31/05/2011

Maria i haven

Maria står i min have. Hun står over vandhanen - kilden til liv for alle mine blomster og planter i tøre perioder. Jeg har placeret hende på en lille vindueskarm indtil viktualierummet. 


Vi taler ikke meget om Maria, Jesu mor, i den protestantiske del af kirken. Sammen med så meget andet godt, blev hun smidt ud, da man rensede ud ved reformationen. Jeg tror, det var en fejl at smide Maria på porten. Jo vist er hun ikke Gud, men bare menneske. Men hun er et af de største forbilleder for tilværelsen med "ja" til Gud og Livet. Hun sagde ja, da Gud spurgte, om hun ville bære Jesus og føde ham. Hun stod ved korset, da hendes søn, Guds søn og verdens frelser døde. Hun kender til at bære i forventning og skilles med savn. Hun er som regel afbilledet i rødt for kærlighed eller blåt for tålmod og renhed: Hun var uden frygt i sin kærlighed.

Jeg kan godt lide Maria, også selvom jeg ikke be'r til hende eller andre helgener sådan som katolikkerne gør, så tror jeg stadig på kraften i hendes forbillede. Hun minder mig om, at give plads og bære med tålmodighed. Hun gør stille opmærksom på, at det er muligt at forme og føde det, der ser umuligt ud. Og hun smiler vidende og kærligt, når jeg protesterer over smerterne ved at holde af og give slip.

Salmen og bønnen herunder er fra den anglikanske kirke. Oversættelsen er min egen:

"Velsignet moder skal du være; Guds egen bolig;
Du, rosen hvis fristed, skal skabe det sted på jorden, hvor Guds søn kan fødes.

Lad det blive som du siger: Gud løfter mig!
Lad mig lære nu og hver dag at synge hans pris.
Må det "ja", som jeg har givet, blive en sti til himmelen.

Nådige Frue, dit amen er din velsignelse;
din lydighed, dengang som nu, indrømmer kun kærlighed.
Og den kærlighed vil holde dig oppe gennem prøvelser og smerte.

Mary, Herrens egen mor, Gud kaldte engang dig
til at bringe hans hellige Ord ind i verden,
Må jeg også vente tålmodigt til Guds vilje formes i mig.

Hil, Maria"

4 comments:

 1. Dejligt indlæg på denne solrige tirsdag.

  Jeg kan også godt lide Maria, men nu mest fordi hun er smuk og ikon-agtigt. Jeg har et gammelt katolsk smykkevedhæng, hvor hun er på og det er jeg rigtig glad for, selvom jeg ikke er katolik.

  ReplyDelete
 2. Så fint!! Hun er et godt forbillede den gode Maria men hvor måp hun også ha´ lidt. Det må være det værste der kan overgå én som mor: At éns barn skal dø!! Også selv om det er i "en go´ sags tjeneste"! Men som mødre bærer vi megen smerte. Netop som du skriver fordi vi skal gi´ slip. Hendes "gi´ slip" var nok voldsommere end de fleste af os oplever!! Heldigvis!

  ReplyDelete
 3. Åh kære Anne, jeg har også Maria i haven. Hun røg derud som det første, da jeg flyttede ind, med en følelse af, med HENDE i haven, kunne det ikke gå galt. Hun giver mig omsorg, og min ligner din lidt :o)

  ReplyDelete
 4. Hun er fin, din Maria. Jeg har flere - de hænger rundt omkring i huset. Hil dig, vor Frue!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...