29/10/2008

Nyt citat

Nu skal I ikke tro jeg synes, jeg selv er en helgen- i hvert fald ikke i den negative betydning af ordet. Og slet ikke i den katolske forståelse af ordet. Jeg er langt fra perfekt. Men den 1. november er det Alle Helgen og jeg sidder og laver prædiken til på søndag (for første gang i mange måneder og det er dejligt) og bliver så mindet om at alle, der tror at Jesus er Guds søn, er "hellige". Men ikke af egen bedrift. Og det bliver tydeligere når jeg så læser oversættelsen på nudansk i "Den Nye Aftale". Der står nemlig at vi er "de heldige" (Matthæus 5:1-6) Og heldig det er man jo fordi man er ... heldig. Så jeg tør godt citerer Kaj Munk:
"At være helgen er at leve sådan, at livet bliver dyrebart for andre og det gode i dem styrkes." Sådan vil jeg gerne være hellig!

5 comments:

 1. det synes jeg egentlig, du er meget heldig med :-) Guds fred og god søndag (når du når der til)
  Charlotte

  ReplyDelete
 2. Hej Anne

  jeg var til bibelgruppe i går aftes og vi talte sjovt nok om samme emne, som du skriver om :-)

  Paulus lovpriser Guds frelseplan og siger i i efeserbrevet 1.4".... I Kristus har Gud udvalgt os til at stå hellige og uden fejl for hans ansigt i kærlighed. "

  ef 1.5-6 "I sin gode vilje forudbestemte han os til barnekår hos sig ved Kristus til lov og pris for hans nådes herlighed, som han har skænket os i sin elskede søn"

  Jeg forstår teksten sådan, at udvælgelsen gælder for alle mennesker, at vi alle er Guds børn fra begyndelsen og nåden er en gave til alle, som vil tage imod. Med gaven følger der et ansvar om at bruge den bedst muligt. Det handler om et valg, at knytte sig til Gud og udtrykke denne forbindelse gennem kærlighed til Gud, sig selv og verden.

  dejligt citat - det vil jeg også gerne leve efter.

  men jeg føler mig nu ikke specielt udvalgt, selvom jeg i følge teksten er kommet på førsteholdet fordi jeg bekender mig til Kristus. Hvis jeg spejler mig i den sætning med at stå hellig og fejlfri overfor Gud, så falder jeg igennem. Det er en fantastisk opmuntring, Paulus kommer med; tro på at gud vil vaske dig ren (måske på trods af alle fejlene] og at det er muligt at arbejde på at blive hellig. Jeg vil gerne købe den, men jeg ved ikke om det er sådan, det hænger sammen. Nogen trosvished har jeg ikke.

  tanker og kh fra Louise

  ReplyDelete
 3. Tak for rosen, Charlotte :-)
  Louise, jeg synes det er en befrielse at arbejdet er Gud og ikke mit. Balancen mellem mit valg og det Gud allerede har gjort, er så lige det. Men jo, vi falder jo igennem. Det minder mig om historien om munken, som bliver spurgt hvad de får tiden til at gå med på klosteret? "Jo, vi falder og rejser os igen. Vi falder og rejser os og falder og rejser os igen" svarede han.
  Det er hårdt at falde igennem. Men på den anden side er det også kun når vi gør det vi husker vi er afhængige af Gud eler ?! Jeg har trosvished. Men nogle gange kun i glimt. Så jeg klamrer mig til Gud ind imellem. Ikke elegangt eller charmerende. Men godt.

  ReplyDelete
 4. ja sikke en befrielse, at Gud kommer os i møde med sin nåde.

  Det er så stort, at det er ubegribeligt og jeg forundres hver gang jeg oplever det.

  Det skriver Paulus også om i en bøn for efeserne 1. 15-20
  "Jeg ber om, at vor Herre Jesu Kristi Gud, herlighedens fader, vil give jer visdoms- og åbenbaringsånd til at erkende ham, med jeres hjertes øjne oplyst, så I forstår til hvilket håb han kaldte jer, hvor rig på herlighed hans arv til de hellige er, og hvor overvældende stor hans magt er hos os, der tror i kraft af hans mægtige styrke."

  waurw

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...