08/04/2011

Racisme i fuld dagslys

Jeg har dimlet frem og tilbage om hvorvidt jeg skulle dele nedenstående med jer. Men den politiske filosof Edmund Burke er kendt for at have skrevet, at "The only thing necessary for evil to triumph os for good people to do nothing." Om jeg er et godt menneske, ved jeg ikke, men jeg ved, at jeg ikke vil, det onde skal triumfere. Så  her kommer det:

Som du vil vide, hvis du har været besøg før, er jeg mor til Samuel, som er født i Sydafrika. Igår var det mig, der hentede ham fra vuggestuen. Vi havde købt is, vi skulle spise i haven og småsnakkede som på en almindelig tur hjem, da der fra bilkøen ved siden af os, pludselig blev råbt temmelig højt.

En ung mand hang med overkroppen ud af vinduet på den bil, han var passager i og pegede hen på os. "Se den der" råbte han. "Der er også én." Han retter så henvendelse til mig, der fuldstændigt paf går i stå midt på fortovet, da han siger: "Hvad er det for én, du har der? Er det en hun eller en han?"Min mund kan ingenting og det er som om, min hjerne har svært ved at absorbere meningen med det, han siger. Jeg hører ordene, men meningen trænger lissom ikke igennem.

Jeg vågner op ved, at en banan lander foran os, ledsaget af beskeden om, at "Den kan du jo give til din abekat."
Her slår mit høje  uddannelsesniveau, mine forældres rummelige opdragelse samt min kristne grundholdning så til, og jeg giver ham f... fingeren, og begynder at gå. Imens regner en mængde meget lidt flatterende ord om kvindekønnet ned over mig. (Det pæneste var smatso)

10 skridt senere går det op for mig, at jeg skal have fat i nummerpladen. Men da er lyset skiftet til grønt, og de er kørt.

Det var så voldsomt grænseoverskridende, at jeg var ved siden af mig selv resten af eftermiddagen. At jeg blev svinet til er én ting. Men at mit 2årige barn bliver angrebet af en voksen mand er for meget. Grunden til angrebet er mig så forkastelig, at jeg har haft en syg fornemmelse i maven, når jeg har tænkt for meget over det.

Hvor er det små mennesker, der er så bange, at angreb er den eneste mulighed. Ovenikøbet angreb på et lille barn, der ingen mulighed har for at passe på sig selv endsige forstå, hvad det handler om.
At blive antastet og udstillet på den måde er ydmygende; det peger én ud, som anderledes og leder derfor let til følelser af skam. Når jeg, en voksen lyserød kvinde med et lille barn, kan blive passet op på den måde en helt almindelig eftermiddag midt i en fredelig by - hvad oplever unge mænd og piger med mørk hud så? Hvad hører kvinder i tørklæde eller voksne mænd af afrikansk eller arabisk afstamning?

En veninde hjalp mig med at gå til politiet i dag. Hændelsen er anmeldt, og bliver behandlet efter en paragraf om racisme. Betjenten, jeg talte med, havde aldrig før hørt tale om, at små børn er mål for racisme. Men spørgsmålet er jo, om det er første gang det sker, eller om andre bare ikke har anmeldt det. Det eneste, der skal til for, at ingen ved den slags sker er, at vi ikke siger noget. Det sidste den slags truende adfærd skal få os til er, at lade os isolere!

(Læs næste indlæg om min oplevelse med racisme.)

161 comments:

 1. Du har gjort det helt rigtige! Om ikke andet så for fremtidens små Samuel'er.

  ReplyDelete
 2. Det er bare så rystende. Ingen tvivl om, hvem som hører hjemme i et abebur - han havde jo selv medbragt sit foder!

  ReplyDelete
 3. Pfew Anne, jeg får helt åndenød. Hvor urimeligt grænseoverskridende og ikke acceptabelt. Hvad gør man? Du gjorde det eneste man kan, melder det. Men det gør ondt, at nogen kan være så ignorante.

  ReplyDelete
 4. Pyha, Junette fortalte det! Jeg fik helt bræk fornemmelser! Hvor er det bare nogle meget små og uhyggeligt dumme iskolde mennesker, som kan finde på at opføre sig sådanne :-( Øv!

  ReplyDelete
 5. Jeg bliver så rystet i min grundvold, når jeg hører sådan noget. Puha, hvor en væmmelig oplevlese, kan virkelig godt forstå at du er chokeret og vred.
  Jeg begriber ikke, hvad sådan et menneske får ud af at svine en lille uskyldig dreng til? Sådan en opførsel må da bunde i verdens laveste selvværd?
  Godt, du meldte det.

  ReplyDelete
 6. Jeg er så ked af at I skulle have have sådan en oplevelse. :-(
  Den ondsindethed overgår min fatteevne.

  ReplyDelete
 7. Det er bare så ondskabsfuldt, nederdrægtigt og modbydeligt! Som du skriver er der ikke andet at gøre end at anmelde det, men hvem går det ud over næste gang. Jeg bliver dårlig over menneskenes muligheder for at gøre livet til et Helvede for andre. - Guds fred og alt godt til far, mor og barn. Må hans gode engle vogte og bevare jer!

  ReplyDelete
 8. Hold da op, jeg er rystet :-( og kan kun ane hvordan det må være for dig.

  ReplyDelete
 9. Kære Anne, Duncan & Samuel

  Jeg græd, da jeg hørte Junette fortælle om jeres oplevelse. Og jeg græd, da jeg læste dit indlæg.
  De mennesker er naturligvis mennesker, som ikke kan handle på andre måder. For de har aldrig lært andet.
  Vi, der har lært andet, må hver eneste gang protestere højlydt mod den slags udtalelser og handlinger.
  Både på det private plan, som her. Og på det overordnede.
  Mange hilsener
  Sara

  ReplyDelete
 10. Jeg er så rystet over den afstumpethed disse mennesker viser. De har ikke evnerne til at være anderledes, det har vi andre, der i ord og handlinger skal vise, hvordan man omgås medmennesker. I gjorde det rigtige, varme tanker herfra.

  ReplyDelete
 11. Kære Anne
  Jeg er dybt rystet over din indlæg og føler med dig og din familie.
  Jeg har ikke ord for den afstand jeg tager til sådanne handlinger og jeg håber virkelig, at din anmeldelse fører til en konfrontation.
  De varmeste tanker til dig og dine.

  ReplyDelete
 12. Man tror, det er løgn.
  Ved godt at nogen mennesker er racister - men det er dog topmålet!!
  Håber der kommer noget ud af anmeldelsen, om ikke andet, så er det vigtigt at gøre opmærksom på det. Men føj....jeg er rystet.
  Håber I kan lægge det bag jer - en dejlig dag til dig og Samuel!

  ReplyDelete
 13. uhyggeligt og hjerteskærende.
  Jeg tror desværre ikke det er første gang - men det bliver nok sjældent anmeldt når det handler om børn.
  Det er virkeligt uhyggeligt at der findes den slags mennesker i verden.
  Mange tanker til dig og din lille søde dreng.

  ReplyDelete
 14. Det er forfærdeligt, uanset af hvilken årsag andre folkeslag opholder sig i vores land. Lige nøjagtigt vores børn (læs adoptiv) er jo pære danske, som mange andre mørklødede også er det. Vi har heldigvis ikke oplevet sådan noget, men man skal ruste børne godt, så de er klar til den barske verden. godt du gør noget ved det.

  ReplyDelete
 15. Bare en rystet hilsen fra en trofast læser - jeg fattes ord!

  ReplyDelete
 16. Der findes mennesker der har så lidt selvværd i livet at de konstant skal finde nogen at projektere deres mindreværd over på, åbenbart også helt små og forsvarsløse børn, (det har altid været minoriteter), man skal jo passe på ikke selv at komme til kort, disse mindreværds mennesker går så desværre i arv og udvikler sig så til mennesker med så store begrænsninger i livet at alle der er anderledes ikke passer ind i deres begrænsede verdensbillede, de skal ikke ties ihjel men stå til ansvar overfor deres manglende empati, om ikke for andet så da for at håbe på, at det skulle være muligt gennem dialog at få stoppet lidt mere ind mellem ørene på dem.
  Du har taklet dette helt rigtigt Anne, og skal have al den sympati herfra, også til Samuel, som ikke alle desværre er i stand til at give jer.
  I kærlige tanker, god weekend.

  ReplyDelete
 17. Mormor græder!!!! Jeg kan ikke andet. Det gør så ondt i maven når jeg tænker på at vores elskede lille dreng bli´r udsat for den slags urimeligheder!!! Vi må alle råbe højt for at få stoppet den slags mennesker i at udøve en sådan adfærd. Hold da op jeg håber de sover dårligt om natten!!!! (Og det sidste var vist ikke særlig kristent!!)

  ReplyDelete
 18. Jeg er rystet.. jeg har det fysisk dårligt, og kan slet ikke formulere mig. Jeg fatter det ikke. Når ting jeg ikke forstår sker, prøver jeg at forstå dem, så det giver mening på én eller anden måde. Det er ikke muligt, når det kommer til racisme generelt, men mod en 2 årig dreng... jeg får kvalme og kan mærke gråden presse på. Det er en uretfærdighed, jeg bare ikke kan acceptere, og samtidig har meget svært ved at se, hvordan jeg skal styre..
  Jeg kan kun sige, at din søn er smukkere, menneskeligt rigere, og - helt ærligt og politisk ukorrekt- i min optik også et bedre menneske, der har mere ret til at være til end dem. Ja- det må man ikke sige, men det er utilgiveligt, at hævde sig over andre mennesker, OG SÅ ET BARN på den måde de gør det!
  Det situationer som disse, der kommer til at gøre mit virke som læge, til en kæmpe udfordring, når jeg en dag skal behandle forbryderen, være det sig voldtægtsmand, morder, pædofil forbryder, racist osv. Det strider i mod alt jeg står for at hjælpe disse mennesker, men mit lægeløfte er vigtigt og tvinger mig til det.

  Det eneste jeg vil sige med alt dette ævl og vrøvl er: De er de små! De er de få! Der vil altid være syge folk derude, men det må ikke få os (du og din søn) ned med nakken! Kæmp i mod!

  Mange kærlige tanker, en medblogger..

  ReplyDelete
 19. Jeg græmmes !
  Hvor er det dog frygteligt!

  ReplyDelete
 20. EJ HVOR GRIMT... jeg er da rystet over nogen mennesker kan opfører sig sådan. STORT kram til jer Og godt gået jeg ikk sikker på jeg havde nøjes med fingeren... godt du har anmeldte det...

  ReplyDelete
 21. Kære du
  Fy for den lede! Ord er så tomme i denne hændelse! Vrede og flovhed over at være dansker med den slags meddanskere er det jeg føler! Hvad bilder de sig ind?
  Må jeg bringe dit indlæg på min blog? Jeg tænker, at jo flere der hører om det, desto mere opmærksomhed på problemer?

  ReplyDelete
 22. Onkel Anne, det er jeg sikker på du må. Hun er på ferie nu og kommer først tilbage tirsdag, så svarer lige på Annes vegne :-)

  ReplyDelete
 23. Det bedste du kan gøre for din lille dreng er at sige det højt. Jeg er virkelig ked af det på din og din families vegne, men kun ved at få den slags uhyrligheder frem kan vi komme det til livs. Håber I nyder Jeres ferie - trods alt.
  Mvh. Kate

  ReplyDelete
 24. Modbydeligt og komplet uforståeligt, at sådant sker i Danmark i 2011!

