24/04/2012

Drømmen om et træ

Kan du huske træet i kroppen? Et af de træer jeg har i kroppen står i haven ved min mormor og morfars hus. Det er et morel træ. Et fuglekirsebærtræ hedder det vist også. 


Sidste år kom min mor med en lille spire af træet, som jeg spændt satte i en lille urtepotte - sidste sommer stod det udenfor, men til vinteren kom det indenfor. Jeg turde ikke risikere, frosten gjorde det af med mit lille træ. 
Der kommer til at gå nogle år inden nogen får træet i kroppen endnu. Det er ikke meget mere end en kvist og fire blade. Men kommer tid, kommer træ. Tænk bare. Måske kommer mine børnebørn engang til at klatre, gynge og lege i kronen af det her lille skud? Måske bliver det faktisk stort nok til at komme i kroppen på nogen en gang. 


Indtil videre står det i min trappeopgang på vej udenfor til sommeren og minder mig om, at der er en fremtid. Der er altid en fremtid med håb. Det er ikke fordi nutiden er trist, det er bare så fint med sådan et træ, der jo tager sig længere tid om at vokse sig stor end en sommerblomst!

Hvad drømmer du om?


3 comments:

 1. Jeg købte en sommerfugleplante i går. Sådan en har jeg længe ønsket mig og i går så jeg den på planteskolen. Mit navn stod på. Sommerfugleplanten (i grunden et lille træ) er også på vej ud i sommeren, MEN står og venter på trappen udenfor. På vej. Og det er der meget glæde i. At vide, at man er på vej, også selvom man stopper op, mærker regnen og bare tøver lidt. Er.

  God dag. Knus.

  ReplyDelete
 2. Jeg drømmer om forår så det igen bli´r muligt at være ude og nyde alle mulige træer og planter meeen mon ikke osse det sker snart?
  ...og jeg husker stadig svagt da dit "træet-i-kroppen" blev plantet - og mors ærgrelse over at bærrene ikke ka´ bruges til andet end at spise som de er OG som fuglemad. Måske derfor de hedder fuglekirsebær?
  Spændende at følge med i dit lille træs videre liv. Jeg er sikker på at dine børnebørn - mine oldebørn! - vil huske det træ som noget særligt - fordi du har det i kroppen!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...