29/05/2011

Som silkepapir og velour

Det hele startede med et frø fra Tines have. Den første dag i juni for tre år siden sprang den røde valmue ud på min terasse. Det bekendtskab har ført en betagelse af valmuer med sig. De er forunderlige, synes jeg. På én gang robuste at se på med deres tykke stængler med hår og det hele. Og på samme tid sårbare og skrøbelige, fordi deres blomsterblade er så tynde og så let tager skade af regn og blæst. 


Måske består betagelsen af genkendelse? Sådan tænker jeg tit at haven lærer mig om livet som menneske og livet med Skaberen.

Forrige år såede jeg så nogle valmuer i forskellige lyserøde og gyldne farver. Den første er netop sprunget ud. Den er noget af det smukkeste jeg endnu har haft i min have. Dels er der de sarte blade, der ligne silkepapir med fine linjer og krøller. Dels er der det, der bliver til frøstanden inden i, som ligner fed velour. 


Og endelig er der farven. Sart lyserød. Nærmest en lys laksefarvet. Smuk er den i hvert fald. Det er første år planten blomstrer, og den har kun én blomst. Så jeg glæder mig allerede til næste år, hvor der med garanti kommer flere. Nu er det med at nyde skønheden så længe den står her!


Derudover er de første fingerbøk (digitalis) så småt ved at blomstre. Efter at have haft dem her i et par år, der endelig små forskelle at spore i blomsternes nuancer.

6 comments:

 1. Åhh, hvor er de smukke. Dejlige billeder. Hvilket kamera bruger du?

  ReplyDelete
 2. Jeg bruger et lille Canon kamera: Ixus 990. 12.2 pixels. Jeg er ret godt tilfreds med det, selvom jeg stadig sukker efter et spejlrefleks kamera, kan jeg meget med det her i hånden - jo flere af funktionerne jeg forstår, jo flere muligheder åbner sig.

  ReplyDelete
 3. Det er vel nok smukt - jeg er vild med dine lyserøde valmuer. Jeg har selv sået nogle, men de ser underligt nok ikke ud til at blive en succes.

  ReplyDelete
 4. Valmuer. Jeg elsker dem. Jeg tror nok, at det er min yndlingsblomst. Så stærk og alligevel så skrøbelig ja. Eller omvendt. Jeg tænker på dette citat af Jung:

  Af din sårbarhed skal din styrke komme. Det giver mig kuldegysning. Og det gør valmuen på en måde også med sin "nok se men ikke røre" holdning. Den er rørende! :)

  Skønne billeder, du har taget!

  ReplyDelete
 5. Fine er de i al fald. Husk frø så du ka´ dele;-)

  ReplyDelete
 6. I vores have er der nmasser af valmuer - endnu kun i knop. Tak for billeder fra det varmere syden!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...