  Tak for lån af jeres dejlige dreng til gudstjenesten i Esbjerg i dag.

  ReplyDelete
 25. Jeg er fuldstændig paf, med tåre i øjnene!
  Jeg lover dig, at jeg vil gøre mit til, at verden bliver et bedre sted for din dreng.
  Undskyld - på alles vegne!

  Mange tanker - og vil du sige til din søn at han er smuk - hilsen
  Cristine

  ReplyDelete
 26. Må jeg også bringe indlægget?
  Skriv til mig på: cristineblog@gmail.com

  ReplyDelete
 27. Læste det hos Onkel Anne.

  Modbydeligt, ganske enkelt modbydeligt.

  Tænk at folk kan opføre sig sådan. Jeg håber på at I får noget ud af anmeldelsen og håber I nyder ferien og kommer ovenpå.

  ReplyDelete
 28. Hej søde Anne...
  Så lige dit indslag over facebook.... og krummede tæer, mens jeg kunne mærke tårerne presse på. Kan simpelthen ikke klare, at din lille søn i så ung en alder (selvom alderen i denne forbindelse jo egentlig er ligegyldig, så gør det jo ikke situationen mindre hård at læse om) skal udsættes for så ondskabsfulde voksne mennesker...Ja voksne og voksne...det kan jo så diskuteres. Ja jeg fatter det simpelthen ikke.
  Jeg har fulgt jer lidt på sidelinjen på det sidste, men var ikke klar over, at du også havde en blog :-) Skønt at jeg nu kan holde mig lidt opdateret på den front også. Så melder mig lige som fast læser her hos dig.
  Knus "Humle" :-)

  ReplyDelete
 29. Man bliver så inderligt ked af, at sådan nogle mennesker findes..
  Min ekskæreste, som var adopteret fra Indien, fortalte, at da han var lille, var han ude at kælke. For enden af kælkebakken stod en far og tog imod alle ungerne, så de ikke susede ud på vejen. Men da min ekskæreste kom ned på sin kælk, trådte faderen til side og sagde: "Du kan tage hjem, hvor du kommer fra!"

  ReplyDelete
 30. ÆV - kan godt forstå, at du blev paf - hvor ubehageligt. De tog jeres uskyldighed fra jer - og jeres glæde.

  ReplyDelete
 31. Kære Anne,
  Jeg håber, du og Samuel kommer jer over noget så forfærdeligt grusomt og uretfærdigt.

  Dumhed og fjendtlighed gør ondt.

  ReplyDelete
 32. Kære Anne

  En ting er at vide, en anden er at opleve den racisme der er i verden, og så lige når man mindst venter det.
  Jeg kan levende forestille mig hvordan du har det, og jeg føler med dig. Jeg håber for de mennesker at de en dag dybt inde i sig selv, finder en smerte over alle de "grimme" ting de har gjort, og får det vendt.
  Og mest af alt kære Anne, så håber at du kommer ovenpå igen efter den oplevelse. mange tanker herfra

  ReplyDelete
 33. Åh hvor er verden utryg og væmmelig indimellem!
  Min mand og jeg har også forskellige hudfarver, og har oplevet uhyggelige episoder - en mand der kon hen og sagde det " var synd for børnene" da vi stod med nyfødt barn på armen, en dame i toget der hvæsede til min baby at hun skulle stoppe med at smile, for damen smilede ikke tilbage til fejlfarver, en pige fra børnehaven der fortalte min datter at hendes far sagde hun var "en grim kineserunge".

  Jeg bliver så vred, trist og bange, og tænker på hvilket samfund vi er ved at få, hvor voksne mennesker kan sige så grumme ting til uskyldige børn...

  Kram til dig og din skønne dreng

  ReplyDelete
 34. Jeg læste dit indlæg hos onkel Anne og fik ondt i maven - hvor er det forfærdeligt og umenneskeligt at et (voksent) menneske kan møde et andet menneske på den modbydelige måde!

  Jeg vil også gerne bringe dit indlæg på min blog og dele din historie med så mange som overhovedet muligt - jeg er nemlig fuldstændig enig med dig i at det eneste vi ikke må gøre, er at gøre ingenting.

  Alt det bedste til dig og din familie!
  Linda

  ReplyDelete
 35. Så trist at læse, at nogen kan komme i tanke om at behandle medmennesker på den måde.
  Jeg har ingen ord....
  Kh Joan

  ReplyDelete
 36. jeg har lige læst om dette på "onkel Anne" bloggen!! Hvor er det bare skrækkeligt, at nogle mennesker er sådan!!! Han skulle hænges ud på forsiden af alle aviserne! Godt du anmeldte det og godt du delte det med os, for det må vi kæmpe imod allesammen!!

  Og hvor er din søn bare smuk og dejlig. Og hvor er han heldig han har en mor som dig!

  ReplyDelete
 37. Kære Anne,

  Jeg mangler simpelthen ord!!!! det skær i mit hjerte og vreden bruser over.... jeg blev så ked af at læse dette indlæg, hvor er folk dog ubarmhjertige og ondskabsfulde... jeg er virkelig rystet.. Flot at det nu er anmeldt og jeg vil krydse alt hvad jeg kan krydse for at det ALDRIG sker igen og at de bliver fundet og får deres straf.. Tanker til jer alle 3

  ReplyDelete
 38. Jamen, jeg er da dybt rystet og kan sagtens følge dig i din lamslåelse over mandens overfusning af dig og Samuel.
  Du har gjort det helt rigtige både ved at anmelde det til politiet og ved at dele hændelsen med os andre.

  Klem fra
  mette b

  ReplyDelete
 39. Arghh!! Hvor ville jeg ønske at dette indlæg var en stor aprilsnar. Hvor ville jeg ønske at den slags grusomheder simpelthen ikke fandt sted - og hvor ville jeg dog ønske at jeres søde Samuel ikke skulle opleve det!!
  Tusind tanker i jeres retning - og samme håb som mormors om at de må sove elendigt de næste mange nætter :-(

  ReplyDelete
 40. Kære alle 3. Gid det var så vel men nej der går også en kvinde rundt i København, der har gjort noget lignende. Desværre blev hun ikke anmeldt til politiet, det var godt i meldte det.
  Sådan en dag er det jo helt tydeligt. at vi ikke bor i Guds Himmerige. Jeres oplevelse og min er bare med til at gøre mig endnu mere engageret i mit arbejde.
  Kærlig hilsen
  Carsten

  ReplyDelete
 41. Nej hvor er jeg ked af, at I skulle støde på sådanne modbydelige og stygge mennesker! Øv øv øv øv! Jeg tror også jeg ville have været så chokeret, at nummerpladen ville glippe. Øv at det røde lys ikke varede 10 sek. længere! Iiih hvor jeg håber, at deres arme må falde af og deres røv klø (for jeg kan ikke håbe, at de siger det samme til en Rockers barn så de får sig en ordentlig røvfuld, vel?)!

  ReplyDelete
 42. Det er ganske enkelt rystende læsning. Du har gjort det rigtige med at melde det. Racisme er skandaløst og tomhjernet, som siger mere om ham i bilen end om Samuel.

  I vi er alle skabt i Guds billede, men det kunne da lyde som om, at der er et enkelt menneske han ikke blev helt færdig med - og det er ikke Samuel, jeg tænker på.

  ReplyDelete
 43. Bare rolig du. Karma har heldigvis styr på det. De mennesker skal nok få hvad de har til gode. Stol trygt på det ;)

  ReplyDelete
 44. Bjørn Langkilde11 April, 2011

  Hej Anne
  Jeg ønsker for dig, at du må komme dig over denne grimme oplevelse. Du gjorde det eneste rigtige. Vel skal vi tilgive, men mon ikke det er bedre at det pågældende utilpassede medmenneske kunne have godt af en læresteg. Jeg anser sådan en som ham som en stakkel, der skal have hjælp. DU GJORDE DET RIGTIGE!

  ReplyDelete
 45. Hvor er det uendeligt og forfærdeligt trist. Hvor er jeg ked af at I har måttet opleve det. Det kan ikke engang undskyldes med idioti; det er ondskab - man må tro på karmaloven og regne med at han kommer til at leve et liv i overenesstemmelse med det han sender ud. Altså; i lort til halsen.

  ReplyDelete
 46. Kære Anne.

  Din dreng er det dejligste stykke fyldt chokolade og hans krænker en grisefarvet, fordærvet dansk kødpølse, når den er værst.

  Undskyld min formulering, men fordomme, rascisme, intolerance og bevidst ondskab, gør mig rødglødende RASENDE!!!!!

  Hvem ved sine sansers fulde brug kan dog bilde sigselv ind, at de er bedre mennesker end andre, fordi de har lyserød, grisefarvet hud???????? Synes vort samfund bliver mere og mere forrået.

  Kærlige hilsner og tanker og giv din dejlige dreng et kys fra mig

  ReplyDelete
 47. Kære Anne,
  Som grønlænder ved jeg af erfaring, at den slags sker. I mange år var jeg traumatiseret af racistiske stikpiller, som jeg fik som barn. Jeg vil sige tre ting. 1) Når vi ser djævelen og alt hans væsen, skal vi drive ham ud. 2) Når vi møder mennesker med racistiske holdninger skal vi modigt fortælle dem sandheden. 3) Vi er nødt til at bære vores smerte frem foran Gud og bede ham hjælpe os med at forsone os, så vi ikke selv mister vores menneskelighed.
  Kærlig hilsen
  Lars

  ReplyDelete
 48. Dette er første gang, jeg gæster din blog. Men vil ikke bare forlade den igen uden en tilkendegivelse. For hvor gør det mig rigtig trist helt ind i hjertet at læse at din søde dreng og dig skal udsættes for sådan et mentalt og fuldstændig meningsløst verbalt overfald.

  Det er uendeligt trist, der findes mennesker, der mener, at den slags verbale udgydelser er nødvendige for....? Ja, jeg skal faktisk ikke kunne sige, hvad det er nødvendigt for?

  Stærkt gået, at du har anmeldt det - og tak for din beslutning om at dele jeres oplevelse.

  Tanker og alt det bedste herfra :)

  ReplyDelete
 49. Jeg er mundlam og dybt rystet.
  Ad ad ad ad ad ad ad!
  Og ja karma er en bitch og hun vil forhåbentlig sparke dem hårdt i bollerne når de mindst venter det.

  Tusind knus og tanker til jer

  ReplyDelete
 50. Det er simpelthen så grusom en oplevelse! Jeg er helt tom for ord! Ganske uforståeligt! Og pinligt!

  Håber I kommer jer ovenpå den grimme oplevelse - og at noget lignende aldrig sker igen! Hverken for jer eller andre!

  Så flot, at du har anmeldt episoden og at du har valgt at dele den!

  Mange tanker herfra :-)

  ReplyDelete
 51. Usle mennesker, det er hvad de er! Jeg var ikke klar over at KuKluxKlan var velopstanden, føjføjføj! :(

  Giv Samuel et kram fra en anden lyserød mor, som godt kan forstå din følelse.

  ReplyDelete
 52. Jeg har aldrig i hele mit liv hørt noget lignende. Jeg håber, han får sin straf. Du har gjort det eneste rigtige.

