15/04/2009

Påskefornemmelser inde som ude

Det er fantastisk at have fået have. Den er ikke stor, bevares - men den er der! Og der er nok til at der er noget at gå og kradse i hele  tiden. Stor nok til at der er noget nyt at forundres og glædes over næsten hver dag. Bare det at kunne følge med: først kom vintergækkerne, så de små påskeliljer, så de større og perlehyacinterne. Nu er de små påskeliljer ved at takke af, men de store står smukt og pinseliljerne er sprang ud i går. Tulipanerne er godt på vej. Rosenbusken skyder godt, og hindbær buskene ser ud til at trives på deres nye plet. Og og og.... Indenfor er min nye lille spirebakke igang. Noget lykkes, andet knap så meget. Åh hvor er det skønt at se hvordan livet pibler frem. Man skal ingenting gøre - bare putte frø i lidt jord og vande lidt! 
Det mærkes i kroppen. Det er ikke alle, der er så heldige at leve et sted hvor naturen springer ud, når vi fejrer påske. Men jeg er taknemmelig for at være en af de heldige. Vi sang "Det er påske, alting springer ud...."i fredags. Jeg synes sidste vers er så stærkt. At vi kan lære at opstandelsen er virkelig og mulig af naturen: "Dét er håbet, og det gi'r os mod, og det gør at vi kan leve her med døden. Det er håbets puls der banker i vort blod, når vi synes, vi må segne under nøden. Og når Gud gi'r liv og gør det underfuldt af trods, bli'r det påske og opstandelse hos os!" 


4 comments:

 1. Forår er fantastisk. En ny begyndelse og samtidigt en dejlig gentagelse... spirekasser er hyggelige... og man kan værne om dem, specielt når ens kat hopper op i dem med alle 4 plantet oven i alle de små skønne og sjældne tomater. DET sker nok IKKE for Claus Dalby, vel?

  ReplyDelete
 2. Næppe! Jeg tvivler på at Claus Dalby har noget som helst levende, der kan forstyrre havefreden. Måske med undtagelse af en enkelt dræbersnegl?!

  ReplyDelete
 3. Dejligt at se jeres lille have. Da vi flyttede til Vissingsgade for 25år siden var der bare en ækel gård, hvor vi faktisk så rotter. Så blev nabohuset revet ned, det nye bygget og muligheden for en fin gård-have opstod. Det nåede vi ikke at få gavn af.

  ReplyDelete
 4. Haven er blevet rigtig dejligt. Også bedre end jeg havde håbet på. Vi har (heldigvis) ingen rotter set dernede!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...