13/10/2011

Om breve og længsel

Et godt, gammeldags postkasse-brev dumpede ind af brevsprækken. Det er ikke så ofte det sker, som det var en gang. På efterskolen og de første år i England var der en lind strøm af breve frem og tilbage mellem mig, venner og familie. 

Nu bruger vi email. Eller ringer sammen, hvis det da ikke "bare" bli'r til en sms eller facebook hilsen. Det er også alt sammen rigtig godt. Men et brev lander tungere. Der er noget særligt ved at kunne holde ens hilsen i hånden, og se den andens håndskrift. 

Undskyldningen er, at det er blevet så dyrt at sende et brev. Det er det da også, men på den anden side bruger jeg rask væk 8 kroner på så meget andet, hvor jeg ikke skænker det en tanke. Jeg tror, jeg vil oppe mig med brevskrivningen. Bare lidt. Inden postvæsenet pakker helt sammen. 


Brevet jeg fik forleden var af den smukke slags. Dekoreret med billeder og tegninger. Kan I huske det? Og de kuverter man foldede af magasiner og fint papir?

Min veninde, der skrev er en viis kvinde. Det nærer min sjæl at snakke - og nu også at skrive - med hende. Spørgsmålet hendes brev efterlod hos mig var: "Hvorfor formes min tillid så lidt af min længsel?"

Når jeg ved, hvad jeg længes efter - fordybelse, nærhed med Gud, mig selv og  mine kære. Når den dybe ro, enkeltheden og den umiddelbare glæde er min længsel, hvorfor leder den mig så ikke tættere på? 

Måske kan spørgsmålet også sætte en tanke i gang hos dig. 

I morges fandt jeg denne lille bøn: 

"Treenige Gud, kom til os som morgendug.
Antænd i os din kærlighed
og led os i vores længsel."

5 comments:

 1. Liver foregår på facebook i dag :)

  ReplyDelete
 2. Well, det kan man sige. En stor del gør i hvert fald ;-) Men man printer jo ikke sine beskeder ud :-)

  ReplyDelete
 3. Sikke dejlige ord - og hvor er jeg enig. Jeg havde tonsvis af penneveninder som barn/ung og skrev et utal af "rigtige" breve lang ind i voksenlivet. Indtil emailen og sms'en tog over. Gad vide om ikke et stort flertal af bloggere var brevskribenter (og dagbogsskribenter) i deres unge dage?

  ReplyDelete
 4. Jeg holder meget af brevskrivning og skriver trofast til min datter, der er på efterskole lige nu. Hun kvitterer med mail og fb. Det er i orden, selvom det også ville være dejligt at modtage et brev fra hende i postkassen.

  Jeg har haft masser af penneveninder og da jeg var et halvt år i kibbutz skrev jeg flere breve om ugen og modtog vist lige så mange.

  I går sendte jeg en fødselsdagsgave til min barndomsvenindes datter og greb mig selv i at skrive et 2 sider langt fødselsdagsbrev til hende. Et kort forbliver jo... kort og kan ikke rumme meget andet end tillykke. Og jeg vil gerne have at hun får en historie om hvad vi laver med på vejen.

  Rigtig god fredag,
  mette

  ReplyDelete
 5. Helle: Det kunne være en interessant rundspørge at lave i blogland! Måske er bloggere generelt skrivende mennesker?

  Mette: Den slags breve/kort har jeg i flere år modtaget fra en af min mors veninder. De er altid på kort, der er beskrevet på alle leder og kanter, fordi hun fortæller om børnene, dagligdagen og hvad der ellers rør' sig - det er hyggeligt!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...