28/09/2009

Christiansfeld

I går var vi på besøg i Christiansfeld hos brødremenigheden sammen med menigheden fra Esbjerg. Det var en rigtig dejligt oplevelse. Jeg har aldrig før været i Christiansfeld, og var meget spændt på det. Deres kirkerum var utroligt smukt. Helt enkelt holdt i hvide farver, med levende lys i lysekroner og langs væggene. Vi var så heldige at komme til høstfesten, så der var smukt pyntet med georginer, korn og æbler og inden gudstjenesten gik i gang spillede basun orkestret udenfor på kirkepladsen. Desværre løb mit kamera tørt for strøm inden jeg fangede pladsen. Hele byen er bygget efter brødremenighedens principper og er lavet for at det skal være et rart sted at være. En hel by, som leder tanken hen på ordentlighed og solid åndelig praksis. Jeg blev meget rørt af arkitekturen: enkle, smukke bygninger og lidetræer langs de brede veje.
Præsten, Jørgen Bøytler, gav os en kort introduktion til brødremenigheden og deres historie. Og vi mindede hinanden om, hvordan John Wesley, som startede metodistkirken, blev inspireret og uddannet hos brødremenigheden. Det var en god søndag!

2 comments:

  1. Det lyder som en rigtig dejlig søndag med høstfest! Jeg var ikke klar over, at Christiansfeld er bygget efter brødremenighedens principper - det var spændende at læse om.

    ReplyDelete
  2. Det var også rigtig spændende at høre om byen og deres historie - og måden brødrene og søstrene forstår sig selv på i dag. Vi kunne ikke besøge museet, men jeg tror, mandan og jeg skal derned en dag for også at få det med!

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...