31/03/2010

Plejehjem for alle aldre

Ugen inden vi rejste til Sydafrika, var vi på besøg hos familien Gaarde. Under aftensmaden insisterer lillesøster Thilde på, at vi henter baby "NU!". Vi prøver at forklare, at det kan vi ikke; det tager lang tid, og vi kan ikke hente ham endnu. "Nej", forklarer den overbærende storesøster, "for han er ikke klar endnu." Det giver vi Anna ret i, og således ansporet af sin succes fortsætter hun: "Han skal jo også sige farvel til sin familie!"
Hertil må vi jo forklare at Sipho faktisk ingen familie har, og at det er derfor han skal hjem til os. Med skræk og rædsel malet i hendes lille ansig udbryder Anna: "Hvem passer så på ham?!"
Nu må vi jo skynde os at forsikre hende om at Sipho skam ikke er alene i verden, og at han skam bliver passet på. Ja, han er faktisk i plejefamilie, så der er nogen, der trøster ham og giver ham mad og putter ham om aftenen. Således formildet fortsætter aftensmaden.
Nogle dage efter har moren til de to piger overhørt følgende enetale fra storesøster Anna til naboens dreng: "Vi kender en, der hedder Sipho, ved du godt det? Og han kommer fra Sydafrika. Og de kalder ham deres lille chokolade knap. Og han er ikke på børnehjem. Nej! han er på plejehjem!"

13 comments:

 1. Haha, det var meget morsomt, Anne - ja, børn kan nemt misforstå ord, og denne misforståelse er da sød :-)

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 10. Undskyld alt det rod her, men kommentarfunktionen virkede ikke i går aftes.

  ReplyDelete
 11. Kære Madame! Det er helt i orden - det sker. Blev temmelig overrasket over hvor mange kommentarer der kom så hurtigt :-) RIgtig god påske til dig!

  ReplyDelete
 12. Hej Anne

  Børn siger de sjoveste ting. De er så umiddelbare og lige til. Min far har en bog med ting børn har sagt om gud og det med tro og sådan. Det er helt fantastisk at sidde og læse deres kommentarer til hvordan de tror verden er skruet sammen.
  Jeg har selv grint meget da jeg en overgang arbejdede i vuggestuen i Rigensgade her i København. De små hoveder siger så mange sjove ting, og gør de ting der falder dem ind.
  Jeg tror der er meget sandt i at man skal høre sandheden fra børn og fulde mennesker! :D

  Håber du og din lille familie har en fantastisk dejlig påske!
  Hilsen Sara

  ReplyDelete
 13. Nice brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...