06/07/2010

Champagne på køl

Vi går bare og venter .... Champagnen er i flasker og står i køleskabet og venter på at det bliver i morgen ... Så har de ventet i en uge, og skulle være klar til brug. Og anden portion, den prøver vi at lave efter Linas opskrift!  Har allerede store planer og champagne smagning - hvis altså den første portion holder så længe! 






9 comments:

  1. Jeg har lige hældt 4,5liter i komposten... kan se at det er vigtigt at få det rørt undervejs, for ellers kommer der hår på... i alle mulige farver!
    ADDDR!
    Siger det bare lige....

    ReplyDelete
  2. Birgitte Strand06 July, 2010

    Jeg har lige sat 8 liter på køl i kælderen, glæder mig til næste onsdag hvor det er tid til at smage.
    Jeg skal dog have fat i nogle flasker med patentprob, for mine kander med fasttapet låg er ikke optimal..

    På dansukker.dk er der masser af opskrifter på ting med bær og frugter, til ny inspiration :)

    ReplyDelete
  3. Vi glæder os til invitationen;-) og til I kommer igen i næste uge:-)

    ReplyDelete
  4. Birgitte Strand07 July, 2010

    Anne, nu har jo fulgt din opskrift. Der skriver du at man skal bruge 4 store blomstestader.
    Mange af de andre opskrifter jeg har set skal man bruge op imod 40 blomsterklaser...
    Har jeg brugt for lidt blomster i min Champagne når jeg har fulgt din opskrift??

    ReplyDelete
  5. @ Lina: Øv øv øv! Egentlig havde jeg troet det med omrøring havde at gøre med sukkeret på bunden.... Hmm, mental note: lad være med at tænke over hvad man så rører i saften!!

    @ Birgitte: Tak for linket! Jeg har selv tænkt over det, for min saft opskrift skal også have en tosset masse skærme i. Men det var denne her jeg brugte sidste år. Vi tager hul på den første flaske i aften - så skal jeg skrive om det smager af noget :-)

    @ Mor: :-D Jeg skal prøve at huske at tage nogle flasker med!!

    ReplyDelete
  6. @Birgitte: SÅ har vi taget hul på den første falske. Det smager rigtig, rigtig godt! Friskt, sprødt og sart. Mmmm. Tænker man nok sagtens kan putte flere blomster i, hvis man vil forstærke smagen....

    ReplyDelete
  7. Birgitte Strand07 July, 2010

    Jeg har tænkt om jeg skulle lave en lille portion mere når jeg er flyttet.. Orker ikke at holde styr på flere flasker lige nu...

    På onsdag er vores klar, så nøglen til lejligheden bliver fejret med en glas Champagne

    ReplyDelete
  8. Det er da ikke nogen tosset idé at fejre på den måde. Duncan siger, at champagnen sidste år bare blev bedre af at stå ... Jeg tror, det nåede at blive en lille månedstid gammelt...

    ReplyDelete
  9. Så har jeg også lige sat 8L til gæring.
    Fik lige plukket de sidste blomster så nu er sæsonen for hyldeblomster vist også slut. Brugte 12 skærme til 8L vand.

    Har prøvet at lave det for et par år siden og det smagte fantastisk, men man skal ikke lade det stå mere end et par uger ved kældertemperatur for så gærer det for meget og kommer til at smage af gær og/eller sprænger flaskerne.

    Håber det bliver godt igen.

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...