  ReplyDelete
 53. Fy for pokker!
  Desværre kommer det ikke bag på mig at det sker. Vores samfund har i de sidste 10-15 år gennemgået en udvikling hvor det er blevet ok at tale grimt og nedsættende om vores medmennesker.
  En person der hænger ud af bilen for at råbe efter andre er bare et udtryk for at det er blevet "ok" at tale grimt.
  Jeg er glad for at du har skrevet - og glad for at Julia Lahme har linket så jeg fik set din historie. Du har helt ret - hvis vi tier samtykker vi. det er vigtigt at alle siger fra og ikke lader tolerance blive en accept af alt.
  Mvh Katrine

  ReplyDelete
 54. Alt er allerede skrevet - skræmmende læsning ud over alle grænser :/

  ReplyDelete
 55. Jeg er paf, såret, ked af det og trist....ØV hvor er det en taber type! Hmmm...er bange for at jeg ønsker at uheld må regne over ham som hagl på størrelse med fodbolde, fordi han kan finde på at udsætte andre mennesker for den slags! (There goes the good in me!) :-(

  ReplyDelete
 56. Pyhh hvor er det trist at der findes så indskrænkede og afstumpede personer! Man skal ikke bruge sit krudt på sådan nogle typer - de er fuldstændig uden for pædagogisk rækkevide.. Er ked af, at I måtte opleve det.

  ReplyDelete
 57. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er simpelt hen så rystet og hvordan må du så ikke have det?

  Jeg er voldsom ked af det på dine og ikke mindst Samuels vegne. Hvad ligner det.

  Godt, at du anmeldte det og så håber jeg, at I aldrig nogen sinde skal opleve den slags igen. Det er ikke o.k.

  ReplyDelete
 58. Kristine K13 April, 2011

  At en betjent i en lille by ikke har hørt om det er slet ikke noget bevis for at det ikke sker. Jeg er overbevist om at de sker meget ofte - og har selv oplevet børn og teenagere blive tiltalt racistisk før. det er en skændsel (som al anden form for racisme er det) og det gør ondt i mit hjerte at høre din datter har været udsat for det allerede. Desvære ligger det i kortene at hun vil opleve det igen hvis ikke der sker noget drastisk i dette land

  ReplyDelete
 59. Hvor er det sørgeligt! Jeg sidder med tårer i øjnene og tænker på jer. Har selv en dreng på 2 år og bliver så ked af det på jeres vegne. At en voksen mand gør sådan er mig helt uforståeligt?
  Hvor er det godt, at du anmeldte dem, men ærgeligt, at du ikke nåede at se nummerpladen, men i situationer, hvor man bliver chokeret/ overrumplet glemmer man jo ofte sådan noget.

  ReplyDelete
 60. Så lige link til dit indlæg hos Julia Lahme - og er helt enig med de andre i, at det helt bestemt ikke skal ties ihjel.
  Lad os sammen sige fra over for små mennesker, som tror de vokser ved at træde på andre.
  Det gælder i alle sammenhænge - men da i særdeleshed når dem de træder på ikke kan sige fra.

  Jeg håber du kan ryste hændelsen af dig. Antallet af kommentarer her viser dig forhåbentlig, at der er rigtigt mange, der vil dig og din søn det godt - og rigtigt mange, der tager afstand fra de små menneskers foragtelige handlinger.

  ~ Karina

  ReplyDelete
 61. Ja, man skal høre meget her i livet. Dette var dog af alerværste skuffe. Man forstår jo så dårligt at nogen overhovedet kan være SÅ afstumpede....men jo, det findes.
  Jeg kan kun opfordre til at blive ved med at tænke positivt selv, selv med den "mavepumper" i bagagen. Lad os bekæmpe ondskaben ved næstekærlighed. Straf virker ikke.
  God dag og alt det bedste til dig, din mand og ikke mindst dit smukke barn.

  Kram fra Karen

  ReplyDelete
 62. Du har gjort det eneste rigtige ved at melde episoden til politiet, og så håber jeg inderligt, at det bliver både første og sidste gang at Samuel skal opleve den slags grænseoverskridende studipitet.

  ReplyDelete
 63. Jeg kendte ikke din blog, men blev ledt hertil af en anden blogger, der har udgivet dit indlæg. Jeg er virkelig rystet! Har heldigvis aldrig hørt om noget lignende. Håber ikke, din søn forstod, det var ham, der var målet for vanvidet. Åh jeg får helt ondt i maven.... Mange mange hilsner til dig og dit smukke smukke barn!

  Kat

  ReplyDelete
 64. Der findes bare nogle rigtig, rigtig frygtelige og bitte små mennesker her i Dk.

  Jeg har en lillebror der er mulat og han har også oplevet - og oplever stadig - sin del af ubehagelige episoder.

  Fedt at du anmeldte det. Det er helt sikkert vejen frem.

  Desværre kan man ikke altid beskytte sine kære mod den slags, men kun udruste dem til at komme igennem de grimme episoder med hovedet holdt højt.

  ReplyDelete
 65. Hvor er jeg ked af at høre, at I skulle udsættes for tilråb fra sådan en galning! Er selv mor til 3 adopterede børn, og frygter den dag en af dem skal blive udsat for sådanne tåbeligheder!

  Jeg synes, du reagerede helt rigtigt - både ved at lufte fingeren og ved at anmelde fjolset!

  ReplyDelete
 66. Er helt tom for ord og ligeså rystet som mange bag de andre kommentarer.
  Trist.

  ReplyDelete
 67. åhh det gør mig så ondt på jeres vegne. Er selv adopteret og det er desværre sket ikke en, men flere gange for mig også, selv som barn. Jeg håber og bliver nødt til at tro på at det kun kan blive bedre for dit, mine børn og andre med anden hudfarve end hvid. Din anmeldelse er i hvert fald med til at skabe betingelserne for det, tak for det.

  ReplyDelete
 68. Jeg håber, at du og din søn har fået massevis af krammere og kærlighed af jeres familie og venner. Den oplevelse I har været udsat for er ikke sådan lige at ryste af sig. Men hold da fast hvor jeg håber, at du ved og holder fast i, at verden er så meget mere end den ondskab, I forleden mødte.

  ReplyDelete
 69. Kære Anne. Jeg har som menneske og adoptivmor ikke ord for den omsorg, jeg føler for dig og din smukke dreng, når jeg læser dit indlæg. Du er modig, selvbevidst og retfærdighedssøgende, og dermed et pragteksempel for din søn. Jeg ejer foredrags- og coachvirksomheden AdoptionsCoachen.dk. Hvis jeg må give dig en gratis, uforpligtende, telefonisk coachingsession som støtte til dit

  mod, så vil det være mig en glæde. Der SKAL bare komme noget godt ud af sådan en l....situation. Skriv i så fald til mig på trinebrix@gmail.dk. De bedste hilsner fra Trine

  ReplyDelete
 70. Jeg tror ordene er sagt. Har linket til dig fra min blog. Danmark når det er værst, lad os prøve at gøre Danmark dejligt igen!

  ReplyDelete
 71. Jeg er forfærdet...

  Jeg har et par skønne niecer der er adopteret fra Nigeria og jeg kan slet ikke forene det grimme rascismehoved med den skønhed, adoption er (og er blevet, gennem dem) for mig.

  Tænker at ét er hvor ubeskriveligt ubehageligt det er at opleve at ens barn bliver antastet - ét andet er hvor helt igennem uretfærdigt det er at du, som mor, med et (smukt) bevidst valg om at være adoptivmor, skal opleve noget så grufuldt.

  Tak fordi du deler din historie..

  Kh. en ny medlæser ;-)

  ReplyDelete
 72. fra en mor til en anden mor :-)

  jeg deler din sorg og smerte over at vores børn oplever overgreb - både de verbale og de fysiske

  Min lille pige på 5 år oplevede at blive svinet til og bedt om at smide tøjet af en dreng på 10 år, som stod på den anden side af vejen og spillede smart. Heldigvis for ham kom hans far i det samme og drengen fik en overhaling og blev tvunget til at banke på vores dør og sige undskyld.

  ReplyDelete
 73. Hvor er det godt Samuel har en mor som dig, der anmelder og slår i bordet overfor den slags uretfærdigheder! Det gør mig trist helt ind i sjælen, at der findes så små mennesker på denne jord...jeg sender jer mange tanker, og et stort kram til lille Samuel. Birgitte

  ReplyDelete
 74. Det gør mig så ondt - og forbandet rasende - at læse dit indlæg!
  Godt at du anmeldte det, men som andre skriver, så tror jeg desværre heller ikke det er første gang, små børn udsættes for racisme - men de færreste har nok modet eller overskuddet til at anmelde det!
  Jeg fulgte i øvrigt din blog sidste forår, da vi stod på venteliste. Og jeg er nu mor til 2 skønne drenge. Den yngste er som din søn også født i SA. Alt det bedste til dig og din familie.
  /Metteline

  ReplyDelete
 75. Åh du godeste! Jeg sidder her, Mor til to og jeg føler din smerte helt ind i mit moder hjerte ...nå ja og så små tuder over dit indlæg!

  At du voksne menneske kan tåle kritik af denne (holder mig i skindet) mindre empati følende eller situationsbevidste forvoksede knægt.. Men det må da være en frygt for hver en Forældre at vores børn blir mål for sådan dumhed!

  Hvordan tog din søn det? Er stolt over at du voksne ikke spejlede dig i ham og gav tilbage af samme skuffe! Jeg ved ikke om jeg havde kunne holde mig så sober!

  Men hvad gør man? Håber ikke at jeg nogensinde skal finde ud af det, heller ikke Jer igen ...igen Faktisk!

  Stort varmt Kram til dig, Du Kære Mor, Jeg ''håber'' at du ser tåben igen (uden din søn) og denne gang får noteret nummerpladen!

  De Kærligste Tanker, Fra en anden Mor, Lys Sus

  ReplyDelete
 76. Det var dog en grim og ubehagelig oplevelse. :(

  Hvor bliver jeg trist, når jeg hører, at den slags finder sted.

  Du gjorde det rigtige ved at anmelde det!

  Mine bedste tanker til jeres lille familie.

  ReplyDelete
 77. Stupiditet kender ingen grænser, efterhånden er der ikke noget, der kan overraske, men dette er en overskridelse!

  ReplyDelete
 78. Kære familie
  Det er naturligvis en rigtig dårlig oplevelse og bestemt ikke acceptabelt. Men hvor er det dejligt, at de fleste af os kan ryste på hovedet af de personer, der pga. lavt mindreværd, behøver at hævde sig selv på den måde. Velkommen til alsidigheden i vores kultur. Kærlig hilsen en blegfed med rødt har og stor bagdel :-)

  ReplyDelete
 79. Sørgeligt, men fedt at du har mod og evner til at håndtere det som det bør håndteres: nemlig ved ikke bare at tie, men få det frem i lyset! Det er desværre også en del af Danmark anno 2011...

  ReplyDelete
 80. Helt utroligt at folk i dagens Danmark i år 2011 stadig behandler hinanden på en sådan grim måde.

  Peter

  ReplyDelete
 81. Læste lige historien på eb.dk og jeg synes det er forfærdeligt det I har været udsat for. I har hele min sympati. Alt vel i fremtiden!

