21/02/2009

Ny biskop

Vi har fået ny biskop i min kirke. Christian Alsted, præst i Jerusalemskirken i København er næste otte år valgt til at tjene og lede vores kirke. På billedet her ses han umiddelbart efter valget, hvor han adresserer konferencen. Han bad om vores forbøn - og den får han selvfølgelig. Og hans familie. Alt godt til dem alle!
Biskoppen vælges af Centralkonferencen, som i vores område består af Danmark, Sverige, Norge, Finland (finsk og svensk), Estland, Letland og Litauen. Det var meget spændende at være med på sidelinjen. Biskopperne i Metodistkirken udpeges og udsendes af kirken til at varetage en særlig tjeneste i en bestemt periode. Efter endt tjeneste er de igen "almindelige" præster. Det synes jeg er fint. Han er leder, men som første mand blandt ligestillede. Vi be'r ham tage en særlig rolle på sig, så vi alle kan varetage vores egne opgaver.
Jeg har oplevet tre biskopper i min tid i kirken - som jeg kan huske i hvert fald. De ses alle her på billeder. Først var der Hans Växby, som nu er biskop i Rusland. Han spillede fodbold i konference pauserne sammen med alle andre, og han opmuntrede Duncan da vi skulle flytte til Danmark. Så er der Øystein, som indviede Duncan og jeg på prøve, og som ringede da Duncan var syg i foråret. Og nu er der Christian som har været min distriktsforstander, min kollega og nu altså min biskop. Han er en dygtig leder og er visionær. Jeg tror på han er i stand til at lede os som kirke, og inspirerer os som kristne.
Til valget i går blev det igen tydeligt for mig at når ét menneske tager sit liv med Gud alvorligt, når et menneske lytter til sit kald, så er det en inspiration og en opmuntring for os andre om at gøre det samme....

2 comments:

 1. Hej Anne!
  Tak for din opmuntring i søndags:) Dejligt med en krammer!

  Og tillykke med din nye biskop:)
  Kram Sara

  ReplyDelete
 2. Hej Sarah! Selv tak - det var en rigtig god oplevelse at være med til indsættelsen. Håber I har det godt nu hvor "reality has hit"
  Knus, Anne

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...