20/04/2011

"Vi snakker sammen, nogen filmer og nogen ser det"

Spredte indtryk og tanker fra en meget ualmindelig dag kunne være:

Hvad var det, der skete siden min telefon pludselig kimede, i hvad der føltes som ét væk? Er overrasket over at se de såkaldte sociale medieer "in action". Jeg ved godt, at det, der skrives på nettet i én sammenhæng hurtigt kan flytte sig til andre, men selv at opleve det er spøjst. 

Journalister lyder meget entusiastiske, når de præsenterer sig. Det var fascinerende at opleve en smule af deres arbejde bag facaden. Og ikke mindst hilse på og se alle dem, der arbejder omkring dem; lydmænd, kamera-folk, stylister, vagter og hvad ved jeg. Der er travlt og koncentreret i kulissen. (Hvis du har lavet teater, har du en god fornemmelse af det.)

Jeg har fået helt utroligt mange kommentarer, beskeder og mails fra mange forskellige mennesker. (Tak for dem) Det er rart med den varme opbakning og gode ønsker for Samuel. Det er som end også godt at få bekræftet min tanke om, at hvis jeg har oplevet det én gang, må der var andre, der oplever det oftere. Måske ikke så voldsomt hver gang, men småt og ofte slider bare endnu mere, tror jeg. 

Flere har skrevet og takket mig "for at stå frem". Sådan har jeg ikke selv tænkt det, men spekulerer over, om der virkelig er så få historier om hvad diskrimination både den ene og den anden vej gør ved den, der udsættes for det? Og måske er det godt, at én, som mig oplever det, fordi jeg først oplever det som voksen, tager for givet at jeg har lov at være her og stoler på at samfundets virkemidler (ordensmagt, retsstat, mulighed for at blive hørt) kan virke til min fordel. Hvordan skal man kunne det, hvis man er vokset op med at blive talt grimt til, har vænnet sig til at vende det døve ører til eller ikke magter sproget, ikke føler sig hjemme endnu, eller tror, det er den gængse opfattelse? 
(Jeg vil rigtig gerne stadig svare alle, der har skrevet, men der komme liige til at gå lidt længere end forventet eftersom I er mange, der fortjener ordentlige svar)

Vidste du, at det kilder at få lagt foundation med en air brush? Det gør det. Og den mascara, der bliver brugt er heftig!

Jeg har ikke være så nervøs som i går på vejen til København, siden jeg gik til eksamen.

Hvor ser mennesker, der går tur, sjove ud, når de ser på sig selv i spejlbilledet af en tonetrude. Bag ruderne var vi to, der ikke før havde færdes foran kameraet. De andre var vældig nonchalente - nogen mere end andre.

Harmonikamusik var tilsyneladende det eneste, der blev spillet i hovedstaden i går.

Caféen Thomas' sandwich på Strædet skulle være de bedste, men den lukker desværre kl. 20.00, så jeg kan ikke bekræfte, om det er sandt.

Flere har skrevet til mig, at det ikke nytter at gøre noget. Det tror jeg ikke på. Og som en anden skrev: hellere kæmpe end gå fallit på forhånd. Det nytter altid noget. Også i dag.

12 comments:

 1. Og min kommentar til din debut i fjernsynet står under forrige indlæg :-) Jeg er vist blevet inficeret med nogle af de tanker, du skitserer, for i går tænkte jeg åh nej nu bliver den lille familie da først udsat for racistiske kommentarer, men så tænkte jeg, ikke tale om at man skal afholde sig fra at sige fra af frygt, så godt gået Anne.

  ReplyDelete
 2. Og det var bare SÅ flot!! Du var sober og ordentlig og svinede ingen til.
  Og vi er nødt til at reagere og når jeg ser alle de kommentarer du har fået her på bloggen og andre steder må jeg sige at der er mange der gerne vil råbe op. Og hvis rigtig mange råber op må det da hjælpe!!
  Så TAK for din indsats!!!