  ReplyDelete
 82. Hvor var det godt du anmeldte overgrebet! Og virkelig godt du har skrevet om det i din blog!
  Jeg ville håbe at ALLE som bliver udsat for racisme ville have kræfter til at anmelde episoderne - hver gang. Jeg frygter at det er meget mere udbredt end vi er klare over. Desværre.
  Men den eneste måde at - måske - komme uvæsenet til livs er - at få det op i dagens lys, debatteret, belyst. Lad os få tal på disse hate crimes!
  Det aller mest foragtelige må dog være, at angribe børn!
  Catharina

  ReplyDelete
 83. Jeg bliver så harm, når jeg hører sådan en historie. Raseriet kogte inde i mig. Jeg føler virkeligt med dig.

  Heldigvis er det et fåtal af personer, der opfører sig sådan.

  Ærgeligt, at du ikke fik nummeret på bilen.

  Giv lillemanden en high five fra mig!

  ReplyDelete
 84. Til orientering så var det nogle meget dumme nynazistiske mænd fra Kbh. De var i Vejle nogle dage fordi de skulle til svendeprøve, men nåede at lave en del ballade mens de var i Vejle. Har hørt at han endte med at få en brosten gennem bagruden på bilen. Det er selvfølgelig ikke i orden, men når nu det skal være, så var det godt at det var hans bil det gik ud over.
  Ærgelige at man i EB får indtryk af at Vejlensere som stod bag.

  ReplyDelete
 85. Hej Anne.
  For omkring 13 år siden gik jeg tur med min venindes skønne datter som er adopteret fra Sri Lanka. Hun har været 4-5 år dengang og smuk som morgensolen! En ung mand gik forbi os og kaldte dette velsignede lille barn for noget meget meget grimt. Jeg var fuldstændig lammet og troede simpelthen ikke jeg hørte rigtigt. Men det gjorde jeg desværre. Jeg kan sagtens huske den forvirring og den rungende tavshed som opstod i mit hovede, da jeg hørte ordene og da det gik op for mig, at han havde kaldt netop hende min lille darling for "sorte svin".
  Dengang sansede jeg slet ikke at det burde meldes. Godt at du gjorde det! Din søn har fået en god mor!
  Kærlig hilsen Birgitte

  ReplyDelete
 86. Jeg har lige læst artiklen på eb.dk og måtte lige forbi din blog for at læse om din oplevelse. Jeg her været nødt til at udtrykke mig på min blog da jeg blev chokket over at læse at sådan noget kan ske her i lille danmark.
  http://mituniversdk.blogspot.com/2011/04/er-tom-for-ord.html

  ReplyDelete
 87. Rigtig ked af at høre omkring din søn - læste det på EB.dk, men må desværre tilkendegive eftersom jeg selv har et "udenlandsk" udseende, at det er dagens Danmark du oplevede. Og du kan ligeså godt forberede både dig selv og din søn på mange flere af den slags tåbeligheder. Det bedste du kan gøre er at ryste på hovedet og grine af vedkommende og gå videre. Vrede bringer os desværre ingensteder. Jeg har oplevet det fra barndommen, og ja i mine teenageår blev jeg meget sur, råbte tilbage osv. Men nu, nej det er ikke det værd Jeg har ondt af disse tabere. May God have mercy on them.
  Kærlige tanker herfra.

  ReplyDelete
 88. Åh, det scenarie som du beskriver, har jeg haft i mit hovede SÅ mange gange... Jeg passer en dreng på 5 år som også er afrikansk, og jeg har ofte frygtet at én eller anden idiot ville komme med en racistisk bemærkning; det er heldigvis ikke sket endnu - og hvis det en dag sker, ved jeg virkelig ikke hvad jeg skal gøre af mig selv..

  Håber ikke i kommer til at opleve flere racistiske kommentarer fremover!

  ReplyDelete
 89. Hej Anne.
  Jeg læste om din historie på ekstrabladet.dk, og jeg ville bare lige sende dig og din fantastiske dreng en masse tanker - det er fantastisk at der findes mennesker som dig, der ikke tier. At sådan noget kan ske i dagens danmark, giver mig kvalme! Men desværre findes der nogle syge mennesker, der ikke har nogen form for respekt og pli i livet. Alt held og lykke i fremtiden med jeres familie. At sådan noget kan ske i dagens danmark, giver mig kvalme!

  ReplyDelete
 90. Åh gud,det er for meget - jeg har altid hadet folk der er racist,synes de kan ikke være det bekendt.
  Er flov over at være dansker :( undskylder på vegne af det der er sket :´( Kh Christina

  ReplyDelete
 91. Jeg er ikke flov over at være dansker.. Ingen skal være flove over hvor de kommer fra. Det er jo det der er pointen! Vi ska fandme være flove over dem, der ikke kan opdrage deres børn ordentligt og giver dem så lavt et selværd, at de skal være onde over for andre for at få et FALSK selvværd! De mennesker findes alle steder desværre...
  Men det betyder ikke at det er iorden! Det er bare ikke okay nogensinde at et voksen menneske er styg overfor et barn! ALDRIG!

  ReplyDelete
 92. Jeg er ked af den dumme oplevelse du og din søn har været ude for. Du er desværre ikke alene. For et par år siden kom min farvede kæreste af afro-amerikansk afstamning og jeg gående ned af gaden, i den lille landsby min mor boede i, da en flok festende unge mænd stak overkroppenen ud af vinduet og sang "Jeg har set en rigtig negerdreng..." i det vi og min familie kom gående ned ad gaden en sommeraften. En anden gang vi besøger min mor, hænger naboen ligen inden ved siden af, et sydstatsflag (fra de amerikanske sydstater) op i vinduet og spiller racistisk musik, hvor omkvædet er noget i stil med "Hang all niggers", mens vi sidder ude i haven.

  Det er så skræmmende så forfærdelig dumme folk kan være. Så fuldstændig ignorante, uempatiske, tåbelige, hjertekolde, lattelige. Stadigvæk nu om dage.

  Det eneste der kan ændre noget er, hvis vi alle hver især tager ansvar i vores liv og hverdag, i den urimelighed vi møder, at vi tør give os til kende og tage andre i forsvar, vi nogen uforskyldt og ufortjent bliver angrebet.

  Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste.

  Venlig hilsen Ninna

  ReplyDelete
 93. Mange danske mænd har det skidt. De er som regel dårligt uddannede , dårlig økonomi, enlige, alkoholikere og/eller stofmisbrugere. De er altså mange fødedygtige kvinder underlegne.
  Jeg er selv fra Afrika og gift med en skøn dansk kvinde. Hun har god uddannelse, god økonomi, misbruger ikke alkohol eller stoffer. Gider ikke hvide slapsvanse.

  Hilsen Kingkong

  ReplyDelete
 94. Hvor er det da rystende at læse. Desværre er der mennesker i denne verden som er frygtelig afstumpede, men du skal vide at der er flere som sidder her og forfærdes over at noget sådan sker, som der er afstumpede mennesker. Jeg håber at din søn og jer skal opleve få af disse episoder, og at opbakningen altid vil være større end modstanden.

  ReplyDelete
 95. Kære Anne,

  Det er utrolig trist at læse at disse ting stadig finder sted, og at du har været vidne til det. Men det har været, og er desværre virkelig for rigtig rigtig mange af os der har en anden hudfarve, (både børn og voksne). Jeg kan selv huske at have oplevet lignende episoder helt tilbage fra dengang jeg gik i børnehave. Problemet er bare at jeg ikke havde forståelse for hvad der foregik dengang, og sidenhen bare har vænnet mig til det, og derfor ikke gjort mere ved det, (selvom jeg til tider kan blive arrig, og bare have lyst til at skrige mine lunger ud).
  Det faktisk rart at der kommer fokus på det nu, så kan det jo være at folk vil forstå baggrunden for at nogle "udlændinge" har så svært ved at se dem selv som en del af samfundet, og ender på afveje, (ikke at modbydelige racistiske episoder som den du har oplevet, på nogen måde retfærdiggør at "udlændinge" ender i kriminalitet eller uden for samfundet). Og af erfaring ved jeg da også at det er langt fra størstedelen af folk med anden hudfarve, som ter sig tosset pga disse oplevelser, men jeg ved også at der er nogen der ikke kan håndtere andre tåber.

  Anyways, er glad for at folk nu ved at det sker, og at det er utrolig ubehageligt når det sker, men er samtidigt utroligt ked af at du har måttet opleve det. Håber du slipper for flere ubehagelige episoder.

  ReplyDelete
 96. Den slags må og skal vi helt enkelt ikke acceptere. Hvor dybt kan man synke? Godt, at du anmeldte episoden! Og til lykke med lille Samuel i øvrigt. Han ser noget så skøn ud.

  ReplyDelete
 97. Min farmor var ude for noget i samme stil, da hun i 60erne var sammen med min fætter der er mulat, han var dengang ca 2 år. Dengang kunne man måske forklare det med uvidenhed, idag kan det kun forklares med dumhed og ondskab. Føler med dig, det værste er når det går ud over ens børn.

  Du har gjort det rigtige, det er ikke noget der skal ties ihjel, racisme skal bekæmpes hele tiden.

  Tænk hvor nemt det er at sidde i en bil og skræmme ander mennesker, så kan man hurtigt køre væk efter man har fået tilfredsstillet sine totalt barnlige behov for at genere et lille barn som ikke har gjort nogen noget. Dit indlæg er rystende og jeg håber du er ok igen ovenpå den oplevelse.

  ReplyDelete
 98. jeg kommer selv fra et tropisk land og er brun i huden, og møder også mange racister, og får også ting råbt til mig i ny og næ. Jeg plejer at grine, men det er mere over tanken om at ham/hende der lige har råbt sandsynligvis går i solarium for at opnå det de ellers lige har svinet til. man skal ikke finde sig i at blive slået op, hverken verbalt eller fysisk. og slet ikke når det handler om sit barn.

  ReplyDelete
 99. Din søn er dejlig! Og så er den ikke længere!

  ReplyDelete
 100. ”avekatten” er jo ikke blevet forulempet, det er kun dig der er forarget over at, der er nogen der reagerer på at du har deltaget i menneskehandel og købt et barn hvor det var billigst, nemlig i Afrika.
  Hvor meget gav du far ham? 250.000 kr.? var du så desperat?
  Der er faktisk mange modstandere af menneskehandel også selv om det pakkes ind i adoption og en frustreret kvindes ”moderfølelser”.
  Du bruger din blog til at få en masse medløbersympati fra andre følselslade kvinder, der hader ytringsfrihed.
  Spis en banan og oplev den virkelige verden.

  ReplyDelete
 101. Det er dog den dejligste lille dreng du har der, sikken et dejligt smil han har nyd ham...

  ReplyDelete
 102. Jeg synes det er totalt latterligt at:
  1) Du er depresiv præst i Metodistkirken
  2) Skulle have en veninde til at hjælpe dig med at gå til politiet
  3) At I med 2 udlændige i familien og bekendede sig til en engelsk religion har valgt at bosætte Jer i Danmark hvor hver 10. i forvejen er med anden etnisk baggrund, som skal forsørges fra de kommer til de rejser tilbage med dansk pension for intet at have bidraget med til danskheden i tiden de var her!

