06/08/2010

Sommerlitteratur


For nogle uger siden var der artikler i diverse dameblade om hvilken litteratur, der kunne være godt til stranden, til liggestolen, til byferien. Jeg plejer at have opbygget et lille arsenal af gode bøger, der skal fortærres i sommervarmen: en eller tre roman, en havebog og lidt fag-nørderi. Jeg elsker, elsker, elsker, at have tid til at blive helt og aldeles opslugt og ikke skulle bevæge mig for andet end at vende den anden side til, eller hente mere at drikke. 
Men i år har det set lidt anderledes ud: Samuel har nemlig fået øjnene op for bøgernes verden! Pludselig er det blevet sjovt at komme med en bog og sammen bladre den igennem og snakke om dyrene og synge sangene. 
Han kan bruge laang tid på at vende de samme sider igen og igen. Og stor er genkendelsens glæde når vi igen igen kommer til “Nu skal jeg fortælle dig om tre små fisk...” og igen igen kan synge den sammen. (Så meget at engelske far nu også kan den udenad, forfra og bagfra.)
Jeg synes, det er voldsomt hyggeligt at kunne sidde lige så stille sammen, og fordybe os i billeder og lyde - i den korte tid, der koncentrationen nu rækker til det. Og jeg glæder mig virkelig over, at han så tydeligt nyder at læse sammen. Jeg fantaserer allerede om de bøger, vi kommer til at læse som godnat-historie en gang - eller som efterårsferie-hygge. Jeg glæder mig til at introducere ham til nogle af de historier, der fangede mig som barn: Folk og Røvere i Kardemommeby, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter, Narnia bøgerne og og og ...

Så jeg kan sagtens leve med at spændingsniveauet er sat en anelse ned lige nu. Jeg skifter gerne Ken Follet ud med Rim og Remser, når bare vi kan læse sammen! 

14 comments:

 1. SÅ godt. Du startede selv på det niveau så han skal nok komme efter det. Især fordi I begge to er glade for bøger. Tillykke med en ny lille bogorm i familien;-)

  ReplyDelete
 2. Haha, billedet fik lige smilet frem her.
  Sidder du og læser manualen til Duplo klodser? :-D

  Jeg læste også meget som barn. Især historiske bøger af Herta J. Enevoldsen. De var fantastiske!

  Har for nylig fundet en illustreret udgave af Narnia, som jeg drømmer om at læse sammen med Dina snart.

  ReplyDelete
 3. Mor: Giv tid, giv tid :-) Inden vi får set os om, skal vi til at konfiskere lommelygter, så han kan sove om aftenen!

  Junette: Jeps! Mest for at se hvilke æsker man kan få ... (siger jeg) De der historiske ting af Enevoldsen læste jeg også. Åh suk - jeg var vildt forelsket i hver eneste prinsesse, baronesse eller hvem, det nu var bogen handlede om!

  ReplyDelete
 4. Det er da også den dejligste glæde at læse bøger og at synge sammen med sit barn :-) Jeg kan godt forstå du glæder dig, selv om du forhåbentlig også får tid til at læse voksenbøger.

  Ha' en dejlig weekend!

  ReplyDelete
 5. det er også det mest hyggelige. signer elsker også at få læst bøger og hun er kommet dertil hvor hun kan høre en hel historie, en kort en, men alligevel, og det er bare så fedt. hun har yndlingsbøger og dem kan hun næsten udenad. vi rimer og remser sammen og jeg starter og så gør hun sætningen færdig på dem hun kan rigtig godt. indimellem kommer der også lige en linie fra en af remserne og så må moren lige se om hun kan huske hvilket rim den hører til :) jeg glæder mig også helt vildt til at kunne læse astrid lindgren højt for hende ligesom jeg selv elskede at få det læst højt.
  hun er allerede helt fortabt i pippi filmenene og det bliver bare en ekstra glæde at kunne læse bøgerne for hende og også alle de andre selvfølgelig :)

  ReplyDelete
 6. Og en skønne dag er det ikke nok med en bog ved nattetid :-) Mine to kunne få timer til at gå sammen med deres mor om aftenen, det endte med, at moderen vrøvlede i oplæsningen, fordi hun blev træt :-)

  ReplyDelete
 7. Madame: Det er en rigtig dejlig ting at opdage at kunne sammen! Jeg får læst lidt, omend betydeligt mindre. Har nydt Jane Austens "Sense and Sensibility"!

  Louise: Det er det virkelig. Det er rart med den ro, der falder over det hele, når man kan forsvinde sammen. Det må være dejligt med små historier! Der er vi ikke kommet til endnu - og remserne går "kun" den ene vej indtil videre.

  Lene: :-) Jeg håber ikke, det holder sig til godnat læsning. Jeg ville gerne læse højt sammen ellers også. Duncan og jeg har gjort det sammen og nydt det. Og jo flere, jo bedre... Selvom man selv bli'r søvnig til sidst!

  ReplyDelete
 8. Hvor søren kommer det med lommelygten fra??? Gjorde du det?? Og jeg som troede du altid gjorde som du fik besked på;-)

  ReplyDelete
 9. Glæden ved, at læse (og genlæse) bøger med børnene er skøn. Mine børn er så store nu, at de selv læser, men vi diskuterer meget de bøger de har læst og ikke sjældent læser vi de samme bøger så vi kan høre hinandens mening.
  God fornøjelse med "læseriet":)

  ReplyDelete
 10. Det er dejligt at have lysten til både selv at læse og til at give interessen videre. At læse sammen er sådan en fin måde både at dele oplevelser og skabe gode samtaler på, synes jeg. (Og glem ikke Alfons Åberg - han er stadig en af mine drenges store stjerner :-)).

  ReplyDelete
 11. Mor: Jeg gjorde skam som I sagde - det tog bare lidt længere tid nogle gange end andre :-)

  Oline: Dét glæder jeg mig til: at kunne snakke om en bog - dele oplevelser og tænke videre! Duncan og jeg gør det allerede, og en tredje med input kan ikke gøre det ringere!

  Janne: Det at læse er en af de ting, jeg er glad for at kunne. Det gi'r så meget forskelligt. Åh ja, Alfons Åberg skal ikke glemmes. Jeg kunne godt li' den om liige at skulle noget anden inden man var klar til at spise, tage tøj på, komme ud af døren ...

  ReplyDelete
 12. Det er for mig at se en f de bedste gaver vi kan give videre til vores børn, desværre fængede det ikke på vores egne børn, efter at have forsøgt var det ikke noget de bed på, personligt er det en af de største nydelser jeg kan udsætte mig selv for, det at leve sig helt ind i en handling i sit eget tempo er bare super.
  Jeg vil håbe at det lykkedes bedre for dig Anne, med hensyn til at give denne fantastiske gave videre til Samuel.

  ReplyDelete
 13. Det gør jeg også, Michael! Det ville være dejligt at kunne. Min egen lillebror fangede først læsningen da han var omkring 20 - nu tygger han sig til gengæld igennem store, tykke fagting :-)

  ReplyDelete
 14. Det gør jeg også, Michael! Det ville være dejligt at kunne. Min egen lillebror fangede først læsningen da han var omkring 20 - nu tygger han sig til gengæld igennem store, tykke fagting :-)

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...