15/06/2009

Godt gået, mor!

Min mor er for få timer siden blevet færdig  med sin eksamen som NLP practioner (NLP står for NeuroLinguisticProgramming-  tror jeg nok) I hvert fald er hun blevet coach, hvilket betyder hun har papir på at hun kan vejlede mennesker - eller i hvert fald stille de rigtige spørgsmål så de selv kan finde frem til deres svar. 
En coach er en træner - eller en bus :-) Jeg tror, ordet er taget fra sportsverdenens trænere, som jo skal kunne opmuntre, inspirere og hjælpe deres folk til at finde motivationen i deres træning og deres konkurrencer. En bus, er på den anden side også et meget godt billede - for i en bus er der masser af plads. I en rutebil kan alle og enhver stå på med al deres baggage og få hjælp til at komme et stykke af den vej de skal. Ikke hele vejen, og at få deres baggage med sig er deres eget ansvar. Men hjælp får de jo til at komme videre. Min mor er måske ikke sådan sportig med fløjte-rundt-om-halsen-træner, men plads til mange, det har hun altid haft!
Så stort tillykke herfra og held og lykke!

10 comments:

 1. Hej min pige.
  Just hjemkommet fra en begivenhedsrig dag og aften skal jeg som vanligt lige tjekke om du har nyt på hjertet. Og det har du. Jeg ved ikke helt om det at blive sammenlignet med en bus er noget godt men for mig er det faktisk et godt billede - eller en metafor - et begreb vi også har arbejdet med i min NLP uddannelse. Jeg syns faktisk at jeg med de nye værktøjer jeg har lært er blevet rummelig som en bus:-) og så er det vel ikke så galt endda.
  Du er velkommen ombord i bussen når du har lyst til at blive flyttet fra ét sted til et andet.
  Elsker dig SÅ meget.
  Mor.

  ReplyDelete
 2. I er bare dejlige begge to. Til lykke Jane!

  ReplyDelete
 3. Hej igen. Kom til at tænke på i aftes da jeg puttede mig og reflekterede over dagen at du jo også har mulighed for selv at ta´ kørekort til bus:-) det er jeg sikker på du vil ha´ megen glæde af.
  Tak Charlotte. Du er nu heller ikke værst;-)

  ReplyDelete
 4. Tilbud om et lift og eget kørekort - tak, mor. Jo, jeg kunne vel også godt tage sådan et kursus. Det lyder spændende, men det bli'r ikke lige nu.... Der er lige en anden ting eller to inden det (Findes der kurser om inden-du-bli'r-mor?)
  Tak, Charlotte! Jeg syn's det - men derfor er det nu alligevel at rart at høre andre som dig også synes det!

  ReplyDelete
 5. Måske ska´ vi lave en afdeling for inden-du-bli´r-mor i vores forældrecafé når den er en realitet??? Det er bestemt ikke nogen dårlig idé. Det vil jeg fluks notere på køleskabet;-)
  Mor.

  ReplyDelete
 6. en efter-du-er-blevet-mor ville også være et hit :)
  eller en hvordan-du-får-plads-til-dig-selv-ind-imellem-bleskfit-og-fodring... :)
  tillykke Jane, jeg håber det er noget du må blive rigtig glad for :)

  ReplyDelete
 7. Jeg kan godt gi et lynkursus i "før-du-bliver-mor"

  At blive mor er på en gang den største lykke og det vildeste chok

  Jeg husker den første tid som en blandig af lykke og ulykke. jeg var så træt. Men der var også forelskelsen og benovelsen over det lille vidunder, der var dumpet ned i vores arme og i vores ansvar.

  Jeg var meget overrasket over at komme ud i grænseområderne - dér hvor man står og tænker: "Jeg kan ikke mere, tag hende væk" Jeg så nogle sider af mig selv som jeg havde svært ved at acceptere. Jeg havde regnet med at jeg ville være en altomfavnende kærlig og tålmodig mor. Jeg kan huske at jeg nogle gange har stået og råbt "hold kæft" til den lille og bagefter tænkt det kan man da ikke, nu kommer de nok og henter hende. Jeg har siden hen fundet ud af at det er meget normalt, at alt ikke er rosenrødt, men det kom bag på mig.

  At blive mor kan gøre selv den stærkeste kvinde usikker - for hvad er en god mor? Jeg var bange for at der var nogen, der kunne sætte en finger på noget. Det var et projekt der skulle lykkes til et 13-tal. Det samme med at sammenligne sig selv med andre mødre, det gør jeg stadig og det irriterer mig og giver stik i hjertet, når man føler, at man falder igennem. Men uanset hvor mange eller hvor få boller jeg bager, uanset om han går til svømning eller ej, så er jeg jo den bedste mor for mine børn. Det er bare så dumt.

  Hvis jeg skulle give mig selv og andre mødre et råd, så ville det være at stå op hver morgen og se mig i spejlet og sige "Du er en go mor. du gør dit bedste. Du er for lækker."

  Og husk, søde Anne, det er en rolle man vokser ind i, som med alt andet her i livet og resten af livet.

  kh Louise

  ReplyDelete
 8. det er lige præcis sådan det føles :) gad vide om det er en universel følelse når man bliver mor, og i så fald er det bare endnu dummere at gå og sammenligne sig med andre :) -men vi kan nok ikke lade være alligevel:)
  og louise dine unger er fantastiske og anne det er dine helt sikkert også og jeg glæder mig til at lære dem at kende :)
  knus

  ReplyDelete
 9. Mor Jane.20 June, 2009

  Hold da op der er basis for vores forældrecafé-projekt!!! Jeg glæder mig til at komme i gang men indtil da er det jo en start at I har hinanden - og kære piger - jo mere åbne I er om det at være mor jo lettere bli´r det for de næste. Så jeg håber i er med når jeg fumler mig frem med mit projekt????
  Knus til jer alle tre.
  Mor Jane.

  ReplyDelete
 10. Kære Louise og Louise! Tak for jeres råd :-) og ikke mindst jeres ærlighed. Jeg har efterhånden forstået at deter både stort , fint og skræmmende på én gang at blive mor. Og alligevel tror jeg ikke jeg ved det før jeg prøver det. For som en klog mand har sagt til mig: "Der er ingen der er klar til at blive forældre, uanset hvor forberedte de så tror de er." Derfor er det nok også godt at have viise mødre som jer baghånden når det sker :-) !!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...