26/12/2011
Grøntsager og vejbod
Grøntsager skal der til. Også i juletiden. Gulerødder, rosenkål, rødkål, pastinakker og kartofler selvfølgelige er nogle af de grøntsager, vi har på bordet i disse dage.
Vi køber vores grøntsager fra Rødmoses gartneri, som har en lille stand i Vejle to gang om ugen. Jeg har skrevet om vores grønthandler før. Endrik dyrker biodynamiske grøntsager. Det med biodynamikken er ikke det væsentlige for os, selvom økologien i det, var det, der gjorde vi fik øje på ham. Nu er det tilfredstillelsen ved at spise grønt, der er dyrket lokalt, for Endrik dyrker en masse forskellige grøntsager selv. Vi kan få grøntsager, som ikke længere sælges i supermarkederne, fordi de er gået af mode som for eksempel kålrabi og rå grønkål. Det er frisk og det smager godt.
Kan man ikke komme ind til markedet lørdag i Vejle midtby eller på Sukkertoppen om torsdagen, så er der altid åbent på vejboden på Rødmosevej lige udenfor Ny Højen. Tag rede penge med, og fyld på med friske, sprøde grøntsager!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
må jeg give en opskrift videre??? til anden lillejuleaften til frokost fik vi grønkålssalat.
ReplyDeletegroft hakket frisk grønkål læhhes på et fad
tyndskåret porre oven på
tørret figner halveret og lagt i portvin et par timer, lægges på
til sidste granatæble"kerner" og ringe af appelsin.
det smagte bare så godt og så få flot ud :)
Tak for det! Der lyder godt - og jeg kan næsten se det for mig med alle farverne :-)
ReplyDelete