11/09/2012

Ind til siden

Bilen blinker ind til siden ved P-skiltet ved siden af vejen. Jeg slukker radioen og drejer nøglen, så den eneste lyd er de andre biler, der suser forbi.

Arbejdsdagen er slut, og jeg har vendt næsen hjemad. Men inden jeg er kommet halvvejs stopper jeg op. Finder et papir frem med nogle slidstærke ord. Først korsets tegn og de enkle ord: "I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn."

Så en bøn om, at Gud må give dagens arbejde betydning. Lynhurtigt spiller dagen igennem mit hoved som en lille film. Et knæ, der skulle have plaster. En hånd, der skulle holdes. Skældud og tårer. Kollega snak og organisering. Blev de rigtige set? Bare opmuntringen nu giver ballast.

Så Fadervor. Utroligt som gamle ord kan blive ved at gemme på indgange til det, jeg bøvler med.

Det er første gang, jeg tydeligt bruger bønnen til at markere en overgang i min dagligdag: fra arbejde til hjem og aften. Jeg har bedt middagsbøn før, og brugt "Du er min ø i havet".
Jeg holder af konkret at trække ind til siden og finde et par minutters ro. Det har fungeret ret godt i et par uger nu. Det tager ikke mange minutter - måske 10, hvis der er noget, der særligt skal vendes.

Som afslutning på det lille ritual, jeg bruger, er Teresa af Avilas smukke bøn:

"Lad intet forstyrre dig. 
Lad intet skræmme dig.
Alt forgår.
Gud forandres aldrig. 
Tålmodighed opnår alt. 
Den, der har Gud, skal opdage, at hun ikke mangler noget. 
Gud alene er nok."

En meget enkel og meget smuk bøn, synes jeg. Den fanger mig. Måske fordi jeg har brug for at minde mig om, at ikke alt, der rører sig i min dag, er varigt. Det meste er bare krusninger på overfladen. "Alt forgår. Gud forandres aldrig".

En dyb indånding. Så korsets tegn igen.
Så drejer jeg nøglen, tænder radioen og drejer på rattet. Ud på vejen som en del af trafikken igen.

6 comments:

 1. Åh - så fin en måde at holde sin andagt! Tak for den dejlige lille fortælling! Og Guds fred og alt godt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selv tak. Det er en rigtig god måde. Jeg har ikke før tænkt på bilen som "et stille sted". Men når man kører til og fra alene, er det et oplagt sted at bruge på den måde. Og jeg er så heldig, at det er lige meget, om jeg er hjemme 5 minutter før eller 10 minutter efter.

   Delete
 2. Tusind tak for at minde mig om, hvor vigtigt det er at stoppe op.
  Smuk bøn, den kendte jeg ikke.
  Tak for inspiration.
  Kh Joan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var så lidt. Dejligt at høre, du kunne bruge det!

   Delete
 3. Hvor er det en god ide, Anne. Og bønnen er rigtig smuk og sigende. Tak :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er en meget smuk lille bøn, ja. Bilen fungerer rigtig godt som stille/alene sted - tit er man jo alene alligevel, når man kører til og fra. Og 5 minutter på en rasteplads kan rykke en del i det indre :-)

   Delete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...