02/09/2008

Ramadanen

Ramadanen er i gang - og god faste til dem, der praktiserer det!
Jeg hørte igår at der i en af kommunerne nær mig bliver gjort en indsats for at børn, der går i skole bliver spist godt af inden de kommer i skole, så de ikke går sukkerkolde i løbet af dagen. En meget fornuftig ordning, som virker efter hensigten. I øvrigt er det jo sådan at muslimerne, ligesom alle andre religioner der praktiserer faste har det, har retningslinjer også for sikkerheden i forbindelse med faste. F.eks. frarådes det syge, gravide og småbørn at faste.
Nå, men i indslaget hørte man en kommunel leder på området, som fortalte at tiltaget hjalp, men at man i øvrigt aldrig har oplevet problemer med børn i ramadanen. "Alligevel", sagde rapporteren "fremsætter Dansk Folkeparti forslag om at forældre straffes økonomisk hvis deres børn som følge af fasten har særligt koncentrationsbesvær."
Her er jeg nødt til at sige fra. Hvis det er af hensyn til børnene, hvorfor skal de forældre som ugentligt sender børn afsted uden morgenmad og ordentlig madpakke så ikke straffes?!
For mig lugter det langt væk af endnu et indgreb i religionsfriheden. Til religionsfriheden hører friheden til at opdrage sine børn ifølge den tro og praksis man følger. Og til religionsfrihed hører også at børn har ret til at lære om de handlinger og højtider som hører til deres religion og kultur. Hvis muslimerne skal straffes økonomisk for at følge deres faste, så forventer jeg også at kristne inden påsken skal pålægges særlige sanktioner. Det er vel bare rimeligt?!

3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Kære kloge kolega - ja, det er bare FOR MEGET! Og til DF: "Vi har forstået det! Man må slet ikke være muslim i følge jer. - Men det må man altså godt, ligesom man må være metodist eller ateist eller for den sags skyld satanist eller medlem af Dans Folkeparti. Må vi være fri!"

  ReplyDelete
 3. Kære Jeanette
  Tak for din kommentar. Den gjorde mig meget glad! Det er godt at vide, andre også får glæde af det mine tanker og observationer.
  Jeg har i nogen tid gået og tænkt, at jeg gerne vil skrive mere men været usikker på om jeg skulle, så din opfordring falder på et "tørt" sted :-)
  Mange hilsner, Anne

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...