08/11/2010

Alle Helgen

I går var det Alle Helgens søndag. Kirkens fejring af Alle Helgen falder altid søndagen efter Alle Helgens aften. Jeg holder af tradtionen med at nævne de, der er døde i årets lys og tænde et lys for dem i gudtsjenestens fællesskab. For mig understreger det troen på, at døden ikke er enden, men en fortsættelse "på den anden side".
En kollega sagde engang til mig: "Kirken er den eneste organisation i verden, der ikke mister sine medlemmer til døden." Den tanke kan jeg godt lide. 


I en kirke i Nordjylland blev min mormors navn læst op i går. Jeg tændte et lys til gudstjenesten i Vejle. Forleden besøgte jeg hendes grav og lagde et par lavendelkviste fra hendes have. Jeg ku' næsten høre hende spørge, om det var fra haven og svare "Ja, det ku' a' tæenk".

Døden kan skille os ad, men den kan ikke tage os fra hinanden, for uanset om vi er døde eller levende er vi i Guds hænder. Og dér er vi sammen.

5 comments:

 1. Og jeg besøgte hende i dag. Stenen var som altid tydelig allerede ved indgangen. I dag skinnede solen også smukt ned og viste vej.
  Hun sætter garanteret pris på lavendler af egen avl på sin grav:-)

  ReplyDelete
 2. God fortolkning Anne, det er kun vores fysiske krop der giver op, vores ikke fysiske (ånd) lever videre.
  God aften og klem herfra Odense.

  ReplyDelete
 3. Det er en smuk skik. Min far og jeg var sammen til gudstjeneste, der var en vikarpræst. Hun havde købt gravlys og delte ud af dem, da gudstjenesten var færdig, smuk ide.

  ReplyDelete
 4. Det er en smuk tradition at nævne dem, der er døde i årets løb, og tænde lys for dem under gudtstjenesten. Jeg hørte et indslag i radioen om en kirke, hvor det var små børn, der blev nævnt - det rørte mig utrolig meget.

  ReplyDelete
 5. Mor: Det er en meget smuk sten - nu kan jeg snakke med :-)

  Tak,Michael.

  Lene: det var en god idé med gravlys! Særligt, selvfølgelig hvis kirken ligger ved en kirkegård. Men måske jeg alligevel kan tage idéen med og bruge på en eller anden måde!

  Madame: Det er så tungt, når det er børn, der dør. Det er næsten ikke til at bære!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...