01/03/2011

En lille ting hver dag

Forleden kom jeg til at kigge på mine vitaminpiller. Du ved, se dem. Hver eneste morgen tager jeg dem, så de kan styrke mit immunforsvar og hjælpe mig, så min krop har de byggesten, der skal til. De så små, og jeg forstå ærlig talt ikke helt, hvordan de virker. Alligevel stoler jeg på at det gør en forskel hver dag at gøre den lille ting det er, at tage vitaminpiller. 


Det fik mig til at tænke over hvilke andre små ting, jeg gør i løbet af en dag. Små ting jeg gør af vane, men hvis virkning eller betydning jeg ikke forstår eller kan ane. Der er faktisk - eller heldigvis - en del af dem.

Jeg kysser min mand god morgen. Jeg børster tænder. Vi synger en bordbøn inden hvert måltid. Jeg siger "Hav en god dag" og kysser Samuel, inden han går i vuggestue. Jeg tørrer bordet af. Jeg køber toiletpapir lavet af genbrugspapir. Jeg sidder stille i 4 minutter tre gange om dagen, når jeg laver mine mindfullness øvelser. Jeg putter mine teblade i spanden til kompost i haven. Jeg åbner vinduerne og lufter ud. Jeg kigger mig for, inden jeg går over gaden. Je be'r Fadervor med Samuel, når jeg putter ham. Inden jeg falder i søvn, tænker jeg på dagens gode ting.


Og måske gør jeg ting, som jeg ikke engang lægger mærke til, men som ikke desto mindre er vigtige og værdifulde. Som manden, der smilede til Samuel og jeg i går, da vi gik tur med Samuels skrig-grønne bamse. Han tænkte næppe over det, men det gjorde mig glad. Er der nogen, der har gjort en lille ting, som var værdifuld for dig? Og hvilke små ting gør du hverdag, fordi de er vigtige, selvom du ikke lige nu og her ser forskellen?

3 comments:

 1. Jeg kommer med positive bekræftelser til min vidunderlige krop for dens arbejde med at holde mig sund og rask og i fin form, samtidig giver jeg min indre kilde opmærksomhed og glædes over dens evige selskab, til sidst takker jeg Universet for alle de ønsker det manifesterer for mig, dette gør jeg hver morgen Anne, men også flere gange om dagen.
  I kærlige tanker, god aften.

  ReplyDelete
 2. Ja, mange af de samme ting, som du gør. Og jeg tænker også over, at det er "små ting" der gør en forskel i det lange løb, som livet er:-)

  ReplyDelete
 3. Det er godt at blive opmærksom på de små ting!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...