07/11/2009

G for Gud

I går fredag var det til til næste bogstav i ABC-temaet. Min bud kommer her:
G må stå for Gud. Det var det første jeg kom til at tænke på - udover gospel og gummistøvler. Problemet med G for Gud er, at jeg ikke aner hvor jeg skal begynde henne.... Jeg tror på Gud, ham, der ser mennesker. Som har skabt verden, og som har holdt af den lige fra begyndelsen, som har håb og drømme for os mennesker - uanset hvordan vi så har det med os selv og hinanden. Ind imellem når jeg snakker med mennesker om Gud, så fortæller de mig hvorfor de ikke kan tro på en gud, der fordømmer mennesker, som stopper livet, og som er fjern og vred. Og det eneste jeg kan svare er at sådan en Gud ville jeg heller ikke have lyst til at tro på. Andre fortæller at de gerne ville tro, men at de er i tvivl og er skeptiske. Dertil må jeg sige, at det tror jeg ikke er en modsætning til troen. Nogle gange tror jeg faktisk det er en forudsætning for at vi overhovedet kan tro. Og at vi kan have et fornuftigt forhold til Gud - eller os selv.
Da jeg var ung teenager kom en ven hjem til mig med et skilt hvorpå der stod: "Obstacles becomes oppertunities with God." (Forhindringer bliver muligheder med Gud) Dengang forestillede jeg mig, at det måtte betyder at tyngdekraften sagtens kunne sættes ud af spil, og at jeg ville kunne opnå hvad som helst - også i teknocolor.... Efterhånden er jeg kommer frem til at det vist mere hænger sådan sammen at det, vi går i gennem i vores helt ualmindeligt almindelige liv, altid rummer muligheden for at vokse i dybden og bredden, og at Gud altid kan gøre at det, der er skidt kan rumme noget godt, og at kaos kan blive til orden - eller ingenting til noget. Det er ikke så fancy, men det er til at have med at gøre. Og gør livet meget mere stilfærdigt og rigt.
Jeg kan ikke fortælle dig hvornår jeg blev kristen, eller kom til at tro på Gud. Jeg kan sagtens sætte dato og sted på nogle oplevelser, der har skubbet til min tro på Gud eller sat nogle ting fast. Men jeg har vist altid vidst om Gud på en eller anden måde...
Jeg tror, at jeg - og andre mennesker - sammen med Gud kan komme til at leve mere og mere med kærligheden som udgangspunkt. Og jeg tror, at Gud er med mig altid.

11 comments:

 1. Det var utroligt smukt at læse, Anne! Og dejligt når Billed ABC'en får os til at fortælle mere om os selv.

  ReplyDelete
 2. Gud var et flott G-innlegg. Jeg tror også på Gud og kaller ham Far.
  Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 3. Eit flott og personleg innlegg:0)

  ReplyDelete
 4. Vakre ord, som er godt å lese for meg som ikke tror fullt og fast på Gud. I din måte å skrive på, viser du respekt for de som tror, de som tviler og de som ikke tror. Ønsker deg en riktig god uke. Med vennlig hilsen Turid

  ReplyDelete
 5. Tak, Madame!
  Jeg kander ham også Far, Margrethe. Og ven, frelser, og klippe.
  Tak skal I have, Line, TroHåbog Kærlighed, Sissel og Anne.
  Turid, tak for din kommentar. Det sætter jeg pris på at du synes! Jeg synes det er vigtigt at have respekt for andres tro - uanset hvad eller hvor den er. Vi skal være så varsomme som vi nu kan, når vi nærmer os sådan et emne, for det går tæt på vores person!

  ReplyDelete
 6. Gud er jo et stort emne og du har skrevet et fint og personlig innlegg om det.
  Jeg kan ikke at jeg kan si at jeg tror på Gud.. Jeg var mer søkende mot det før. Jeg tror det er noe, men jeg vet ikke hva.
  Men jeg har absolutt døren på gløtt!

  ReplyDelete
 7. Flott G innlegg. Veldig personlig skrevet. Flott at du omfavner både de som tror og ikke tror, og er i tvil. Ha en flott uke.

  ReplyDelete
 8. Tak, Petunia. Fint du har døren på klem; så er du klar til at tage imod hvis det skulle være :-)
  Qehenne, tak for det. Jeg prøver at favne - for det drejer sig jo ikke bare om andre, men også om mig selv!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...