21/11/2011

Baby shower på mexikansk

Lørdag var jeg til babyshower med en flok mexikanske piger, som forstår at lege, grine og hygge sig! Det er anden gang, jeg har været med, men første gang forstod jeg ikke en helt masse. Hvis jeg skal være ærlig, havde jeg også nok at gøre med at finde en grimasse, der ku' passe dengang. Vi var endnu ikke endelig godkendte som adoptanter, så det var lettere anstrengt at skulle være med til at fejre et barn, som ikke var født endnu. 

Men dén her gang var det sjovt! Dels er jeg mor og ovre besværet med andres maver, og dels har jeg nu forstået at et baby shower i den mexikanske kultur er en big deal. Og så er det sjovt, og der har gået hemmelige beskeder rundt i flere uger for at planlægge det hele. 
Tanten og kusinen. Eller det vil sige svigermoren ogsviger kusinen.
Læg mærke til de fine navneskilte. Der bliver virkelig gjort noget ud af alle små detaljer!
Vanessa, som er min "svigerkusine" (gift med min fætter), troede hun skulle til fødselsdag. Istedet kom hun til et hus pyntet efter alle kunstens regler med servietter, roser og storke i lyserødt. Er der noget jeg kan li' ved måden de her piger fejrer hinanden, så er det at de går "all in". Der er ikke sparet på detaljerne, og de er gavmilde med gaver, knus og "åh'er". 

Kage lavet af bleer i forskellige størrelser dekoreret med bamser, rangler og andet godt til baby.

Et babyshower går ud på at snakke baby, lege og grine. Jeg har forstået, at der er nogle regler, som går igen: Alle medbringer en gave til hende, der venter sig - men der må ikke stå navn på. For én af legene er, at den kommende mor skal gætte hvem hver gave er fra. Derudover har alle også en lille gave med, som fungerer som præmie til de forskellige konkurrencer og lege. Eksempelvis skal man ved hjælp af toiletpapir gætte omkredsen af maven - og lad os bare sige at jeg tydeligvis ikke er god til øjemål! Der er krydsord og ord-puslerier, sortering af vingummisutter med pinde alt sammen med baby-verdenen som tema.
Muffins med den lækreste lyserøde glasur.
Og så er der selvfølgelig  mad, slik og kager. Jeg var lidt spændt på, hvor meget creme fraiche jeg ville få brug for. Men selvom chillien gik igen i både fajitah og kyllinge retter kunne selv jeg være med.
Kun min tante og jeg taler ikke spansk (selvom hun i det mindste har en eksamen i at forstå bare noget), men det er meget sundt nogle gange at være den, der skal have alting oversat. Og dét var de gode til, de leende og animerede piger. Selvom traditionen er fremmed, og sproget ikke er fælles, synes jeg, vi fik  glædet os og sammen ønsket lykke til til det lille liv, der er på vej ind i verden!

Små sko som party favours til alle gæster. 

5 comments:

 1. Faktisk en skøn tradition- at fejre det vil, der er ved at blive skabt:-)

  ReplyDelete
 2. Ja må da virkelig sige, at der er gjort noget ud af det, skøn begivenhed. Tak fordi du delte det!

  ReplyDelete
 3. Fif til HVORDAN de bleer er foldet/bukket/rullet - eller? til den fantastiske kage! Den ide kunne jeg da godt lige tænke mig at bruge, når jeg bliver BEDSTEMOR i februar!
  Kh Joan

  ReplyDelete
 4. Jeg tror, de er rullet hver for sig med et elastik om, og så i bundter af en 5 stykker også med elastik om. De er så stillet på et stort stykke hårdt pap eller lignende, og hver etage er bundet sammen med et stykke crepe papir og bånd. Som pynt er der så sutter, hagesmække, rangler andet småt men godt :-)
  Gav det mening nok til at du kan se det for dig?...

  ReplyDelete
 5. JA jeg kan, Anne! Tusind tak! Jeg har købt et smukt bånd, som kan afslutte "kagen" på smukkeste vis.
  Kh Joan

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...