23/01/2007

Berigende eller uoverkommeligt?

Jeg har fundet en blog, som har fået mig til at tænke over Bibelen... Jeg har aldrig læst hele Bibelen. Ikke sådan fra ende til anden som jeg ville læse andre bøger. Jeg blev frarådet det engang på en lejr - fordi det er meget svært at læse Bibelen sådan. Det er også rigtigt. Jeg kender flere som har forsøgt sig, men som har måttet give op når de ramte familietræerne... På den anden side, så har det her råd betydet at jeg aldrig har turdet kaste mig ud i at læse hele Bibelen fra ende til anden. Så for nogle år siden blev det populært at gå sammen i grupper om "Bibel marathon" - hvor man samledes om at læse Bibelen fra forside til bagside over et eller to år. Jeg har hørt mange give udtryk for at det har givet dem en helt ny forståelse af sammenhængen af Bibelen. Og jeg har også hørt det sagt at det jo egentlig er rimeligt nok at vi kristne læser hele vores hellige bog - muslimerne lærer deres udenad. Men jeg har altså aldrig gjort det.
Og nu har jeg så fundet den her blog, som har fået mig til at overveje det igen. Det er Marcus Rubin, som ikke er kristen, men som har sat sig for at læse HELE Bibelen fordi den jo er en af grundpillerne i den vestlige verden. De tanker og observationer som han gør sig undervejs er vældigt tankevækkende og underholdende. Du kan læse mere på: http://politiken.dk/udland/weblog-udland/bibelblog
Marcus Rubin har altså fået mig til at overveje hvad jeg går glip af ved ikke at kende Bibelen på denne her måde. Men om jeg tør gå igang med projektet ved jeg ikke endnu.
Hvad med dig, har du læst hele Bibelen? Og hvad tænker du overhovedet om at prøve?

3 comments:

  1. Ja Politikens Bibelblog er god og spændende læsning. Og der er lærerigt, at se hvad en mand, som forholder sig distanceret til tingene får ud af at læse Bibelen.

    Guds fred

    Thomas

    ReplyDelete
  2. jeg synes jo ikke, at det skal være noget pres at læse Bibelen, men nu har du jo som teologistuderende en vis forforståelse at bygge din læsning på - og det synes jeg selv hjælper meget.
    og jeg synes ikke, at man skal frygte stamtavlerne så meget, som folk går rundt og siger - der er ikke så mange endda - og man kan jo begynde med at springe dem over - det er ret nemt at se, hvor de ender :-) og der er faktisk også et par stykker i det nye testamente - det har jeg aldrig hørt skulle være et særligt argument for, at det skulle være vanskeligt at læse det nye testamente :-)
    Jeg har ooplevet, at man får noget givet ved at læse det fra ende til anden - pludseligt der fx midt i kedelige beretninger i 4. mosebog står der noget fantastisk, noget man ville have overset, hvis man ikke havde taget hele turen!

    ReplyDelete
  3. Selvfølgelig skal der ikke være noget pres - men der må godt være udfordringer. Det synes jeg i hvert fald det er. Det er selvfølgelig en fordel at vide noget om baggrunden for bøgerne i bibelen. Det lyder også som som Marcus Rubin benytter sig af både den ene og den anden bog. Men jeg tror nu nok man kan få meget ud af den uden - Bibelen er jo ikke skrevet for lærde mennesker, men for os alle sammen, så vi kan spejle os i Guds historie.
    Men en stor mundfuld, jo det er det da. Men selv den største rejse tages jo ét skridt af gangen....

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...