11/05/2011

Det er ikke i orden

Så er der igen en sag i medierne om børn, der er blevet solgt til adoption, fjernet fra deres hjem uden forældrenes samtykke. Det er Pia, der har gjort opmærksom på det.

Det er så meget ikke i orden, at behandle hverken børn eller forældre på den måde. For at adoption - uanset om det er national eller internationalt - skal kunne foregå, er der regler, der skal overholdes. Præcis som i trafikken, hvor min færden hviler på tillid til at de andre overholder fartgrænser, stopskilte og kørselsretninger. Sådan må det også være med adoption; jeg skal kunne stole på at alle andre, der er involveret i processen arbejder og håndterer børnenes liv med respekt, værdighed og integritet.

Når embedsmænd, institutioner eller tredje parter bliver korrupte og blander penge ind i adoptionsprocessen bliver tilliden til, at processen med at finde et barn, undersøge dets baggrund og undersøger mulighederne for at placere barnet lokalt udføres ordentligt, forplumret. Og dét ødelægger chancerne for de børn, der reelt er forældreløse, og som ikke kan finde lokaler familier. Det lægger også en enorm byrde på i forvejen skrøbelige administrationer, når det internationale samfund (retteligen) stiller krav om større sikkerhed og dybere undersøgelser inden børn frigives. Det gøre forældre, der gerne vil adoptere, usikre på om det er etisk forsvarligt, det gør processen for mennesker, som allerede i gang med at hente et barn hjem endnu mere uigennemsigtig. Og endelig gør det det sværere for os, der har adopteret og vores børn, at skulle forklare og udrede forskellen på etisk ansvarlig adoption og moralsk og etisk uforsvarlig adoption. 


Det er godt at korruption, dårlige procedurer og fejl i processerne omkring adoption kommer frem. Det er bare så uendelig trist for de parter, som kommer i klemme.

Suk

2 comments:

  1. Suk hjerte - brist ikke!! Selvfølgelig skal det gå ordentligt til!! Det må være forfærdeligt at ens barn bliver stjålet og solgt!! Det bør ikke overgå nogen i hele verden,

    ReplyDelete
  2. her en interessant dokumentar fra BBC:
    http://www.bbc.co.uk/worldservice/documentaries/2010/08/100806_koreas_lost_children.shtml

    hilsen Pernille

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...