  ReplyDelete
 103. Føj, hvor er det dog flovt at være dansker. Min bror har selv 2 adopterede mørke børn, men har aldrig hørt noget lignende!

  ReplyDelete
 104. F-fingeren var nok forkert (fordi man aldrig skal lade sig provokere) - en hovedrysten havde været mere passende til fjolset.
  Jeg er ikke bibellæser eller troende, men den med "at vende den anden kind til" er god.
  Du har gjort det rigtige i at anmelde det.
  Du har en skøn lille søn.

  ReplyDelete
 105. Hele forhistorien med ciater og det andet bavl minder om brevene fra den kræftsyge dreng der skulle nå så meget inden han døde, og som viste sig at være en kampagne sat i værk af et reklamebureau.
  Jeg tror mest af alt du er fuld af løgn og prøver at agitere for flere medlemmer til din kirke, for hvem køber lige en banan for at køre rundt i Vejle og udse sig en kvinde med adoptivbarn de kan give den til?
  Nej vel!
  Få dig et liv!
  Og luk så din elendige Blog, som er forstemmende dum

  ReplyDelete
 106. Velkommen til min verden, efter snart 41 år som adopteret dansker erkender du at uanset hvad du gør, hvor meget en mønsterborger du end er så bliver du aldrig rigtig dansk grundet angstfyldte sure mennesker som den anonyme kujon i boksen over mig.

  Hvis international adoption vitterligt skulle kære sig om barnets tarv, så ville den institutionaliserede racisme have langt mere fokus ligesom den subtile racisme fra den nærmeste familie ville blive adresseret.

  Derudover vil jeg blot anbefale dig at ruste dig til flere oplevelser både i den milde og den hårde ende af racismeskalaen, at give din dreng værktøjer til at håndtere dette uanset hvilken alder han er i og vide, at det går ganske enkelt ikke væk uanset hvor velmenende tårer folk udgyder i denne tråd og slet ikke så længe vi ideologisk bliver ved med at vælge en politisk linie, der efterhånden har skabt en angst for hvad som helst der afviger fra hvid som norm.

  ReplyDelete
 107. uhh hvor er det hæsligt at der findes sådan nogle mennesker... men man er jo bare et utroligt lille og ynkeligt menneske hvis man har behov for at gøre sådan noget. Fedt at du anmeldte det.. det er der nok alt for mange der ikke gør.

  ReplyDelete
 108. Det er dog det værste jeg har læst meget længe! Læn dig tilbage - giv din skønne knægt et kys og tænk på, at sådanne idioter vil altid findes uanset hvad, men de vil heldigvis altid være i undertal.

  ReplyDelete
 109. Kurt Veile Jensen19 April, 2011

  Jeg har ikke læst alle kommentarer men jeg formoder at de alle er positive overfor den lille underskønne gut Samuel. Det eneste man kan sige om de to i bilen, at det da ikke er intelligens der tynger deres hoveder men udelykkende granit eller andet tungt ubevægelig materiale. Jeg synes du skal tænke på at 99,9 % af den danske befolkning står på din og lille Samuels side.

  ReplyDelete
 110. Og så er der stadig folk der ikke forstår umotiveret vold.
  Jeg føler med dig og personligt kan jeg sige at jeg var gået amok og hevet idioten ud af bilen med derfra følgende konsekvenser.

  ReplyDelete
 111. Super sejt, at du er gået til politiet og medierne, så vi kan få noget fokus på sådan noget RACISME SVINERI - godt gået :)

  Vi er heldigvis 99,9% danskere, der støtter dig og din dejlige søn :)

  ReplyDelete
 112. Det er rigtigt at sætte fokus på dette problem. Det er så absolut ikke i orden at tale sådan til andre mennesker, og da slet ikke til børn. Mine forældre var ude for noget lignende i Bilka, hvor to voksne mennesker er aldeles modbydelige mod en dreng på omkring 10 år, og jeg har en veninde som en gammel mand spyttede på da hun gik forbi ham på Nørrebro. Jeg skammer mig over mine landsmænds opførsel, når det er sådan de reagerer over for mennesker med mørkere hud. Det var helt korrekt at anmelde det, bare trist du ikke fik nummerpladen, så racisterne kunne få et besøg af politet.

  ReplyDelete
 113. F-FINGEREN ER HELT OK, det havde jeg også gjort - og sikkert råbt WHITE TRASH efter ham, men at dømme efter hans iq, ville dette nok ikke blive forstået.
  Jeg havde reageret meget meget stærkt og ikke særlig politisk korrekt, men jeg ville ikke kunne lade være, for at vende den anden kind til, er simpelthen imod min natur. De burde have fået skældt huden fuld, meldes til politiet og dømmes til at udføre samfundstjeneste på et asylcenter. Ikke om jeg vil betale for at den slags undermennesker skal sidde i fængsel. Racister bør udføre samfundsnyttigt arbejde blandt de medmennesker, de åbenbart har et forskruet syn på..
  Føj for pokker en taber af rang. Fri Danmark for den slags individer. Jeg beder til, at politiet ofrer ressourcer på at finde og straffe den slags tåber, der ødelægger demokratiet

  ReplyDelete
 114. Hej Anne,

  Jeg har læst om jeres oplevelse på Ekstrabladets hjemmeside og ville lige give mit besyv med.Jeg er selv adopteret og kom til Danmark fra Indien i 1979 på et tidspunkt, hvor det ikke ligefrem var normalt, så jeg har oplevet og oplever stadig min del af afskyelige kommentarer. Heldigvis har mine forældre altid talt åbent om min søsters og min adoption og de har forstået at bringe en masse humor ind i emnet, hvilket har givet mig nogle redskaber, hvormed jeg har kunnet tackle dumme kommentarer.
  I programmet "Når storken svigter" udtalte en af familierne at nu var det slut med racistiske vittigheder, men det mener jeg er et helt forkert udgangspunkt. En vittighed er ikke racistisk, når den bliver sagt kærligt af dem, der elsker en. Tværtimod er den med til at give barnet et mentalt overskud og sproglige redskaber til at svare igen på de kommentarer, der til gengæld ikke er venligt ment. Alligevel er det ikke så nemt endda.

  Jeg kan huske i skolen, hvor det naturligvis altid var min farve, der blev bragt op i skænderier eller når jeg vandt i spil og selvom jeg både svarede igen fysisk og verbalt og aldrig blev udsat for mobning, så følte jeg mig meget alene. Min søster har heldigvis aldrig rigtig oplevet det, men det gjorde også, at der ikke var nogen, der forstod, hvordan jeg havde det. Den mest brugte kommentar må være, at det skal man bare ignorere og det er de andre, der er dumme, men det er altså ikke nemt. Derfor blev jeg i en meget ung alder nødt til at forholde mig seriøst til, hvor jeg kommer fra og hvordan jeg havde det med det. Resultatet var, at jeg blev meget stolt over, at være fra Indien og i særdeleshed meget stolt over min hudfarve, hvilket gav mig en kæmpe styrke, fordi der så ikke var mange ting, der reelt kunne ryste mig.
  I dag er det mere den subtile fremmedgørelse, der generer mig, som når etniske danskere, der hører mig tale på gaden, finder det ok, at fortælle mig, at jeg taler godt dansk. Jeg ved, at det ikke er ondt ment, men det er til stadighed med til at minde mig om, at jeg aldrig bliver helt dansk og jeg kan ærlig talt heller se, hvordan det kan komme dem ved, hvordan jeg taler dansk. Jeg går jo heller ikke og kommenterer på deres niveau i dansk.
  Den seneste pinlige episode, jeg kan huske, var da jeg var i Tivoli for et par år siden. Jeg stod i kæ til rutschebanen sammen med min far og pludselig er der nogen, der brøler bagved "Neeej en pakistaner og en dansker, det er et sjældent syn". Jeg ku have gravet mig ned, for det var bare så pinligt især at min dejlige far skulle opleve det. Bagefter kom jeg naturligvis i tanke om alle de smarte ting, jeg skulle have sagt, men jeg blev bare så bestyret, at jeg blev helt mundlam.

  Alt i alt opfører de fleste mennesker sig pænt, men jeg er i modsætning til de fleste på din blog, ikke synderligt overrasket over det I har været ude for. det er lige præcis sådanne dumme ting, som jeg selv har oplevet og det bliver ikke bedre med den politiske drejning, som Danmark er i gang med.Tværtimod bliver de mistænksomme blikke værre og distancen bliver større.
  Jeg synes, din søn er vidunderlig og jeg er sikker på, at du og din mand nok skal gøre ham i stand til at klare alle de udfordringer, som han møder. Du har allerede taget det første skridt.
  Kærlig hilsen
  Sandra

  ReplyDelete
 115. Du har gjort det bedste. Reageret og fortalt om det. Racisme kan ikke ties ihjel -- man er nødt til at tale om det, som du gør.

  Gem nogle af alle disse kommentarer, og vis dem til din søn når han bliver større, og en dag har været ude for noget lignende idiotisk. Det kan forhåbentlig vise at der også er ordentlige mennesker her i verden.

  ReplyDelete
 116. Det er stort, at du tager sagen op og anmelder den som racisme, det giver min dybeste respekt. Jeg tror desværre, det forholder sig sådan, at disse ting kun bliver anmeldt når det er ”hvide” mennesker, som oplever uretfærdigheden. De sande ofre tror jeg, har en tendens til at negligere hændelsen og ikke anmelde den, fordi de så vil stå ene farvet mod en flok tosser i en bil, som dem du har mødt. Jeg taler desværre af egen erfaring, da jeg selv er farvet og vokset op med en hvid mor i udkantsdanmark. Det giver en kavalkade af de oplevelser, som du har oplevet og desværre er der ikke mange ”hvide” danskere, der forstår denne afstumpethed, med mindre de selv har oplevet den. Dem som begik overgrebene mod mig, var selv fra racistiske hjem, hvor faderen og moderen delte deres racistiske holdning med børnene. Faderen og moderen var ofte dårligt uddannede, arbejdsløse eller på kontanthjælp. Jeg klarede mig godt i skolen og blev af lærere og forældre defineret som en af de stærke, da jeg ikke lod mig mærke udadtil med de overgreb der foregik. Jeg blev fortalt, at jeg bare skulle bære over med de pågældende personer, da der hverken var lærere eller andre voksne, der fuldt ud ville tro på, at jeg blev slået, sparket, truet, nedgjort og fik mine cykler ødelagt bare fordi, jeg var en ”abekat/nigger”. Tværtimod fik jeg at vide, at det jo var synd for de børn, der gjorde det, da de jo kom fra mindre privilegerede hjem og ikke var ligeså kloge som mig. Jeg har også klaret mig rigtigt godt siden, men hadet til de personer, som begik overgrebene er aldrig forstummet, selvom der er gået 20 år siden dengang. Jeg har i det hele taget ikke meget tilovers for den racistiske underklasse i Danmark, som kan synke til bunds i samfundet eller ryge i spjældet, men synd for dem, det er det ikke! Jeg kan kun afslutningsvis sige, at ja de racistiske underhunde findes derude og der bliver alt for sjældent taget ordentligt hånd om problemet. På trods af det, kan det heldigvis sagtens lade sig gøre at få sig en god uddannelse og et godt liv som farvet i Danmark, selvom man hurtigere lærer denne skyggeside af samfundet at kende.

