23/10/2009

E for England

Det er fredag igen. Der er gået en hel uge uden så meget som et ord eller et billede fra mig. Det beklager jeg. Jeg har været lidt ved siden af mig selv. Bl.a. på grund af det, der nu endelig har meldt sin ankomst som en forkølelse!
Men i dag er det E, det skal handle om i ABC
temaet. (På linket kan du også finde andres bud på E)
Mit E står for England. Landet, som ligger ved siden af Danmark, men som vi ikke længere tænker så meget på som naboer, som vi gjorde en gang vi var søfarerer. Første gang jeg besøgte Englang var i 10. klasse med min efterskole klasse. Det var vildt spændende - og mærkeligt at skulle bo i en fremmed familie helt alene og ikke helt forstå hvad de sagde, eller hvorfor de opførte sig som de gjorde ind i mellem. F.eks. husker jeg en samtale med manden i huset om at pigerne midt i november i primary school havde nederdel og små strømper på - og ikke strømpebukser eller bare bukser, som jeg var vant til at små piger havde på når temperaturen faldt. Jeg var i praktik i en primary school og det gjorde et vist indtryk at skulle have nederdel på i skolen, og at man gjorde mere ud af at være velklædt til daglig, end vi gør i Danmark. Selvom fruen i huset omgående skiftede til joggindragt når hun trådte ind af døren derhjemme.
Anden gang jeg var i England var fordi jeg skulle læse teologi. Jeg boede der i tre år. Ikke i London, men oppe mellem Manchester og Sheffield. I det smukkeste bakkede område med klipper, får og stendiger. Her blev jeg forelsket. Dels fordi jeg mødte min mand. Og dels fordi Derbyshire, som området vi læste i hedder, er blevet mit andet "hjem". Jeg føler mig hjemme deroppe. Jeg bliver glad af at lugte bakkeluften - som er så forskellig fra den havluft, jeg holder af herhjemme.
England er der, hvor halvdelen af min familie bor. Her har jeg svigerforældre, bedsteforældre, en svoger og svigerinde, fætre og kusiner derovre. Det er trælst at være så langt fra dem. Og det er dejligt at komme derover og være sammen med dem. I England havde Duncan og jeg vores første hjem sammen. Det var her vores første år som ægtefolk fandt sted.
England er landet, hvor forkælelserne gemmer sig. Fordi der er ting, jeg holder af i England, som ikke er de samme eller som ikke fås i Danmark, bliver det endnu mere særligt når vi er derovre. Der er god chokolade, fantastisk cheddarost. Der er masser af høje hæle, billige bøger, blomster og haver og de er eminente til at
lave desserter :-) Man kan altid finde en pub med god mad og en god øl. Her er smukke gamle, anglikanske kirker og katedraler og kirkelivet er anderledes rigt end det er herhjemme. Her er smukke landskaber med alt fra skove til bjerge. Og der er aldrig nogen, der synes det er underligt at man trænger til en pause for at få noget at drikke - især ikke hvis det er en kop te, man trænger til.
E står for England. Mit andet land. Måske jeg engang igen kommer til at bo der. Ellers fortsætter jeg med at nyde det på afstand.

22 comments:

 1. Skjønner godt at din E ble England, et land jeg aldri har besøkt. Ha en super helg!

  ReplyDelete
 2. Det var spændende læsning, Anne ;-) Jeg har også tabt en del af mit hjerte til det dejlige England, hvor en del af min familie bor - og derfor forstår jeg dig så godt :-)

  ReplyDelete
 3. Gehenne, det må du gøre en gang. Der er så mange gode steder derovre. Og uanset om man er til byliv eller landskaber kan man sagtens holde ferie i England!
  Madame, ja, så ved du hvordan det er at være både her og der på én gang somme tider! Er der et bestemt område du holder særligt af?

  ReplyDelete
 4. Tusen takk for koseleg kommentar!
  England er virkelig et vakkert land:)
  Jeg kommer tilbake til din blogg og!
  Klem Anne:)

  ReplyDelete
 5. Min familie bor ved Oxford og ved Bristol, så det er de to områder jeg kender bedst ud over London - og ellers er det jo rigtig dejligt med film, der foregår i England, og at høre det smukke sprog :-)

  ReplyDelete
 6. Selvfølgelig måtte det bli en E for England, med denne hyggelige historikk ;-)

  ReplyDelete
 7. For et godt skrevet innlegg om England. Spennende å lese om ditt andre hjemland. Jeg må bare innrømme det, men har aldri vært i England. Det er jo vårt naboland, men på mange måter er det langt dit, selv om det går fly daglig. Håper du blir snart bra av forkjølelsen. Med hilsen Turid

  ReplyDelete
 8. England har også en speciel plads hos mig. Det var helt nostalgisk at læse!

  ReplyDelete
 9. Dette synes jeg er en flott historie og med Happy End tillike.

  Den del av England du skriver og viser flotte bilder fra, er stort sett ukjent for andre enn engelskmenn og tildels skotter.

  Er det det som også kalles "Lakelands"?

  ReplyDelete
 10. Man skulle ikke bli tom for ting å skrive om med E for England.
  Flott valg og fint innlegg:)

  ReplyDelete
 11. Dejligt, Anne!
  Madame, jeg har faktisk ikke været i Oxford endnu. Det er noget jeg bestemt har til gode!
  Tak, Turid, Jeg håber, weekenden hjælper på det!
  Toraa, faktisk er The Lakes endnu længere nord på. Det her er fra the Peak District. Her er også smukt, men ikke så mange søer eller så store bjerge som i Lake district.

  ReplyDelete
 12. Jeg har også bodd mange år i England og savner det! Kjenner meg igjen når du beskriver de små tingene som billige bøker, høye hæler osv. *sukk*
  Cadbury's dairy milk ... custard..

  :-)

  ReplyDelete
 13. Linsky, custard er aldrig blevet vild med - trods min svigerfamilies ivrige forsøg :-) Men åh, Cadbury's chocolate.... det er en af de ting der SKAL med hjem. I indtil flere varianter :-)

  ReplyDelete
 14. Jag har visserligen bara varit i London, men jag älskar England och engelsmännen. Dom är väldigt artiga. Det är mycket please och man blir tilltalad love och darling. Tänk om ett svenskt affärsbiträde skulle tilltala dig med älskling!!!

  ReplyDelete
 15. Et naturlig E-valg for deg. Ingen tvil om at du elsker England :-). Dette var koselig lesing.

  ReplyDelete
 16. Jeg har sett alt for lite av England. Kun butikker i London. Og det gjelder jo ikke, spør du meg. Skjønner godt at du har E for England!

  ReplyDelete
 17. super indlæg Anne... Jeg har kun været i London hvor nogle af vores venner bor, men jeg vil så gerne se mere af landet

  ReplyDelete
 18. Skjønner godt at du er glad i England ..... det er jo et deilig land også !!! God helg.

  ReplyDelete
 19. Tak, Margrethe!
  Mona, TurboLotte, Sanne - London tæller bestemt ikke som hele England - selvom det er en dejlig by! Jeg kan kun anbefale at I lægger turen forbi igen :-)

  ReplyDelete
 20. Kære Anne! Jeg har været ved at skrive en kommentar - men fik det ikke sendt! Det er fine billeder og en dejlig beskrivelse af dit andet land. Sådan vil Sverige altid være for mig - og jeg har endda ingen familie der:-) Det har jo også at gøre med, at vi opholdt os der, mens vi læste, tænkte og udviklede os - og fandt vores dejlige mænd!

  ReplyDelete
 21. Koselig innlegg og flotte bilder fra din kant. :D

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...