19/06/2010

Hyldeblomstchampagne


Jeg vil tror hylden begynder at blomstre for alvor i løbet af den næste uge til halvanden. Så her kommer som lovet den opskrift på hyldeblomst-champagne, jeg bruger. Den er MEGET enkel, og strækker sig over flere dage, så det skulle være til at overskue. Opskriften laver ca. 4 liter..... Og i år laver vi dobbelt op!

4 liter vand (det skal ikke være kogende)
500 g. sukker
4 hyldeblomstskærme (som ikke må være skyllede, for så ryger al pollen af - så sørg for at plukke langt fra vejene)
1 dl. æblecidereddike
1 citron i skiver

Bland alle ingredienser, og lad dem stå i solen nogle dage. Rør rundt én gang dagligt.
Si saften fra og fyld den på flasker med patentprop (eller plastik sodavandsflasker). Lad dem stå fremme i solen uden låg i endnu to dage.
Luk flaskerne og stil dem mørkt og køligt i 1 uge. (eks. i køleskabet)

Serveres køligt med tid til at nyde smag og bobler! (Åben flasken langsomt, da den kan bruse over.)

Rigtig god fornøjelse!

6 comments:

  1. Ja, gør det! Det er noget af det bedste en varm sommerdag, eller stille, lun sommeraften!

    ReplyDelete
  2. Birgitte Strand26 June, 2010

    Hvor længe kan det holde sig??? Jeg har et kæmpe hylde-træ nede i haven, og jeg tror jeg skal lave sådan en portion af nogle af blomsterne..
    Hvis du mangler blomster, så kan du bare kommer her ud og plukke nogen

    ReplyDelete
  3. Heisann!

    Kunne tenke meg å prøve å lage denne drikken, men skal det være eplesidereddik i? Er det samme væske og navn på norsk?
    Det høres underlig ut med eddik i denne drikken!

    ReplyDelete
  4. Anonymous13 June, 2011

    Hej Anne!
    Det lyder bare godt med den opskrift, men har et par spørgsmål:
    1) Når den skal stå i solen, skal det da være med eller uden låg?
    2) Skal den stå i solen i glasbeholder/gennemsigtig beholder, eller kan det lige så godt være en uigennemsigtig plastikskål?
    3) Og ja, hvor længe kan det holde sig?

    Håber på et hurtigt svar - for det er jo nu, at hylden blomstrer. :-)

    Tanja

    ReplyDelete
  5. www.ansigtsmaler.dk winniesverden.blogspot.com26 June, 2012

    Hej Anne.

    Tak for opskriften herinde. Jeg har ledt OVERALT efter lige præcis denne opskrift. TAK og DEJLIG dag til dig.

    Venlig hilsen

    Winnie

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...