09/02/2012

Det nytter

Det nytter at vi fortæller hinanden vores historier. Det er vigtigt, vi protesterer imod uretfærdighed og råber op, når vi ser nogen lide nød. Som Desmond Tutu er citeret for at have sagt: "Hvis du er neutral i uretfærdige situationer, har du valgt side med den, der undertrykker. Hvis en elefant har sin fod på halen af en mus, og du siger, du er neutral, vil musen ikke værdsætte din neutralitet." 


I april skrev jeg på bloggen om, hvordan det var at stå ansigt til ansigt med racisme. Rigtig mange delte historien på facebook og på diverse blogs. Bl.a. skrev Julia Lahme om mit indlæg, og herfra ringede en journalist.
Herefter skrev EkstraBladet om det ikke bare én men to gange i april 2011. P4 trekanten omtalte også episoden på deres hjemmeside og i radioen, ligesom også Vejle Amtsfolkeblad havde hændelsen i trykken. Samme dag var jeg i Aftenshowet, hvor Jens Blauenfeld interviewede.
Adoption og Samfund havde en artikel med Trine Brix og jeg i deres medlemsblad i juni.
Vi forældre havde en artikel med i september, om at tale med sig barn om forskelle, hvor jeg fortalte og Trine Brix gav gode råd.
Netværket på P1havde programmet "Skrub hjem hvor du kommer fra" i november, hvor jeg medvirkede.
Nu er jeg så blevet bedt om at skrive en artikel til Metodistkirkens blad "Himmel og Jord" om mine overvejelser både under og efter mit møde med racisme. Du kan læse artiklen i bladet her.

I øvrigt kan jeg fortælle, at politiet fortsat er i efterforskningsfasen i forbindelse med anmeldelsen.

5 comments:

 1. Wauw - hvor er det vildt som det har spredt sig! Og tragisk oplevelse.. Ville ønske man stadig kunne se programmet på aftenshowet.

  ReplyDelete
 2. Det var en træls oplevelse, men den er nu kommet i baggrunden igen, synes jeg. Det ser ud til man kun kan se Aftenshowet en måned tilbage...

  ReplyDelete
 3. Godt, at der findes mennesker som dig. Du gør en forskel. Og tak for det :-)

  ReplyDelete
 4. :-) Jeg håber, jeg har gjort en forskel. Jeg er tilfreds med, at historien er blevet hørt så mange gange - for det kan umuligt andet end at sætte gang i en samtale om, hvordan racisme påvirker os og findes imellem os. Jeg er mest stolt over at Netværket kunne bruge mit indlæg til noget. Og jeg er mest tilfreds med de, der har skrevet, at de fremover også vil reagere ved at melde racisme til politiet, og de, der har følt oprejsning ved at "nogen" har råbt op.

  ReplyDelete
 5. Du er bare dejligt vedholdende Anne, at kæmpe indædt for retfærdighed er bare en vidunderlig indstilling at være i besiddelse af her i livet, der skal lyde en stor respekt herfra Anne, jeg vil følge med i den videre udvikling.
  I kærlige tanker, god Søndag.

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...