  ReplyDelete
 117. Hvad er problemet. Drengen er sort.Nogle er gule, hvide eller snuskede sorte. Det kan ikke aendres. Hvad andre mener er totalt ligegyldigt. Du burde have vidst inden adopteringen, at der er mennesker, der er allergiske over for farvede mennesker. Jeg synes, du er en menneskelig taber, der reagerer voldsomt paa andres meninger. Hvad rager andres meninger dig? Du er et pjok. Tag dig sammen.

  ReplyDelete
 118. Hej Anne

  Jeg faldt over dit indlæg på FB.
  Jeg er selv af anden etnisk herkomst, mor til to.
  Ja desværre er dette ikke noget nyt, min dreng var 5 år da han første gang kom hjem og spurgte mig hvad ordet "perker" betyder. Det var han blevet kaldt for af, en voksen mand mens han var ude på legepladsen.
  Jeg har aldrig funderet over at skulle bringe det ud offentligt, fordi det måske er noget vi udlændinge tror vi bare skal finde os i.
  Har stor respekt for du har bragt dether ud, man høre kun om at folk af anden etnisk baggrung er de som er de værste. Men man høre aldrig om at de fra små får "klaske" i hovedet at de ikke høre til her.

  Med Venlig hilsen
  NN.

  ReplyDelete
 119. Hej alle på blokken
  Jeg har selv to børn fra Etiopien (8+9 år) og bor i Midtjylland. Jeg har aldrig oplevet dette på vores børn, men er klar over at det nok sker en dag, da Danmark jo har udviklet sig til en flok egoister der mener at DF (Dansk Fasi.. - øh Folkeparti)er guds gave. Jeg mener der djævlens gave til indskrænkede mennesker.
  Jeg forstår til fulde det forfærdelige du var igennem på din køretur. Heldigvis forstår din søn intet af det der skete, og jeg håber at du vil give ham en opvækst hvor han bliver stærk nok til at klare dette fremover. Det bliver nok kun værre.

  Til alle: husk at stemmer i på K eller V til valget støtter i også DF og dermed de "danskere" der mener at episoder som dette er helt ok.

  HUSK OGSÅ: bekæmp den racisme der findes overalt. Det skal IKKE ties ihjel.
  God påske til alle anstændige mennesker - uanset hudfarve og tro.

  ReplyDelete
 120. Som ikke-hvid dansker tror jeg desværre du er fuld af løgn. Man har ofte set den slags historier fra opmærksomhedssøgende individer... trist men sandt. Jeg har aldrig oplevet noget af det du beskriver og tvivler på at du har oplevet det

  ReplyDelete
 121. Nu fik du dine 15 minutters fame... Og så skal politiet endda bruge tid på at opklarer ikke eksisternde episoder.. mon politiets timer ikke kunne være brugt mere fornuftig, end på en syg kvindes fantasier.. Stakkels dreng at skulle bruges i en sindsyg kvindes politiske kamp.. Føj for satan.. Og så for at du kan forstå det, jeg er overbevist om at du lyver, og at denne episode kun skete inde i dit syge hoved..

  ReplyDelete
 122. @anonymous interessant at du gemmer dig bag en anonymitet, og end ikke kommer med dokumentation. Husk på, når du selv peger med én finger, peger fem fingre tilbage mod dig selv!

  ReplyDelete
 123. Allan Jensen19 April, 2011

  Onkel Anne... Jeg hedder Allan Jensen er fra Århus.. Gør det mig mindre anonym?? eller mere end dig? Hvad skal jeg dokumenterer?? At jeg er overbvist om denne sag er direkte løgn og aldrig har fundet sted?? Jeg vil også gerne se noget dokumentation for at denne sag har fundet sted??

  ReplyDelete
 124. @Allan Jensen jeg synes bare det er nemt at skyde med anonymitet og gråspurve. Hvorfor tror du ikke på oplevelsen? Hvad er det, der gør, du mener Anne før har ført sig frem?
  Og du behøver ikke stille mig spørgsmålene med modsat fortegn!

  ReplyDelete
 125. For cirka 15 år siden var jeg på Jensens med en god veninde (og medbragt i klapvognen havde vi hendes lille datter som er halvt Gambiansk). Da personalet gav balloner til de andre børn bad vi om også at få en, men fik svaret "det er kun til børn" hvilket resulterede i vi måtte spørge "hvad tror i, vi har i klapvognen" og fik da heldigvis en undskyldning og en ballon... vi talte meget om hvor vidt vi skulle ignorere tumper som sagde racistiske ting (og opføre os "voksent") eller om det ville ødelægge barnets selvtillid at vide ingen forsvarede hende. Jeg vil blot understrege at jeg tror IKKE du lyver. Jeg er glad for at du forsvarer din søn.

  ReplyDelete
 126. Allan Jensen19 April, 2011

  Jeg siger ikke at hun har ført sig frem før, kender hende ikke.. Da jeg læste om det i EB, var min første tanke at det var løgn, og at det aldrig havde fundet sted.. Og min mistanke er blevet større da jeg logget ind på bloggen og så hvilken type hun er.. Jeg husker for nogle år siden, om en sag i Schweiz, mener jeg, hvor en indvandre kvinder anmeldte at hun var blevet overfaldet af racister.. og havde fået skåret hagekors ind i huden. ALLE medier i europa, gik nærmest amok, som de åbenbart også gør her (EB og DR/Aftenshow) senere kom det så frem at hun ladrig var blevet overfaldt, og at hun selv havde skåret sig.. Og denne sag minder så meget om den..
  Ligesom hende i Schweiz, så har denne kvinde alt at vinde.. Hun får 15 minutters fame, hun får slået et slag mod racisme.. derfo skal der mere end hendes ord til at jeg tror på denne historie.. OG sjovt nok fik hun ikke et nummer på bilen.. Også underligt at disse racister slet ikke nævner noget om at hun måske er sammen med en sort mand, nu hvor hendes barn er sort..

  ReplyDelete
 127. Allan jensen ; har du aldrig været så paf og lamslået at verden stod stille? Jeg kender ikke Anne, men jeg kan mærke helt ind i hjertet, at sådanden opførsel er så krænkende, at der må handles. At der kommer fokus på racisme. Kan aldrig skadeligt! Og at sammenligne dette med kvinden fra Schweiz, er ude af proportioner. Dette handler om et barn. Et lille barn der er forsvarsløst.

  ReplyDelete
 128. Jeg læste om din og din søns oplevelse i dag og det gør mig så ked af det, at nogle mennesker simpelthen ikke har lært om de adskillige rascimeepisoder i historien som har ført til meget sorg og ødelæggelser. Og det gør mig endnu mere ked af det at de kommentarer de har sagt var rettet mod et barn, der ikke kan forsvare sig selv. Hold da op, hvor var det lavt.
  Jeg forstå godt at du ikke vidste hvad du skulle sige eller gøre mens det stod på... Men ja, du har fuldstændig ret, lige meget hvor meget det end gør ondt, skal folk vide at det sker i dagens Danmark. Rascisme skal bekæmpes og ikke ties!

  ReplyDelete
 129. Allan Jensen19 April, 2011

  For at starte med den lille dreng.. Så er det jo begrændset hvor meget han har opfattet af hvad der skete, han ville vel bare være glad for at få en banan.. At bruge hendes søn i en politisk kamp er så usmageligt som noget kan være.. fordi drengen jo intet valg har.. Mht kvinden i Schweiz er sagerne jo helt ens, ingen vidner, intet andet end kvindernes ord.. Måske jeg skulle oprette en blog, hvor jeg så skriver at jeg stod lige ved siden af, og intet racistisk så??
  Der er nok fokus på racisme i forvejen, der er ingen grund til at opdigte historier.. Eller er det bare for at der faktiosk slet ikke er ret meget racisme i Danmark.at man bliver nød til at opdigte noget for at der skal være noget at registrer? Jeg er som sagt 100% sikker på at denne sag er løgn og har aldrig fundet sted..

  ReplyDelete
 130. Allan Jensen jeg mangler stadig et sagligt argument . Du er i din frie ret til at mene det, men jeg tror som udgangspunkt på mennesket. Mistro til andre og deres troværdighed er kun vejen til ufred. Når det modsatte er bevist så kan jeg ændre synspunkt.

  ReplyDelete
 131. Allan Jensen19 April, 2011

  Der er så mange ting der ikke hænger sammen..
  *Ingen vidner
  *Ingen nummerplade
  *Utroligt "held" at disse racister lige præcis har en banan i bilen

  Der er så mange ting der lugter af løgn.. Og det er jo ikke et nyt fanomen at den slags beskyldninger dukker op, det er jo et velkendt fænomen for den yderste venstrefløj..

  Det skal så lige siges at jeg selvfølgelig ikke synes den slags ting er iorden, men tror stadig ikke på den.

  ReplyDelete
 132. Jeg er selv Afrikaner og har to, nu voksne, børn.
  Det er ikke noget nyt, at enten bitre eller usikre mennesker får noget ud af at prøve at nedgør andre.
  Mine børn og jeg har hørt kommentarer der mener meget om det i har oplevet.
  Hvad gør man for at sit barn ikke bliver mærket af det?
  Man elsker dem og giver dem selvtillid og selvsikkerhed, så de forstår at det ikke er dem men de ulykkelig mennesker der er noget i vejen med.
  Det virker. Det betyder ikke at man ikke bliver sur, men man skal og må lære at glemme det hurtigst og forsætte med sit liv blandt, trod alt, de mange der ikke tænker på den, meget uheldig, måde.
  Er det godt at melde det til politiet?
  Ja... vil ønske jeg og alle andre der har oplevet det gjorde det samme.

  ReplyDelete
 133. Duncan Thompson19 April, 2011

  @Allan Jensen og de andre der ikke tror på denne sag.
  Jeg tror du skal tage tiden til at læse mange af de andre kommentarer her, og se at det er ikke en enstående episode men noget der forgå utrolig tit.

  Annes blog var en lille blog for to uger siden og nået ikke mange menneske, det fleste af dem som læst hendes blog kendt hende personligt og det var ikke meningen at det skulle ud i mederne udover hendes venner kreds, hun søger ikke opmærksomhed og har overvejt om hun skulle overhovedet snakke med medierne om det fordi hun havde ikke lyst til at stå frem i ' the spotlight'.

  Jeg vokset op i England og en af min bedste venner hvor mulet og jeg kan huske indtil flere gang hvor han blev slået, råbt af, osv bare fordi hans hudfarve hvor anderledes and de fleste englanders. England er ikke meget anderledes end Danmark.

  Annes mand; Duncan

  ReplyDelete
 134. Allan Jensen19 April, 2011

  Duncan... Det er rart at se en mand der står op for ens kone.. At der er andre her på denne blog, der har oplevet det samme, synes jeg ikke man kan tage for at racisme er udbredt i DK.. man hyler med de ulve man er i blandt..
  Det er som skrevet før velkendt at folk fra den yderste venstrefløj opfinder sådanne overfald, for at fremme deres egen sag.. Her i Århus har der været 3-5 af sådanne overfald, som aldrig har kunnet bevises at have noget som helst med racisme/højrefløj at gøre.. (eller at overfaldet overhovedet har fundet sted, udover i deres egne hoveder)Og denne sag minder alt for meget om disse sager.. Derfor har jeg svært ved at tro på... Det lyder simpelhen for "fantastisk" til at være sandt..
  Udover det er det forfærdenligt at en sag som denne, der uden nogen form for dokumentation eller andet troværdighed kan komme i de danske medier.. Mon samme medier ville tage sagen op når feks muslimske drenge råber "Dansker-luder" efter danske kvinder?? Eller stener grønlændrere ud af Gellerup?? Eller kun begår indbrud hos danske boliger??

