblomstchampagne
Jeg vil tror hylden begynder at blomstre for alvor i løbet af den næste uge til halvanden. Så her kommer som lovet den opskrift på hyldeblomst-champagne, jeg bruger. Den er MEGET enkel, og strækker sig over flere dage, så det skulle være til at overskue. Opskriften laver ca. 4 liter..... Og i år laver vi dobbelt op!
4 liter vand (det skal ikke være kogende)
500 g. sukker
4 hyldeblomstskærme (som ikke må være skyllede, for så ryger al pollen af - så sørg for at plukke langt fra vejene)
1 dl. æblecidereddike
1 citron i skiver
Bland alle ingredienser, og lad dem stå i solen nogle dage. Rør rundt én gang dagligt.
Si saften fra og fyld den på flasker med patentprop (eller plastik sodavandsflasker). Lad dem stå fremme i solen uden låg i endnu to dage.
Luk flaskerne og stil dem mørkt og køligt i 1 uge. (eks. i køleskabet)
Serveres køligt med tid til at nyde smag og bobler! (Åben flasken langsomt, da den kan bruse over.)
Rigtig god fornøjelse!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Skal prøves - helt bestemt!
ReplyDeleteJa, gør det! Det er noget af det bedste en varm sommerdag, eller stille, lun sommeraften!
ReplyDeleteHvor længe kan det holde sig??? Jeg har et kæmpe hylde-træ nede i haven, og jeg tror jeg skal lave sådan en portion af nogle af blomsterne..
ReplyDeleteHvis du mangler blomster, så kan du bare kommer her ud og plukke nogen
Heisann!
ReplyDeleteKunne tenke meg å prøve å lage denne drikken, men skal det være eplesidereddik i? Er det samme væske og navn på norsk?
Det høres underlig ut med eddik i denne drikken!
Hej Anne!
ReplyDeleteDet lyder bare godt med den opskrift, men har et par spørgsmål:
1) Når den skal stå i solen, skal det da være med eller uden låg?
2) Skal den stå i solen i glasbeholder/gennemsigtig beholder, eller kan det lige så godt være en uigennemsigtig plastikskål?
3) Og ja, hvor længe kan det holde sig?
Håber på et hurtigt svar - for det er jo nu, at hylden blomstrer. :-)
Tanja
Hej Anne.
ReplyDeleteTak for opskriften herinde. Jeg har ledt OVERALT efter lige præcis denne opskrift. TAK og DEJLIG dag til dig.
Venlig hilsen
Winnie