26/10/2010

Mere Alnwick Garden

For mig var det store scoop i Alnwick Garden "the ornamental garden". I en smuk gård var der blomster, buskbom og pergolaer i skøn forening. Indgangen til denne del af haven havde en smuk, stor port med jerngitter. Ud af porten flød en lille bæk, som startede indenfor i et bassin. 


Bækken fortsatte hele vejen ned af bakken, og endte i små bassiner på hver sin side af det store springvand. At vandet på den måde var med til at binde havens dele sammen, var en meget smuk detalje, synes jeg.


Når jeg er i den slags have suger jeg til mig af former, sammensætning og overgange. Ikke at jeg nogensinde kommer til at eje eller bestyre en slotshave. Men engang engang får jeg måske mulighed for at forme haven (for nuværende kendt som marken) omkring mit lille sommerhus præcis, som jeg gerne vil. Og så er det jo bare med at have idéerne på plads!
Så fra Alnwick har jeg snuppet idéen med vandet, der går igennem flere dele af haven, pergolaen, som fungerer rigtig godt her. Og så denne her idé med at lade et malus træ danne espalier i højden. Det gav en virkelig flot effekt af et rum i haven, uden på nogen måde at være lukket:
Og endelig er der jo blomsterne, som er det det hele handler om! Jeg tager billeder af blomster og navne, for at huske, hvad det er, jeg falder for, mens jeg er der. Denne gang var der en nogle roser i mellem. Alle med fantastisk duft. Bl.a. denne lille sag, som hedder "Queen of Denmark" og som er en alba, som ikke findes med samme udseende nogensteder jeg kan findet på nettet?!


Rosen herunder hedder "Teasing Georgina" og er virkelig flot, synes jeg. Jeg er vild med roser, der er helt fyldte i blomsten.


Og endelig var der nogle af de her, som jeg åbenbart ikke har fået navnet med på. Men skidt, så har jeg en svoger, som rabler latinske blomster navne af sig, som om det var helt almindeligt at kunne. Ret heldigt, når man selv er lidt famlende overfor den del af haveverdenen.

3 comments:

 1. Jeg elsker at gå i andres haver, men min egen skal helst bare passe sig selv :-)
  Men vand kunne jeg godt tænke mig, lyden af vand er så beroligende at høre på.
  God dag til dig og dine :-)

  ReplyDelete
 2. Hej Anne.
  Tusind tak for dit svar på dagens indlæg. Dejligt jeg ikke er den eneste der skal gøre noget for at passe på os selv:-)
  Glæder mig til dykke lidt ned i din blog - har bare ikke tid idag, så det må vente.
  Hilsner fra Betina.

  ReplyDelete
 3. Betina, du skal være velkommen!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...