01/05/2011

Maj i kalenderen

Det har slet ikke været til at lade være med at synge "Kom, maj, du søde, milde!" i dag. Her har vejret været fint og klart om end ikke helt så varmt som de sidste par dage.

Jeg er i gang med at lave en evighedskalender, der ikke kun dækker fødselsdage men også årets traditioner med dertil hørende sange. Ikke fordi jeg ikke ellers kan huske det. Vist bare fordi det er et lidt hyggeligt projekt.


Højtider og mærkedage: 
Majs mærkedage er jo den 1. for nogen, og d. 4. og d. 5. for mange. Af højtider er der i år "kun" Store Bededag i maj.
Næste weekend til skal vi til konfirmation, og ugen efter skal vi til 93 års fødselsdagskaffe. Derudover gemmer maj årsdagen for min mormors død og begravelse.

Sange:
Af sange, der må synges eller nynnes er der før nævnte "Kom, maj, du søde, milde". D. 4. og d. 5. må det være "Det haver så nyeligen regnet" for ikke at nævne "En lærke letted". Og måske "Julies sprog"?

Udenfor:
I maj springer alverden ud - almindeligvis er det ofte bøgen, der bli'r grøn, men det er den blevet i år. Ligesom anemonerne allerede står hvidt i skovene. Så kan vi til gengæld glæde os til frugttræernes blomster og ikke mindst syrenerne.
Af spiseligt må det være asparges og spinat, der er ligenu.

Gode ord: 
Fordi alting tager så megen fart i maj kunne passende citater være:
"At plante en have er en optimistisk handling. Nar du planter et frø, sår du håb i jorden. Du stoler på fremtiden, selvom der ikke er umiddelbare tegn på, at nyt liv vil spire." Marilyn Barrett

Eller:
"Blomster er som glæden ved verden" William Shakespeare

Maj er en dejlig måned. Måske fordi det er her sommeren mærkes i luften - du  ved, hvor foråret skifter og bliver sommer. Måske er det fordi, der er så mange unge, der er glade pga. konfirmationer eller sidste skoledage. Måske er det bare fordi.

Har du sange, traditioner eller andet, jeg må have tilføjet til min lille bog?

4 comments:

 1. Sikke et dejligt indlæg om en vidundelig måned...Og sikke en god idé med den evighedskalender! Maj er også noget helt specielt for mig, for jeg er blevet mor i maj - TO gange. Min ældste datter er født d. 4.maj og nr. to kom tre år efter, d. 10. maj. Jeg elsker at pusle i haven her om foråret, sætter tomat og agurk i drivhuset og gøre klar til sommeren. Og lægge planer for sommerferien - det er vi altid lidt sent ude med her i huset.
  I Jelling Kirke sang vi i dag bl.a nr 425: "Det dufter lysegrønt af græs". Ihh, den var fin og smuk. Jeg kendte den ikke salmen på forhånd, men faldt pladask for den.

  ReplyDelete
 2. Maj er en dejlig måned. Jeg er lidt i sommerstemning i maj. Krukkerne plantes til for sommeren og terrasserne gøres klar til nogle - forhåbentlig - varme dage. Alting grønnes og springer ud - selv om det hele har "snydt" lidt i år.
  Hvis din farfar havde levet ville han være blevet 100 år den 10.
  Og så alle de mærkedage du selv har nævnt.
  Og i dag er det arbejdernes internationale kampdag og så må vi jo synge: "Når jeg ser et rødt flag ....!"
  Go´ idé med en evighedskalender. Fortsat go´ arbejdslyst med den:-*

  ReplyDelete
 3. Og her i huset plejer "Internationale" altid at gjalde 1. maj, fordi Jørgen spiller den så flot på klaver!
  For mig er d. 24. maj afgjort den vigtigste majdato, fordi det var her vores kære kirkefader John Wesley i 1738 følte sit hjerte så forunderligt varmt.

  ReplyDelete
 4. Helle: Det er to gode grunde til at holde af maj! "Det dufter lysegrønt af græs" er en rigtig dejlig salme, som jeg slet ikke havde tænkt på - så den komme fluks med. Det passer så godt eftersom det er nu de fleste plæner slås de første gang!

  Mor: 100 år. Jamen - skal vi så have Othello lagkage igen? :-)

  Charlotte: Der kan du bare se! Dét var en vigtig dato ikke at springe over!! Så melder sig også "And can it be" og læsning af Luthers kommentar til NT. Tak for det!!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...