03/04/2009

Nærvær

"If I am not present, there can be no meaning. If I am, everything I do has meaning."
Oversat til dansk lyder citatet: "Hvis jeg ikke er nærværende, kan der ikke være nogen betydning. Hvis jeg er, har alt jeg gør betydning."

Jeg synes det er smukt og værd at tygge på. Det minder mig om at være nærværende i det som er. Ikke det, jeg kunne ønske og ikke det, som kunne være "hvis bare". Det eneste vi har er nuet: det som var, er ikke mere og det, som kommer, er ikke endnu. Det er også derfor Gud Er - der findes kun nutid hos Gud...

Nærvær gør livet ægte, men det er svært. Eller hvad synes du?

3 comments:

 1. Hej Anne.
  Jeg er enig i at nærvær er vigtigt. Meget. Det er sommetider svært ja og jeg tror det er vigtigt at huske at i fortiden ligger der også gode minder og i fremtiden drømme om noget godt. Vi forestiller os næppe noget dårligt når vi tænker på fremtiden. Derfor er det stadig vigtigt at leve i - og nyde - nuet men også at have håbet i sit hjerte.
  Glæder mig til at være sammen med jer i påsken.
  Stort knus
  Mor.

  ReplyDelete
 2. Nærvær er nødvendigt, men måske mere som en kontrast til fravær. For drømme og eskapisme tror jeg også har værdi. Ligesom jeg tror på fravalg af nærvær - af mentalthygiejniske grunde. Måske er nærvær mest vigtigt, hvis alternativet er mangel på fordybelse. Hvis du forstår?

  ReplyDelete
 3. Jeg tror ikke nærvær er en modsætning til håb eller drømme for fremtiden, og heller ikke at det udelukker erfaringer og gode minder fra fortiden. Bare at det er nødvendigt for ikke at leve i "hvis bare .. så" - og så tror jeg at der i nærvær er noget gemt, som gør det muligt at leve hvor man er når man er der .... så jeg forstår :-)

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...