15/03/2009

Trafikal tro

A pro pos denne uges tema i "Fem uger med Fokus på Budskabet" kommer der her et indlæg fra P1's tema om "Kristendom i kød og blod" fra 2007. Jeg synes den er ret sjov og tankevækkende: 


"Vi er moderne mennesker, og vi færdes selvfølgeligt hjemmevandt overalt i kloden. Det gør vi i tog, bus, bil, fly og færge. Det ser velordnet ud, det bygger på viden og kontrol.

I virkeligheden er vi fuldstændig afhængige af fuldkommen tillid, af at tro på hinanden.

Når vi løfter foden fra bremsen og over på speederen fordi lyset skifter til grønt sker det i blind tillid til at alle andre bilister følger den samme regel og ikke er farveblinde. Når bedstemor sådan glad stavrer ud på fodgængerfeltets zebrastriber med barnebarnet ved hånden er det i fuldkommen tro på at der ikke lurer en lystmorder bag rattet på Linje 14.


Vi tror på at arkitekter og ingeniører har gjort deres arbejde godt nok når vi skal til Fyn eller Sjælland. Inden vi kaster os ud over vigtige brospændinger eller ned i dybe tunneller under hav-overfalden. Man kan godt komme en lille smule i tvivl, men tror så alligevel på at det går. Og det går jo som oftest også godt. 


Lidt mere tvivl kan der melde sig ved ind checkningskranken på ved ned til sydens sol og sommer. Hvordan er det nu at en Boeng 767 der er 50 meter lang og vejer over 150 tusind kg kan svinge sig op i 10000m højde, og blive hængende mens man sidder der og spiser kylling og drikker dåse cola. Og hvorfor er det nu vi har ubegrænset tillid til flykaptajnen og hans besætning. Han kunne jo have haft en skidt aften, et skænderi med konen, en dårlig morgen. Vi kan alle sammen have en dårlig dag. Men sådan i 10 km. højde og med 966 km i timen er det noget helt andet. 


De fleste af os overvinder tvivlen og tænker ikke over det. Men vi er troende. Vi har tillid til hinanden og tror på kræfter som de færreste af os jo i virkeligheden kan forklare. Sidste år betjente Københavns lufthavn over 19 millioner passagerer. De troede alle sammen at det nok skulle gå. Sidste år angav 100.000 danskere at de går i kirke hver søndag." 

No comments:

Post a Comment

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...