22/12/2011

Händel eller helten?!

Hvad lytter du til i juletiden? Vi lytter til engelske carols, lidt klassisk, hvad radioen byder og danske salmer og viser (Jeg kan rigtig godt lide Zenobias "I vintermørkets haller", som er en smuk CD med gamle salmer og viser om julen og vinteren.)

For nogen er det Händels "Messias", der bringer julen. Men den kan sørme være svær at støve op hos en almindelig FONA ekspedient. Kender man slet ikke navnet "Händel" kan det være svært at forstå, hvad det skulle betyde.
Prøv lige at læse om oplevelsen her hos "Poetiske paradokser". Det byder på smil og we samtidig en god historie om julen i al dens miskmask af traditioner og kulturerer.

Opdatering:
Min ven og gode kollega Ole Birch har brugt historien om "Helten Messias" i hans prædiken fra juledag. Læs den her

4 comments:

 1. Hos en af vores boghandlere forhandler de NAXOS, og der fandt jeg en fin engelsk Messias til en ung, der er flyttet hjemmmefra:-)
  I år hører jeg også Hymns from Nineveh, http://hymns.dk/

  ReplyDelete
 2. Her er det børnene, der sørger for musik i huset - og i år er tre-årige Johanne faldet pladask for julekalenderen Nissebanden (et ord, hun som med rigtig mange andre ord har fået vendt om, og såeldes siger Bandenissen!) og derfor er det cd'en med sangene fra Nissebanden, der spilles om og om igen ... Er liiiidt, nej MEGET træt af at høre de samme sange konsant :)

  ReplyDelete
 3. Tø hø... Den var go´ men helten er vel i grunden rigtig nok og hvem ved - måske findes der en dag et spil om Hleten Messias.
  Her i huset lytter vi til Stig Rossen og Basix. Heller ikke dårligt:-)

  ReplyDelete
 4. Hej Anne tak for tippet om "Helten Messias", det blev inspiration til min prædiken juledag.

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...