18/03/2012

Fuck, et røv-vejr


Jeg har været ude at køre i tog i dag. Turen gik fra Malmö til Vejle. Bemærkningen faldt et sted på Fyn fra en fyr på en 18-19 år, der sad sammen med tre venner ved siden af mig. Jeg fandt aldrig ud af, hvad de havde været afsted til, men enten var det politisk eller også var det en anden ungdomsorganisation. De var ret forskellige, men hyggede sig. 
En del af charmen ved at køre med toget er mødet med andre mennesker, synes jeg. Som  den amerikanske kvinde, der gerne ville have hjælp med at bugsere sine kufferter op på hovedbanegården. Hun havde sin datter i en bæresele på maven. “No more trains. Now it’s time for family”, sagde hun, inden jeg gik videre til mit næste tog. Eller moren, der så Barbapappa med sin lille dreng. Hun rykkede til siden,så de to børn, som blev ved at stå og kigge dem over skulderen, kunne komme op og kigge med.
Eller som den nyligt pensionerede herre, der stod på i nyborg og stod af i Korsør (eller var det omvendt?). “Når bare man kan læse, så går det nok endda.” Han fik nu ikke læst på sin korte tur, for vi faldt i snak. Jeg havde mine strømpesokke-fødder oppe på sædet overfor mig, da han satte sig ned. “Jeg skal nok holde mig på sædet her, så jeg ikke forstyrrer dig”, sagde han. “Åh, ja, jeg sidder bare her og breder mig og nyder, at det er søndag”, var mit svar. “Dét er slet ikke en dårlig beskæftigelse”, svarede han. 
Og det kunne jeg kun give ham ret i. 

6 comments:

 1. Det er lige præcis en af de ting jeg kan lide ved at køre i tog. For et stykke tid siden kørte jeg hjem fra København - en tur på omkring 5 timer. Jeg kom til at sidde sammen med en mor, der rejste alene med sin søn og datter og vi faldt i snak og hak med hinanden lige med det samme. Aldrig har en tur hjem været så kort. Vi kommer nok aldrig til at mødes igen, men den tur glemmer jeg nok sent :)

  Og ja, vejret har ikke vist sig fra sin bedste side i dag :/

  Klem

  ReplyDelete
 2. Er der en eller anden bevægelse i gang, der vil gøre opmærksom på, at folk faktisk kommer hinanden ved i tog? Jeg spørger, fordi jeg på tre dage har læst tre beskrivelser, der ligner din:-) Dog ikke med samme overskrift!

  ReplyDelete
 3. Jeg holder også meget af at rejse med tog :-)

  ReplyDelete
 4. Kunne heller ikke forstå hvis du var ophavsmanden til den overskrift;)
  Sjovt at høre at der er andre end mig der facineres af mødet mennesker imellem og i det hele taget af at observere andre mennesker agere sammen - det er jo netop det der er (noget af det eneste) gode ved at rejse med offentlig transport:)

  ReplyDelete
 5. Mette B: Det er lidt sjovt, som man kan snakke og virkelig "være sammen" på et kort stykke tid - for så aldrig at mødes igen. Jeg mødte engang et ældre ægtepar, som havde mødtes i et tog. Inden de stod af var de forlovede :-)

  Charlotte: Det kan være der er det? Måske er det for at bevise at vi mennesker faktisk godt vil hinanden. Eller måske er det fordi det ikke er så tit vi er så tæt og sidder stille i lang tid nok til at opdage hinanden?

  Losarinas mor: Det kan jeg godt forstå!

  Pandekagemor: Jeg tænkte nok, at overskriften ville vække opmærksomhed :-D

  ReplyDelete
 6. Da jeg læste overskriften tænkte "hvis Anne kommer med sådan en udtalelse, så må vejret godt nok have være dårligt" ha ha

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...