03/05/2011

Tekniskt

Nogen bloggere er temmelig seje til det med teknik, og snakker om at lave webhoteller om og rumstere i maskinrummet. Jeg er fuld af beundring. Selv kan jeg det med min blog af teknisk karakter, som Blogger fortæller mig jeg kan. Eller det jeg kan se andre bloggere gør, som jeg så også kan finde et sted.

Som eksempelvis LinkWithin, som jeg fandt på Badut.  LinkWithin foreslår under hvert indlæg på din blog indlæg, som har samme emne eller på anden måde kunne forbindes med det nye indlæg. På den måde er det med til at skabe mere trafik på ens blog (det hedder det vist) eller bare skabe lidt nysgerrighed hos den, der læser med.

LinkWithin er engelsk, og derfor er standard teksten over de foreslåede indlæg: "You might also like:", altså på engelsk. Lidt dumt på en dansk blog. Men hvad gør man ved det? Se, det har Leoparddrengen et bud på. Hvis du læser indlægget her, får du er en smule URL (internet sprog), der gør det muligt, at ændre standard teksten til din egen - på dansk. Det er da smart?!

9 comments:

 1. Altså du bli´r så klog;-)
  Om det er smart eller ej ska jeg ik´ ku´ sige. Du har nemlig arvet din ikke-tekniske-side fra mig;-)

  ReplyDelete
 2. Psst... det man får er "en stump html" (som er det websider er skrevet i). En URL er adressen på noget indhold på nettet :)

  Og er glad for at indlægget finder brug!

  ReplyDelete
 3. Leoparddreng: Se, der måtte jeg le højt af mig selv!! URL, HTML så mange bogstaver, så stor forskel :-)

  ReplyDelete
 4. Altså - helt ærligt, så synes jeg de der: måske kunne du også tænke dig at læse... minder mig om hende på tanken, der lige skal sælge et eller andet hun har på tilbud, når jeg nu alligevel skal have kortet gennem maskinen:-) men det er jo nok fordi jeg har læst så godt som alle dine indlæg i forvejen!

  ReplyDelete
 5. Charlotte: Måske er det også lidt sådan? Fidusen er nok den samme: at den, der ved hvad de kommer efter knap nok ser der, men den, der snuser lægger mærke til det. Under alle omstændigheder er det jo tilladt at springe det over :-)

  ReplyDelete
 6. Uhh, jeg elsker den slags nyttige tips og har allerede, efter 2-3 svipsere, fået fordansket mit. Tak for linket :o)

  ReplyDelete
 7. Heidi: Ja, er det ikke fantistisk, at der findes mennesker, som kan den slags når vi andre ikke kan?!

  ReplyDelete
 8. Jeg har været ret fraværende fra blogland på det sidste og har slet ikke set dette indlæg.

  Med skam at melde må jeg indrømme at jeg er lidt medskyldig i at der stadigt står tekst på engelsk over LinkWithin. De flinke mennesker skrev nemlig engang til mig fordi jeg på det tidspunkt var en af de danske blogs der havde flest kliks på deres system. De udbad sig en dansk tekst som alle danskere kunne tilvælge, men i de uger var min far tæt på at dø og jeg fik aldrig svaret dem. Nu hvor jeg læser dette får jeg helt dårlig samvittighed igen, men så er det jo rart at man selv kan lave teksten om.

  ReplyDelete
 9. @Marina

  Det synes jeg altså virkelig ikke du skal have dårlig samvittighed over - tværtimod, ofr måske har du ved ikke at gøre det, tvunget dem til at lave løsningen hvor teksten er variabel.

  Som på alle måder er meget bedre, både for englændere/amerikanere og os med andre sprog: for den tekst som kan fungere og passe til en blog, kan virke helt forkert på en anden.

  Jeg synes bare det er lidt synd, at LinkWithin ikke er bedre til at gøre opmærksom på muligheden. Det står godt nok ret klart i FAQ'en, men det er nok kun nørder som mig der læser sådan en...

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...