19/06/2010

Kl. 12.00

Kl. 12.00 bad jeg middagsbøn. Jeg var så heldig at finde et næsten afbleget tilgodebevis til en bogbutik sidste uge. Fluks skyndte jeg mig ned for at bestille en lille bog, jeg har ønsket mig siden den udkom. Det drejer sig om en lille bønnebog "Du er min ø i havet", som indeholder bønner til hver dag i ugen, fire bønner i alt, i keltisk tradition. Det er forlaget Boedal, der udgiver.
Jeg har længe ønsket mig en bog, med tidebønner, jeg kunne holde ud og holde af. Ordet "tidebønner" beskriver en liturgi/ritual, til brug på forskellige tidspunkter af dagen. Det er en tusse gammel kristen tradition, som er ved at vinde indpas igen hos os "almindelige" kristne. I århundreder har det været klostrene, der holdt den gamle tradition i live. Traditionen med tidebønner minder til forveksling om muslimernes bøn flere gang om dagen.

"Du er min ø i havet" er skrevet ud af den keltiske tradition. Kelterne var den kristne på de engelske øer, som havde den særlige vinkel at være optaget af altings enhed, naturen og menneskeligheden. Sproget er lige til og naturligt, billederne er forståeliger, dybe og rige. Det er som at komme hjem, at bede bønnerne - det føles, som at tage sko på, der passer med det samme uden at skulle gås til.

Nu er det ganske nyt for mig at bede tidebøn herhjemme. Ellers har det været på retræte som del af dagens rytme, eller på mit studie i Englang. Jeg har prøvet før herhjemme, men med en anden bog, hvos sproget ikke faldt naturligt. Det gør det i "Du er min ø i havet". Det er enkelt, befriende og og godt.

6 comments:

 1. Det lyder godt at du endelig har fået den bog du så tit har ønsket dig Anne, det bliver ikke til så meget bøn herhjemme, men en enkelt gang om dagen bliver det til, jeg mener at det er vigtigt at forholde sig til at der er noget der er større end en selv, om det så kaldes universet er for mig ligegyldigt, men når man ser sig omkring i dag er der mange der mangler noget ydmyghed, så de kunne godt have brug for at tilslutte sig noget der er større end dem selv.
  Rigtig god aften.

  ReplyDelete
 2. @ Charlotte: Jeg glæder mig også til at lære den rigtigt at kende.

  @Michael: Dejligt at høre, at du be'r , Michael. Bøn er for mig venskab, samtale og fællesskab med en personlig Gud.

  ReplyDelete
 3. Den bog må jeg have kikket nærmere på! Tak for tippet!

  ReplyDelete
 4. Jeg så den nede i Skovhuset. Lige nu er jeg ved at få en rytme med Kristuskransen. Min stilhed er fløjet sig en tur, den skal genetableres en gang om dagen :-)

  ReplyDelete
 5. @Gaia: det skulle du tage at gøre! Den kan varmt anbefales - let og lige til, men dyb og rig, syens jeg. Alt godt med det!

  @Lene: Ja, den der stilhed er ikke sådan at holde fast på. Men så er det jo godt ,at vi ved hvor og hvordan den kan findes! Jeg synes selv, det er en udfordring at finde en rytme, der kan passe, når livet og hverdagen er så skiftende. Men måske er det sådan det er? At vi finder noget, som vi så igen og igen skal tilbage til....

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...