04/10/2011

Det rene spin(d)


Hver årstid har sine fornøjelser. Selvom vi er kede af at se lyset gå, så er der også andre ting, som i hvert fald jeg tager imod med glæde. Det gælder den smukke lyng, kastanjerne, der er så gode at røre ved, friske æbler og de gyldne blade, der falder overalt. En anden ting, som år efter år fascinerer er edderkopperne og deres spind.


Et edderkoppespind er i sig selv ret utroligt, hvis man stopper og kigger på det. Men en morgen, hvor solen skinner og duggen stadig glimter, er edderkoppens spind de rene perle-snore. Det er smukt, synes jeg.


Jeg kommer altid til at tænker på en af de salmer, vi ofte synger, når der er dåb:

"Når du ser en dråbe glimte
 til dig fra et dugvådt spind,
 ser du mer end selve dråben, 
hvis du har et åbent sind. 
På en snor, der er så spinkel,
 at den brister for et strå,
 kan den bære hele solen,
 hele himlens dybe blå." 

Den er forfattet af Holge Lisner i 1978, og er også med i Folkekirkens salmebog. 


Sådan at gå ude i Guds egen natur og blive mindet om altings dybe sammenhæng med Ham, fordi en lille edderkop har lavet sit spind - det er stort. 


3 comments:

  1. Å så smukt. Både dine fine billeder og det smukke vers som jeg ikke kendte. TAK.

    ReplyDelete
  2. Marina: De findes to mere vers i sangen (Det her det første) og de er også fine. Det er i det hele taget en smuk og meningsfyldt sang!

    Losarinas mor: Tak!

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...