07/12/2010

Må jeg introducere Mr B?

Jeg har noget med bøger. Jeg tror, det er én af figurene fra "Peanuts" der siger at "Bøger er venner, du ikke har mødt endnu". Præcis sådan har jeg det. Jeg kan ikke holde fingrene fra dem, og forelsker mig i den ene efter den anden, hvilket resulterer i, at jeg har stakke af bøger, jeg endnu ikke har læst. Men som jeg er sikker på er gode, når jeg engang kommer til dem.... Forsider, bagsider, andres anbefalinger - det hele fører flere fantastiske historier, fakta og oplevelser med sig. Det er derfor særdeles "farligt" for mig at befinde mig i England i nærheden af en Waterstone's (=som er en slags bog-supermarkedskæde). Bøger er billige i England, og de har farverige, spændende og gode forsider. Herhjemme er det ikke så slemt, for dels er bøger bare dyre, dels er vi så lille et sprogområde, at en del bøger aldrig bliver oversat. Jeg drømmer om reoler fra gulv til loft med en stige, studere bord, store lænestole og en kamin - et rigtigt bibliotek, altså.

Takket være bloggen Drawing a Line in Time har jeg nu opdaget en fantastisk boghandel i England, som får mig til at drømme om ferier i Bath - eller bare i nærheden af. Det er Mr. Bs Emporium. Suk, og savle. Her er en selvstændig boghandel med engagement og begejstring for bøger. Og kendskab til dem oveni. Tænk sig, de har et "Bibliotherapy Room"(Se bare billedet nedenunder) Hvem ville ikke gerne sidde dér og læse?


Som dét ikke var nok, har de selvfølgelig bogklubber, højtlæsning og diskussionsaftener. De tilbyder årsabbonement på én månedlig bog udvalgt efter netop din smag. Og så tilbyder de "Reading Spa Treatments": en samtale med en ansat i Biblioterapirummet om dine læseoplevelser, hvad du kan lide og hvad du kunne tænke dig mere af - og så går du derfra med et gavekort og en liste af forslag til, hvad der ville være gode forslag for dig at læse. 

Hvert år udsender Mr B en liste med bøger, som er udvalgt efter de ansattes anbefalinger. Julelisten har rigtig mange spændende emner på - alt fra børnebøger, illustrationer, rejse til gode romaner. 

Min ønskeseddel er pludselig blevet bog-centreret - og længere....


7 comments:

 1. Derinde kunne man helt sikkert blive væk, hvor ser det bare vildt lækkert ud.

  ReplyDelete
 2. Det lyder fantastisk Anne, jeg elsker også at læse bøger, jeg har desværre ikke så megen reolplads så jeg nøjes med at savle når jeg kommer på biblioteket.
  God aften.

  ReplyDelete
 3. Aij, hvor var det spændende at læse - gid vi fik nogle steder her som Mr. B's Emporium! Det ville være en totaloplevelse.
  Vores hus er nærmest isoleret med bøger, og vi har en del liggende, vi ikke har læst endnu. Er der noget så skønt som at være i gang med en god bog?

  ReplyDelete
 4. Må jeg foreslå at vi laver sådan en butik (og ansætter nogen til at tage de laaange vagter)... Jeg ser kaffe, the og kage kombineret med lænestole og alenlange bogreoler.
  Det kunne være godt at hæve danskernes bog-kultur.

  ReplyDelete
 5. Jeg har det ligesom dig. Bøger i smukke bunker, som venter på at blive taget op, bladret i og læst. Jeg køber mange bøger i England (amazon) og når jeg er i Sverige, for dér er de også billigere.

  Jo, jeg ville GERNE sidde dér og læse. Er med på et åbne sådan en butik ... en blanding af bibliotek og boghandel. Har været i en lignende i New York. Der var SÅ GODT at være!!!

  ReplyDelete
 6. Jeg melder mig også under fanerne til at starte et sådan fristed for bogelskere!!1
  Jeg bli´r dog lidt bekymret over det med ønskesedlen!!! Jeg synes egentlig den er pænt lang allerede;-)
  Go´ læselyst.

  ReplyDelete
 7. Hej Anne.
  Jeg er med på en tur dertil. Det ser bare så godt ud. Når jeg bliver voksen vil jeg også have et værelse fyldt med reoler!! (er så småt igang allerede ;o) )
  Knus fra Karen

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...