29/06/2011

Jeg vil ikke dø fra et ulevet liv

Der findes ord, der kan varme, inspirere og forvandle. Ord, der kan støtte, opmuntre og udfordre. Ord, kan beskrive og bringe til live. De kan lyse på noget, vi aner, men ikke selv kan få fat på. 

Derfor samler jeg på dem. Både i form af citater, ordsprog, digte og bønner. Jeg har fået det, der står her under af en kær veninde, som jeg lærte at kende i England. Digtet her er skrevet af Dawna Markova, som leder retræter og arbejder med åndelig udvikling. Dawna Markova har også skrevet en bog med samme titel som hendes digt "I will not die an unlived life" (="Jeg vil ikke dø fra et ulevet liv"). Bogen handler om hendes egen rejse og forståelse af hvordan det indre liv åbner os for livet omkring os. Den kan anbefales. Jeg tror dog ikke, den findes på dansk. Digtet kommer her:

"I will not die an unlived life.
I will not live in fear 
of falling or catching fire
I choose to inhabit my days, 
to allow my living to open me 
to make me less afraid, 
more accessible; 
to loosen my heart 
until it becomes a wing, 
a torch, a promise. 
I choose to risk
my significance, 
to live so that which comes to me as seed
goes on to the next as blossom, 
and that which came as blossom, 
goes on as fruit."

(Dawna Markova)


Jeg tænker generelt meget over livet, hvordan vi lever det sammen, og hvordan jeg gerne vil leve mit. Men særligt i denne her tid. Dawna Markovas ord formulerer smukt, noget af det, jeg selv tænker for øjeblikket. Hvis mit liv kunne gøre mig mere åben og tilgængelig for Gud og mine medmennesker, og jeg virkelig kunne bebo de dage, der er mine; hvis jeg kan turde sætte min egen betydning på spil, og ikke lade mig stoppe af frygt for "hvad-nu-hvis"; hvis mit hjerte kunne blive en vinge, og et lille frø jeg får, kan blive til blomst for en anden; så vil jeg være mere end godt tilfreds! Jeg vil ikke dø fra et ulevet liv. 

Hvilket liv drømmer du om?


4 comments:

 1. Dejligt og vigtigt indlæg, Anne. Jeg tænker også meget over det, du beskriver. Og digtet er smukt og siger det meste.

  Nej, jeg vil heller ikke dø fra et ulevet liv. Tværtimod. Livet skal leves! Og ord skal skrives, siges, udtrykke og efterleves. :)

  ReplyDelete
 2. Frygt er en energidræber, lev livet udfra det du brænder for Anne, sørg for at få opfyldt dine behov, jo mere du selv er i balance, jo mere overskud har du til glæde for andre.
  I kærlige tanker, god Onsdag

  ReplyDelete
 3. Det var meget smukt at læse - jeg samler også på gode ord og på vers, der siger mig noget, og det liv, vi drømmer om, skifter gennem livsfaserne.

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...