  ReplyDelete
 135. Det er rigtig trist at læse. Kan slet ikke forstå hvorfor sådan nogle mennesker gør sådan noget. Og at det sker i den by, jeg elsker så højt, det smerter mig næsten. Nogle gange kan man godt skamme sig over at være dansker; måske endda over at være menneske.

  ReplyDelete
 136. Mette Hermansen19 April, 2011

  Kære Anne,
  Sikke en dejlig dreng! Jeg er ked af, at der findes fjolser som dem, I har været udsat for og ked af, at nogen prøver at dreje historien til at dreje sig om venstrefløjs-løgne. For mennesker, der falder lidt udenfor normalen er der slet ingen tvivl om, at episoder som denne forekommer. Tak fordi du står frem.
  God påske!
  Mette Hermansen

  ReplyDelete
 137. Christina Cedergren19 April, 2011

  Er så ked af at du og din søn blev udsat for den oplevelse,men glad for at høre at du gav dem fingeren.Jeg er sygeplejerske og anser også mig selv for at have en vis dannelse,men den er spildt på mennesker som den mand og fingeren er formentlig det eneste sprog han forstår.Min datter er født med læbe-ganespalte og hvis hun fik en tilsvarende behandling ville mit respons være det samme som dit.Indtil jeg fik børn ville jeg måske have vendt den anden kind til,men mine børn er ikke ofre og derfor skal jeg nok tale for dem så længe de ikke selv kan...

  ReplyDelete
 138. Kære Anne og familie,
  Man må sige det er en følelsesmæssig rutchjetur at læse denne blog (og se indslaget i aftenshowet). Jeg bliver dog mest glad for at se og være en del af opbakningen omkring at sætte dette på dagsordenen. Men jeg forstår ikke og vil nok aldrig forstå hvorfor mennesker ikke kan leve sammen i et samfund hvor hudfarver (kultur, religion m.m.) er uden betydning. Du nævnte i aftenshowet at en havde fortalt dig at sådan noget sker og det skal man vide som adoptivforældre (og barn).. Jeg blev adopteret i slut-80'erne fra Indien og er der noget der ville have fået mine forældre på barrikaderne så var det sådan en udtalelse. VI hverken kan eller skal acceptere den slags. Som nogle andre på bloggen har sagt så er det måske noget der hedder karma - Men karma rammer også os der ikke gør noget. Som passivt står til og lader som ingenting (for det er jo lettest som de konfliktsky mennesker vi er). Jeg er blevet kaldt idealist og så meget andet men hellere kæmpe for noget end at gå fallit på forhånd. Tak! Tanker fra Manisha

  ReplyDelete
 139. Kære Anne og familie,
  Man må sige det er en følelsesmæssig rutchjetur at læse denne blog (og se indslaget i aftenshowet). Jeg bliver dog mest glad for at se og være en del af opbakningen omkring at sætte dette på dagsordenen. Men jeg forstår ikke og vil nok aldrig forstå hvorfor mennesker ikke kan leve sammen i et samfund hvor hudfarver (kultur, religion m.m.) er uden betydning. Du nævnte i aftenshowet at en havde fortalt dig at sådan noget sker og det skal man vide som adoptivforældre (og barn).. Jeg blev adopteret i slut-80'erne fra Indien og er der noget der ville have fået mine forældre på barrikaderne så var det sådan en udtalelse. VI hverken kan eller skal acceptere den slags. Som nogle andre på bloggen har sagt så er det måske noget der hedder karma - Men karma rammer også os der ikke gør noget. Som passivt står til og lader som ingenting (for det er jo lettest som de konfliktsky mennesker vi er). Jeg er blevet kaldt idealist og så meget andet men hellere kæmpe for noget end at gå fallit på forhånd. Tak! Tanker fra Manisha

  ReplyDelete
 140. Kære Anne og familie,
  Man må sige det er en følelsesmæssig rutchjetur at læse denne blog (og se indslaget i aftenshowet). Jeg bliver dog mest glad for at se og være en del af opbakningen omkring at sætte dette på dagsordenen. Men jeg forstår ikke og vil nok aldrig forstå hvorfor mennesker ikke kan leve sammen i et samfund hvor hudfarver (kultur, religion m.m.) er uden betydning. Du nævnte i aftenshowet at en havde fortalt dig at sådan noget sker og det skal man vide som adoptivforældre (og barn).. Jeg blev adopteret i slut-80'erne fra Indien og er der noget der ville have fået mine forældre på barrikaderne så var det sådan en udtalelse. VI hverken kan eller skal acceptere den slags. Som nogle andre på bloggen har sagt så er det måske noget der hedder karma - Men karma rammer også os der ikke gør noget. Som passivt står til og lader som ingenting (for det er jo lettest som de konfliktsky mennesker vi er). Jeg er blevet kaldt idealist og så meget andet men hellere kæmpe for noget end at gå fallit på forhånd. Tak! Tanker fra Manisha

  ReplyDelete
 141. Lasse Toft19 April, 2011

  @Allan Jensen
  Nu lyder du jo lidt som en højrefløjs-mand, så må jo spørge dig om det modsatte kan bevises ift. at der ikke er udbredt racisme? Min oplevelse er da, at det blir accepteret, at man taler nedværdigende om indvandrere og nedgør alt og alle andre. Der er generelt en negativ holdning til alt man ikke kan putte i "en kasse" i vores små snævre verdener..
  Hvorfor skulle det IKKE være sandt at Anne og Samuel har oplevet noget så modbydeligt og lavt? Der er tosser nok til det i den her verden og folks grænser for hvad man kan tillade sig, er desværre blevet noget flydende.
  Nu lyder du ikke som et menneske, der passer i nogle af mine kasser, så er glad for at jeg i hvert fald ikke kender dig. Det må dog være trist at være så snæver..

  @Anne og Duncan (og Samuel)
  Jeg synes det er fedt I råber op! Keep it up..

  ReplyDelete
 142. Det er en rigtig kedelig oplevelse og ikke en, nogen skulle udsættes for. Jeg hører selv til dem, der ikke er udpræget glad for at Danmark er blevet en multikulturel nation, jeg synes at volden er sreget drastisk, om det udelukkende er indvandrernes skyld ved jeg ikke, men respekten for liv, kan efterhånden ligge på et meget lille sted. Og det er jeg overbevist om er et ikke-dansk fænomen i de fleste tilfælde.
  Når det er sagt, vil jeg lige sige at jeg er meget ambivalent i forholdet til 'fremmede', jeg kender flere med anden etnisk baggrund, som jeg er meget glade for og stoler på 100%, men samtidigt har jeg selv oplevet meget grimme ting, med ikke-danskere. Jeg synes det er en svær ting og man kan ikke skære alle over een kam, der er også etnisk danskere, der er voldelige og nogle rendyrkede idioter - OG, det er simpelthen den sidste udgave du har mødt. Det er ikke OK at udsætte folk for racistiske bem. og opførsel som den, du og din søn er blevet udsat for, selvom han kun er 2 år og muligvis slet ikke har opfattet det som noget grimt.
  At du skulle have opfundet episoden er simpelthen latterligt og naturligvis skulle det anmeldes.
  Håber ikke at internettet holder så meget på historien at din søn kan læse disse indlæg, da nogle af kommentarerne simpelthen er under lavmålet.

  ReplyDelete
 143. Du henter en lille sort dreng til danmark fordi du ikke selv kan få et barn. Hvorfor tage helt til afrika. der findes masser at forælderløse børn i Rusland som ligner dig.

  Der skulle være et krav om at folk skal ligne hinanden og ikke ligne et skakbræt.

  du er præst og du tror at det hjælper dig med at hente en lille dreng fra afrika. du følger åbenbart ikke med i hvad der sker i samfundet.

  det er personer som dig der truer den danske kultur. Hvordan kan denne lille afrikanske dreng se sig selv i spejlet og sige til sig selv: jeg er en dansker. Når i fortælle ham, når han blive større at i hentede ham fra afrika fordi hans mor ikke gad passe ham og faren var smuttede, tror i så at han syntes at det er dejligt at der findes "hvide" mennesker der redder en lille sort dreng fra alt muligt lort ??? det bliver meget værre her i danmark og det er jer der kun tænker på jeres ego om at vise jeres store hjertet og hentet en lille afrikansk dreng op til det danske

  ReplyDelete
 144. Ilse Lauritzen19 April, 2011

  Det er en rigtig grim oplevelse, du og din søn har været ude for - slet ikke nogen tvivl om det... For mig er det ikke et spørgsmål, om din oplevelse er troværdig!
  I sidste uge var jeg relatvi tæt på en lignende episode:

  Ved busstop på Dæmningen står blandt flere andre 3-4 unge kvinder, som bærer tørklæder. En bil kommer kørende i modsatte side, en mand rækker ud af bil-vinduet og kyler en håndfuld bananer over mod kvinderne. Om der blev råbt noget, står hen i det uvisse, så tæt var jeg ikke på. Det er egentlig heller ikke nødvendigt - episoden taler vel for sig selv.
  At du ikke fik taget nummer på bil, er da indlysende - har vel nok med lige at samle sig. Tror
  for mit vedkommende ikke det kan passe, hvad man lige overværede - men jo, det foregår og det er skammeligt.

  Uanstændig opførsel kan ikke undskyldes - og mod dumhed kæmper man forgæves....

  ReplyDelete
 145. glemmet lige at fortælle at folk hverdag bliver forskeltbehandlet fordi de spiser svinekød. OS danskere er udsat for racisme hverdag fra muslimer der ikke kan klare at der bliver serveret grisekøb i børnehaverne. flere vuggestuer og børnehaver er racistiske over for den etniske dansker. så at den lille fyr fra afrika får tilbudt en HALAL banan er ok med mig

  troels gauguin olivero jr.

  kapuka.dk

  ReplyDelete
 146. Puha, jeg kan også mærke det i maven. Hvor er det grimt gjort. Gad vide, hvor manden har fundet det had. Han kan ikke have det for godt.

  Knus til dig og dine

  ReplyDelete
 147. Hej Anne,

  Jeg tror at kommentarerne her på bloggen er meget repræsenterende for danskernes generelle holdning til racisme - en masse almindelige fornuftige mennesker som synes det er forkasteligt....ja og så lige et par tåber imellem, som dem i bilen. Nogen burde beskytte dem mod at udbasonere deres lave intelligens og/eller himmelråbende mangel på oplysning i al offentlighed. At påstå at det er noget du har fundet på....helt ærligt!
  Racisme er for mig så uforståelig en størrelse, der giver ligeså lidt mening som var det had mod mennesker med mellemrum mellem fortænderne...eller blå cykler,??
  Jeg har vedtaget for mig selv at det må skyldes enten en lav IQ (tror de virkelig at der er forskel?), behovet for selvhævdelse eller en psykisk brist. Almindeligt uddannede, oplyste og velopdragede mennesker er har ikke disse afvigende holdninger og det er trods alt en trøst, for dem findes der heldigvis flest af.
  Synes det er rigtigt af dig at melde episoden, da den ALDRIG må blive en af de ting man bare må forvente og forberede sig på, når man har et mørkt barn. Det er vold på sjælen og skal selvfølgelig kategoriseres som en uacceptabel og ulovlig handling.