  ReplyDelete
 3. Jeg har lige set indslaget fra Aftenshowet og giver dig her et kæmpe skulderklap: Det var ærligt, velformuleret og vedkommende, de du fik sagt - og jeg kan især rigtig godt lide dit svar på Jens Blauenfeldts spørgsmål, "Hvad regner du med at få ud af det det her" og du forklarer ham, at det ikke handler om at DU skal have noget ud af det, men at få løftet emnet og debatten om det op på et generelt og mere overordnet nivau. Og det er lige præcist det, du formår at få gjort, ved at gå videre med din historie. For selvfølgelig skal I vænne jer til at nogen taler sådan om jeres søn eller om nogen andre.

  God påske!

  ReplyDelete
 4. Tilfældigt zappede min yngste forbi Aftenshowet netop som du var på. Jeg syntes du gjorde det rigtig godt og på en fin måde fik sendt dit budskab ud.
  Flot gået og dejligt, at du har fået så meget respons!

  ReplyDelete
 5. Nej nej nej, sikke en ord-brøler jeg har lavet i den kommentar, jeg har skrevet til dig. Der skal stå "Selvfølgelig skal I IKKE vænne jer til...osv". Det beklager jeg meget! Håber ikke du fik kaffen galt i halsen, da du læste det.

  ReplyDelete
 6. Jeg så desværre ikke indslaget, men har kun hørt rygterne om jeres frygtelige oplevelse i blogland. Nu har jeg læst det hos dig selv, og jeg er helt enig med dig, vi må ikke tie om sådan noget. Jeg håber, virkelig ikke at Samuel (og alle os andre) skal opleve den slags igen.

  ReplyDelete
 7. You rock :)
  Og må jeg så lige høre, hvilket mærke den mascara er???

  ReplyDelete
 8. Stolt af dig. Stolt af at kende dig. God påske til i 3 solstråler

  ReplyDelete
 9. Kæmp for alt hvad du har kært - det gælder vel stadig? Eller det bare noget vi synger, når de gamle, der overlevede 2. verdenskrig, begraves. Hver generation har sine kampe - du har taget kampen op - selvfølgelig nytter det! Som Desmond Tuto siger: Selvfølgelig håber jeg. Som kristen er man bundet til Håbet! - Og Påske er det, og Herren er opstanden!

  ReplyDelete
 10. du brændte SÅ meget igennem skærmen ud til mig - I'm with you sister - ingen skal finde sig i at blive regnet for ulige eller uværdige mennesker

  ReplyDelete
 11. Du var megago´!
  Er så glad for at jeg var med til at dele oplevelsen med dig.
  En, på mange planer, uforglemmelig dag.

  ReplyDelete
 12. Tak for jeres roser. Det var alt i alt en god oplevelse.
  Lene, jeg har faktisk ikke fået flere trælse henvendelser end der allerede var kommet. Er dog glad for at høre hvis jeg smitter - på den gode måde ;-)

  Helle; jeg fik ingenting galt i halsen - jeg mente at vide, du mente sætningen med ikke!!

  Oline; det er rigtig dejligt med al den respons jeg har fået. Og samtidig er det overvældende og tankevækkende, fordi der i blandt er en del beretninger om menneskers oplevelser med nedgørende bemærkninger.

  Intetnytundersolen: Det håber jeg virkelig heller ikke! Og har jeg bare gjort en lille smule i den retning er jeg godt tilfreds!

  Onkel Anne; tak! Jeg var ikke hurtig nok til at spørge. Havde for travlt med at jeg kunne se mine øjenvipper med mine egne øjne uden spejl.

  Prophecy: tak. Også god påske til dig!

  Tro, Håb og Kærlighed: Jo, nogen af os tror det stadig. Men jeg er bange for at alle ikke gør. Så sandelig er det påske! Og hvis dét handler om noget må det være håb, der bliver virkelighed!

  Louise; thank you, søster!!

  Junette: det var super at blive gelejdet gennem kbh af et kendt menneske. Og godt at ha' en at snakke med, der var der.

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...