10/05/2012

En engelsk dames nørderi

Når det kommer til have er jeg lidt af en nørd. Ikke fordi min have er voldsomt gennemført eller fordi jeg kan latinske navne. Men jeg holder noget så meget af at plante, så, prikle, kigge, følge med, læse bøger om og besøge andres haver. Det er en interesse for og en glæde ved noget, som jeg ikke tror, jeg har haft på noget andet område, når det kommer til "hobby". 

Heldigvis lever jeg sammen med en mand, der nørder på sit eget område. Så han var vældig forstående, da jeg forleden kom hjem med en bog fundet i byens boglade. Den engelske have dagbog "The Country Dairy of an Edwardian Lady" skrevet af Edith Holden er en klassiker, når det gælder engelsk have. 

Forsiden af "Natur dagbog af en engelsk dame"

Der stod den i vinduet og vinkede til mig, som jeg gik forbi. Jeg er næsten sikker på, at fugleungerne på forsiden drejede deres hoveder for at se efter mig. Det, der gør bogen så fantastisk - udover noterne og digtene- er Edith Holdens tegninger af dyr og planter. Se bare her: 

En side fra maj i Edith Holdens naturdagbog.
En af de smukke ting ved bøger er, at de formidler kontakt mellem mennesker, der deler en interesse uden at de mennesker nogensinde behøver at have mødtes. Og selvom jeg næppe bliver en dame fra 1900, så bliver jeg i hvert fald klogere på et menneske, der også nørdede med have og natur!

Nørder du?

2 comments:

  1. Åh det er sådan en dejlig bog - den passer helt bestemt hjemme hos jer:-)

    ReplyDelete
  2. Åh, hvor jeg forstår din glæde- den bog er så dejlig :-) !

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...