02/08/2009

Mr. Wesley

Just hjemkommen fra en uges rigtig dejlig Sommerkirke, hvor vi fredag eftermiddag besøgte 1700-tallet, for at lære om John Wesley - manden, der startede den bevægelse, som blev til Metodistkirken. (Du kan læse om besøget i 1700-tallet hos Charlotte)
Mr. Wesley var en mand, der var på forkant med sin tid. Eller i hvert fald en mand, som forholdt sig aktivt og kritisk til sin samtid. Han skældte ud over uretfærdighed, selvhøjtidelige kristne og lukkede kirker. Han buldrede mod slaveri og spiritus, som dengang ødelagde rigtig mange familer. Han hjalp dysfunktionelle familier, lærte børn at læse og regne, kvinder og mænd at stole på sig selv. Han gav de fattige værdighed og han fortalte mennesker at Guds kærlighed gælder alle mennesker. Også dem, der knapt så dagens lys fordi de arbejdede i minerne.
Og imens han red England tynd på sin hest, for at prædike udenfor kirkerne, der hvor folk var, skrev han dagbog
Og for at det nu ikke skal være løgn, så findes den på blogspot. Så værs'go': Hvis du vil følge med i Wesley's liv, kan du gøre det her: www.johnwesley.blogspot.com . Det er da en fremsynet herre, hva'?

1 comment:

  1. Hej Anne

    det lyder til at have været en dejlig oplevelse, med sommerkirken..

    og John Wesley på blog???? linket er tjekket, det er faktisk en meget god idé, på den måde kan man følge hans liv

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...