  Hilsen Marianne

  ReplyDelete
 148. Depressiv præst med et barn fra den anden side af jorden? Jeg tror du skal bruge din tid på andet end denne blog. Depression ødelægger selv de bedste mennesker og omverden opleves som ond og faretruende. Gør som Johannes Møllehave. Drik et glas i ny og næ. Ingen piller!

  ReplyDelete
 149. Pyh ha, man skal godt nok læse mange sære ting i kommentarerene. I må da være helt forpustede, Anne og Duncan. En varm hilsen fra et hovedrystende menneske som ønsker jer alt godt og en fredelig påsketid!

  ReplyDelete
 150. Ærgerligt du ikke nåede at se nummerpladen...

  ReplyDelete
 151. Jeg må sige den slags oplevelse ikke er ubekendt for mig (også fra Vejle). Jeg har tre mulat børn. Da min ældste var 4 mdr gl havde jeg ham i bæresele - og en forbipasserende - lidt bekendt af mig kommenterede: " Han ser sgu da noget beskidt ud - ham sku du ta og få vasket".
  For et års tid siden i Bilka mødte jeg et ungt par, hvo fyren, da han får øje på mig og min lille familie laver bræklyde og siger føj for satan flere gange og skuler hen til os. Jeg blev virkelig bange og bagefter rasende. Godt du har anmeldt det! og jeg vil gøre det samme næste gang!

  ReplyDelete
 152. vrede og væmmelse vældede op i mig, da jeg så dig på Aftenshowet i går aftes - og lad mig lige slå fast, at det var ikke på grund af dig, men den hændelse, du har været udsat for. Jeg blev bare så ked, af at vi bor i et land, hvor smålighed, misundelse, racisme, had overfor det ukendte osv. hersker i så stor grad. Uanset om man er adopteret, invandret eller tilflyttet DK, skal man ikke udsættes for sådan noget.
  Min tanke var at nu må vi slå til genmæle. Nu må vi, der ikke er med på rasismebølgen stå sammen og komme med et modsvar. Jeres historie skal bruges til noget. Lad os danne en forening, så Samuel og andre aldrig skal opleve det igen. Jeg har dog ingen ide om hvordan man lige gør sådan noget, men sammen er jeg sikker på at vi kan løse det!
  Ligesom Jesus kunne lave vin til vand
  - kan vi også lave had til kærlighed - hvis barevi står sammen!
  Giv den lille smukke Samuel et kæmpe kram. Han er så dejlig.
  antos@mail.dk (hvis du får lyst til en snak)
  kh

  Anita Sønderup

  ReplyDelete
 153. Allan Jensen20 April, 2011

  Så fik jeg set aftenshowet, og var jeg ikke sikker på det var løgn før, så er jeg det endnu mere nu... Det er jo tyedeligt at det er en opdigtet historie.. Det var jo som at hører en politisk tale fra enhedslisten, men mon ikke også lige der er blevet kordineret lidt med hendes venner.. Det var tydelig for enhver at der var en politisk agenda bag denne sag.. Usmageligt at lyve om sådan noget

  ReplyDelete
 154. Kære Allan. J
  eg kan forstå min oplevelse går dig rigtig meget på. Det kan jeg egentlig godt forstå, for det er gevaldigt mærkeligt at den slags sker. At det ikke er opdigtet kan jeg ikke overbevise dig om, og har ikke noget behov for det.
  Pointen er mindre, hvad der sker for mig som person én gang end hvad der sker for mange hver dag. Hvis det er politisk at insistere på at alle skal behandles med respekt, eller at fortælle at det er muligt at protestere mod diskriminerende behandling, så er jeg det gerne.
  Mvh Anne

  ReplyDelete
 155. Hvor er det frygteligt at den slags sker, det er bare ikke ok, hvad sker der oppe i hoved på sådanne mennesker, man må håbe de virkelig grimmer sig. er ked af din oplevelse, og stakkels din dreng, det er jo ikke sikkert det er sidste gang han oplever det, men jeg håber da af hele hjertet at der aldrig sker sådan noget for jer igen.

  Kh Sara

  ReplyDelete
 156. Du hæfter dig meget ved, at det er dit barn, som blev angrebet, men det var da dig, manden henvendte sig til.
  Det minder om demonstrationer, hvor forældre tager deres børn med og giver dem et skilt i hånden med
  f.eks. "Jeg vil ........" Så tag det dog til dig, at der er nogen som angreb DIG, fordi han har en racistisk tankegang. Og at han ikke bryder sig om DIG, fordi du viser jo at du har den modsatte. Du skulle ikke lægge mere i det, end der er. Selv dyr er racistisk...så hvorfor tror man egentlig, at det skal forbydes at være det. Det er da noget helt naturligt. Dermed mener jeg ikke, at det er o.k. at antaste nogen på din beskrevne måde.

  ReplyDelete
 157. HAr ikke læst alle 150+ coments.

  Men det er Std. At neger Ikke har en nem omgang her i Danmark .

  Selv forstår jeg ikke hvofor der overhovedet skal være denne snak.

  Neger eller anden type= vi er lig

  ReplyDelete
 158. Kære alle!
  Jeg er journalist på MetroXpress, og vil gerne forsøge at finde ud af, hvorvidt det er et enkeltstående tilfælde eller om verbale overfald mod adoptivbørn er 'dagligdag' ude i det danske land.
  Jeg kan jo se her, at flere kan berette om lignende hændelser i mindre eller sværere grad.
  Hvis du/I har lyst til at stå frem som Anne gjorde det, må du /I meget gerne kontakte mig hurtigst muligt på anne.fiil@metroxpress.dk

  ReplyDelete
 159. Sender blot en kærlig tanke til jer og en hidsig een af slagsen til dem i bilen. KH fra PV

  ReplyDelete
 160. Anonymous16 June, 2011

  Jeg er en mand, 30 år gammel, og blev adopteret fra Indien da jeg var 7 måneder gammel. Jeg elsker min mor over alt på jorden, og er glad for at hun er min mor.Men jeg føler efterhånden at racismen æder mig op!!!Jeg føler mig i det hele taget ikke meget værd. Det skyldes også at min far slog hånden af mig da jeg var 14,mine adoptivforældre blev skilt da jeg var 8, da min adoptivfar var alkoholiker!!! Da det gik op for ham at jeg var og er psykisk syg (Aspergers Syndrom), så var det nemmere for ham at slette mig fra hans liv.Han fortalte aldrig sin nye kone og omgangskreds at han havde en adoptivsøn. Nu er han død, men jeg blev nær snydt for min arv. Disse ting har sammen med racismen gjort at jeg glæder mig til den dag hvor jeg kan sove for evigt...Det lyder bark men sådan er det. Og jeg er ked af at måtte sige, at jeg er meget pessimistisk for frmetiden, hvad adoptivbørn fra u-lande angår. Jeg tror på at vi mennesker ikke har lært meget af Holocaust og naizsmen.Forskning viser at 2.verdenskrig er så lang tid siden at nutidens unge ikke er klar over hvad der foregik, og derfor stormer nynazistiske holdninger frem. Vi har i Danmark Dansk Folkeparti, som lever af angsten for det fremmede, det urene, det ukendte. Det parti hader jeg rigtig meget, for jeg mener at de er med til at ødelægge mit og andre "fejlfarvers liv" . "Sorte svin"-jeg hører det hver dag. Jeg er et bitter mennenske, fyldt med had og skuffelse. Men jeg er ikke kun vred på DF og danske højrekstreme. Jeg er også vred på dem som Jønke og HA kalder for Sjakaler. De utilpassede indvandrerunge der hader danskerne og de danske normer og laver røverier og vold, dem hader jeg også, for de ødelægger det det også for de indvandrere der vil Danmark. Det at være adoptivbarn er et liv i dyb splittelse. Hvide danskere hader dig fordi du måske er en "fucking muslim og terrorist", men jeg har også oplevet meget racisme fra arabere og tyrkere fordi jeg er opvokset som danker og spiser svinekød og den slags. Nogle gange føler man at alle hader een. Derfor, og det er jeg meget ked af at skulle sige, meget lidt fortrøstningsfuld. Måske er det at tabe, men jeg tror det ville være bedre at adoptere et barn, der ikke vil blive opfattet som en trussel mod nation, folk og race. For det er det det dybest set handler om , danskernes angst for det fremmede, en angst der bliver næret af DF samt religiøse tosser fra alle religioner.


  Endnu engang , jeg er meget, meget ked af at skulle skrive det her.
  Men forældre der har adoptivbørn fra Indien eller andre "mørke" lande , må se i øjenene at racismen vil forfølge barnet resten af livet...Og så er der også det faktum at over 50 % af alle adoptivbørn har eller vil få psykiske problemer.Dog skal det siges at chancen for at barnets velfærd øges er hvis det er en pige.Adoptivpiger klarer sig en del bedre end drenge.

  Jeg har dog ting som jeg kan glæde mig over og som gør at jeg ikke bare havde taget mit liv, selvom jeg har forsøgt flere gange, første gang da jeg var 12 år og mere end træt af at blive kaldt "negerbolle". Min familie, den der er tilbage, dvs min mor,stedfar, mormor, lillesøster. Så er der at gå på højskole. Det har også reddet meget for mig. På højskolen kan alle føle sig trygge og respekteret som dem de er!!
  Og så er der min politiske interesse. Jeg håber meget på Enhedslisten. Og at Pia. K. falder.

  Nå det blev et langt indlæg. Håber ikke at det er alt for sort.Det er ihvertfald ærligt!!

  Casper.

  ReplyDelete
 161. Kære Capser!
  Tak for dit ærlige bidrag til samtalen! Måske er det mørkt, hvad du skriver, men det er, hvad du har oplevet og erfaret. Og jeg synes, det lyder som om du har haft en usædvanlig hård medfart her i livet! I den grad at blive "tilintetgjort" af en forælder vil for alle være en meget smertefuld oplevelse. Og skal du have min ærlige mening, siger det mere om din far, end det gør om dig.
  Jeg tror, du har helt ret i at alle adoptivbørn skal forholde sig til racisme og fordomme af den ene eller den anden slags. Desværre. Mit budskab er bare, at det ikke bør være sådan. Og det i hvert fald ikke skal gå for at være noget, man bare må affinde sig med. INGEN skal vænne sig til at blive behandlet som om de intet er værd.
  For det slider på sjælen, og det kan vi ikke være bekendt overfor hinanden. Din historie bekræfter mig netop i, at det slider på én igen og igen at blive afvist, drillet og affærdiget pga ens hudfarve eller baggrund.
  Jeg håber inderligt, at du har eller kan finde et menneske, du kan snakke med om, hvordan du har det. Et menneske, som måske kan hjælpe dig til at finde en glæde ved livet, som er mere end bare enkelt punkter.
  Det er godt at høre, du har ting, som du er glad for, og som gavner dig - det er guldværd uanset hvem vi er!
  Du er velkommen til at skrive til mig igen - evt. som mail (annetkthompson(@)gmail.com)
  Bedste hilsner, Anne

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...