05/06/2010

Lørdag efter alle kunstens regler


I dag kune have været en dag præget af hovedpine, træthed og nullermænd. I stedet blev den præget af solskin, smukt landskab, tid til hinanden, kunst og spændende mennesker. Min gymnasie veninde Ditte Ejlerskov havde inviteret til fernisering på udstillingen "Painterly Delight" på Silkeborg Bad. Det er ikke lykkedes mig at være med til fejring eller åbning af noget som helst for hende i flere år, så NU skulle det være. Det var lige til at holde til. Kølig hvidvin på terasse med udsigt over rhododendron og sø. Turkish delight. Spændende billeder af 14 unge kunstnere fra henholdsvist Danmark og Sverige havde stillet billeder op, som skulle diskutere om og i givet fald hvilke forskelle, der er på de to landes visuelle traditioner. 
Vi nød det hele. Malerierne var det nok mest Duncan og jeg, der fandt interessante - mens vi kiggede på små og store, grå og farverige malerier og tegninger tog Samuel sig af gulvene: der var utroligt god plads til at løbe i lange gange og store rum! Senere sætter jeg nogle af Dittes billeder ind. Kunne du tænke dig at se mere kan du på ditteejlerskov.com

2 comments:

  1. Det lyder til at have været en rigtig hyggelig dag Anne,mon ikke der er en rimelig forskel mellem de visuelle traditioner de to lande imellem.
    Musikalsk set syntes jeg ihvertfald at have opdaget en del forskel på de to lande.
    God sommeraften til dig Anne.

    ReplyDelete
  2. Velkommen til, Michael! Det var virkelig også godt! Jeg syntes, det var til at se forskel på de ældre malerier på en tidslinje fra 1700-tallet til i dag. Det var sværere at skelne de helt unges, Men om det er fordi der reelt er blevet mere fælleskultur eller om det er fordi jeg ikke er kyndig nok tør jeg ikke at sige!

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...