11/01/2012

Levende musik

Noget musik er levende, dynamisk. Organisk, nærmest. Jeg mener, noget musik kan man mærke er blevet levet. Det mærkes, at det ikke "bare" er produceret, men er blevet skabt.

Klassisk musik er sådan, synes jeg. Det er ikke alt, mine ører forstår, men jeg holder af at lytte til storheden, når et helt orkester laver musik sammen. Der er uendelig mange nuancer, når violiner, oboer, cellos, trommer, basser og hvad ved jeg sammen danner en helhed.

Tori Amos, som er et nyt navn for mig, har for ikke længe siden, på opfordring af et af verdens store klassiske musikmærker, Deutche Grammofon, lavet et album, som er inspireret af klassisk musik. Sangene fortæller en historie, og er en såkaldt "song cycle". (Jeg ved i virkeligheden ikke ret meget om, hvad det er.) Alle sangene er skrevet med inspiration fra eller som variationer over allerede kendte klassiske værker af folk som Mendelsohn, Chopin og Bach.

Det er fantastisk! Stemningsfuldt, levende og dybt. Og så har Tori Amos en meget smuk stemme.


3 comments:

  1. Jeg har elsket klassiske musik siden gymansietiden, hvor jeg blev præsenteret for meget forskelligt. Især orkestermusik og klassiske korværker er noget jeg sætter på ofte.
    Jeg kender ikke Tori Amos, men det gør jeg lige om lidt ;)

    Klem og god dag.

    ReplyDelete
  2. Det er helt bestemt specielt, men jeg synes, det er godt! Hørte et af numrene fra albummet på "Madsens" på P4 og var solgt. Og nu hvor jeg har hørt CD'en et par gange, er jeg stadig forelsket!

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...