09/11/2009

Lukket for vinteren

Vores lille sommerhus er blevet lukket ned for vinteren. Vandet er taget af rør og varmetank, køleskabet er slukket og tømt. Det er lidt specielt at tage derfra og vide, at vi ikke kommer til at bo der igen før til foråret. Det tager for lang tid at varme huset op for en weekend. Derfor kan vi godt gå en tur der omkring, men det er ikke helt det samme som at vågne på hemsen. Jeg fik sat lyng i krukken ved døren. Det er godt, når der ser rart ud omkring huset, synes jeg. Det har fået mig til at tænke lidt over hvad jeg egentlig ellers lukker ned for vinteren? Det meste udendørs-væren forsvinder; mit have arbejde ligger stille. Jeg ved det faktisk ikke. Måske lukker jeg lidt ned for energien i den mørke tid, uden at være bevidst om det, altså. Men bare som reaktion på mørket? Måske bliver bevægelserne mindre nu, hvor der er kold, vådt og mærkt udenfor? Måske er behovet for at sidde stille og tæt større? Uanset, så giver vinterhalvåret i hvert fald mere tid til at læse, høre musik, spille spil og være nærmere hinanden. Om ikke andet, så fordi rummene vi færdes i indenfor er mindre end det store rum udenfor. Lukker du noget ned for vinteren?

4 comments:

 1. Det er en rigtig god beskrivelse, du giver af den 'mentale vinternedlukning' - den kan jeg i hvert fald godt nikke genkendende til!

  I vinterhalvåret er min have også bare noget, der ligger udenfor vinduerne. Noget jeg ser over kanten af en bog, mens jeg gasser mig foran brændeovnen ;-).

  ReplyDelete
 2. Jeg overvejer af og til, om ikke jeg i virkeligheden burde være født som bjørn. Jeg holder af tanken om at krybe ind i min hule, rulle mig sammen med min elskede han-bjørn og dække os til med blade. Og så først vågne igen, når det bliver forår!

  ReplyDelete
 3. :-) Det er netop sådan haven er i vinterhalvåret - noget, der bare er der udenfor vinduerne!
  Jeg tror godt jeg kunne være med på det med at være bjørn! Faktisk kender jeg én, som mener det er en fejl i vores samfund at vi tonser rundt på fuld tryk henover vinteren og ikke i det mindste skruer ned på lavere blus!

  ReplyDelete
 4. Det var en smuk beskrivelse af at lukke ned for vinteren! Ja, livet får en anden rytme, synes jeg, man er mere indendørs og læser og sover mere. Energien er en anden, når dagene er kortere.
  Jeg glæder mig til foråret :-)

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...