10/10/2010

Dejlig gudstjeneste!

Jeg har fejret gudstjeneste i vest og øst i dag. I Esbjerg havde vi medlemsoptagelse. Det er altid en fest, når et menneske gerne vil være en bærende del af fællesskabet. Medlemsskab er nemlig ikke noget automatisk i Metodistkirken. I dåben bliver barnet skrevet op som døbt medlem, hvilket betyder, at det hører til i menigheden, men ikke er forpligtet på at yde eller bære. Lige sådan kan man som voksen frit kommer og være med og tage del i fællesskabet så meget man har lyst - også til at arrangere og tage ansvar for forskellige ting. Derfor kan man heller ikke vide, hvem, der er medlemmer og hvem, der ikke er. Hvilket jeg godt kan lide. 
Medlemsskabet skal man tage aktivt stilling til, og vælge til. Derfor er det også en stor beslutning for mange. 
Dejlige Emma, der i dag sagde "Ja" med eftertryk.


Ved en medlemsoptagelse siger vi at "kirken er Guds folk, et legeme, hvis hoved er Kristus. Kirken er Helligåndens tempel og et fællesskab af dem, der tror og adlyder evangeliet. Det forventes af alle, der indtræder i dette fællesskab, at de ikke blot vil nyde dets privilegier, men også opfylde deres forpligtelser, således at deres liv må drage andre til Kristus."
For at blive medlem af Metodistkirken skal man være døbt, og man skal kunne svare ja til følgende spørgsmål: "Tror du på Jesus Kristus som din Frelser og Herre, og bekender du den kristne tro, som den er indeholdt i hele Bibelen?" og "Vil du med Guds hjælp leve et kristent liv, være trofast mod Metodistkirken og være med til at opretholde den ved dine bønner, dine gaver, dit nærvær og din tjeneste?" 

Menigheden giver som regel en gave som "tillykke og velkommen". Som noget nyt har jeg lavet en lille kuffert med ting, som kan være en hjælp til at følges med Gud: en lille bog med bønner, en lille bog til at skrive bønneemner i, et kors til at holde i hånden, en lille ikon og en lysestage sammen med et kort med medlemsløfterne. 


Jeg fik helt lyst til selv at få sådan en kuffert som gave. Men sådan en søndag, så er det en glæde ud over det sædvanlige at være præst!

8 comments:

 1. Tillykke til:
  Emma
  Metodistkirken i Esbjerg
  Dig

  God ide med kufferten!

  ReplyDelete
 2. Tak for det, Thomas! Jeg så kufferten i Sverige for flere år siden og lagrede den som en god idé. Nu blev det så.

  ReplyDelete
 3. Hvor er det da en god ide med den kuffert!
  Stort tillykke til Esbjerg og Emma.

  Charlotte Strand

  ReplyDelete
 4. Dejligt med et håndgribeligt bevis på at man har valgt Gud til. Jeg kan godt forstå du ønsker dig sådan en kuffert. Får man også sådan én hvis man flytter sit medlemsskab fra én kirke og til Esbjerg;-)

  ReplyDelete
 5. Hvor blev det fint med kufferten! Stort til lykke til menigheden og til til Emma<3

  ReplyDelete
 6. Rigtig god ide med kufferten, ikke mindst indholdet Anne, der må være de nødvendige værktøjer til sådan et medlemsskab.
  Tillykke til Emma.

  ReplyDelete
 7. Jeg ville også blive rigtig glad for den kuffert med indhold, God ide Anne. Og tillykke til Emma og jer :-)

  ReplyDelete
 8. Sikke en skøn idé med den lille kuffert! Og jeg kan slet ikke stå for det smukke billede, du har taget af Emmas glade ansigt.

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...