20/03/2012

Erfaring skal der til - må jeg låne din?

Det er til at se, at dagene er blevet længere, og der titter så småt blomster op i haven. Alligevel er det stadig erfaringen, der siger, at det er sandt, at sommeren kommer. Varmen er ikke i luften endnu, og flyverdragt og halsedisse skal stadigvæk findes frem hver morgen. 

Sådan er det også i andre sammenhænge: uden erfaring er der mange tegn, som er svære at tyde. Har man ikke selv erfaringen, må man støtte sig op af nogen, som har. Det kan være mennesker, som har gennemlevet det man selv står i. En sygdom, for eksempel. Eller når man står som nybagt forældre og skal lære sit barn at kende. Det kan være kollegaer, der ved, hvordan en procedurer er. Det kan være eksperten, der har studeret et emne og ved, hvordan tingene hænger sammen. 

Når det gælder tro er vi så heldige ikke at skulle regne alting ud selv. Det bedste er at få en egen erfaring. Men det er ikke altid, jeg kan tro alting. Så er det godt, at der er mennesker omkring mig, der kan. Nogle gange kan det være en lettelse at høre andre bede Fadervor. Eller at hvile i trosbekendelsens ord: der er andre, der har erfaret hvordan det er med Gud, jeg behøver ikke selv forstå det. Ikke lige nu i hvert fald. En anden dag er det måske mig, der kan sige ordene, så du kan blive båret i vores fælles tro. 

Det er en af de smukke ting ved at være flere om livet: Vi kan dele med hinanden. Din erfaring kan komme mig til gode. Og mine erfaringer kan også blive til gavn for dig. 

Lige nu siger min erfaring mig, at sommeren er i vente. Også selvom det kommer til at tage et par måneder inden varmen for alvor er i luften! 

De små violer i haven er kommet frem med deres blå-blå blomster. 
PS: Til efterårsjævndøgnet skrev jeg sådan her, og jeg er glad for at fortælle, at jeg et halvt år senere faktisk synes, at livet jævner sig ud!

2 comments:

  1. Smukke ord om erfaringer og det at vi som mennesker ikke skal være alene. Det var ihvert tilfælde, det jeg kom til at tænke på, mens jeg læste dine ord:-)

    ReplyDelete
  2. 1/2 år er også en tid at erfare i! Godt at se tilbage, det sætter ting i perspektiv.

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...