07/12/2011

Vi har plads

Engelske carols hører advent og jul til herhjemme. Så i går morges satte Duncan for første gang i år en CD på med "O come, o come, Emmanuel" "The holly and the ivy", "Away in a manger" og mange flere.

Samuel blev helt stille og spurgte så sin far: "Hvorfor synger de?" Duncan fortalte, hvordan det, at Jesus blev født, gør mennesker glade, så de er nødt til at synge. Og så fik Samuel historien om, hvordan Maria og Josef måtte sove i noget, der minder om en garage, fordi der ikke var plads andre steder.

Samuel pege på gæsteværelset og sagde: "Vi har plads."

Og det har vi jo. Maria og Josef kunne da godt være på vores gæsteværelse.
At have et lille barn i huset som for første gang tænker, spørger og tager del i fejringen af julen gør, at jeg oplever mange ting igen. Samuels umiddelbare respons får mig til at tænke; giver jeg Jesus den plads han har brug for hos mig? Gør vi plads i vores familie, i vores hjem så de, der har brug for det, kan nyde godt af det, vi har men ikke selv bruger?

Og hvordan støtter jeg mit barn i at vise umiddelbar omsorg for andre på en måde, så han ikke giver mere end han har?

"Det andet lys blev tændt i Betlehem, 
Guds søn sted ned fra Himlens høje
og delte jorden med os som sit hjem
med al dens fryd og al dens møje."
(2. vers af Johannes Johansens salme "Det første lys er Ordet, talt af Gud.)

5 comments:

 1. At leve med et lille barn, er et mirakel i sig selv. Man ser og oplever verden på en ny og mere intens måde.

  ReplyDelete
 2. Der er jo også en grund til at man skal tage imod Guds rige som et lille barn :)
  Den umiddelbare åbenhed og kærlighed der ligger i ethvert barn skal man prøve at bevare.

  Klem og hav en dejlig dag.

  ReplyDelete
 3. I har så ret :-)
  Børn er små mirakler. Og Mette, det er en rigtig fin pointe, at det er oplagt at bruge det til at lægger mærke til, hvordan små børn tager imod :-)

  ReplyDelete
 4. Anne - den bemærkning fra Samuel er jo lige til en juleprædiken! Jeg er selv præst i Folkekirken, men skal ikke prædike denne jul. Men den fine lille historie fra din dagligdag, vil blive gemt og sikker brugt en anden gang. Du og dine ønskes en glædelig adventstid!

  kærlig hilsen Lone i Marsken

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...