22/04/2011

Lys

Der er mørkt nedenunder i kirken. Ikke bare fordi det er aften, men fordi alle vinduer er blevet mørklagte, klar til søndagens opstandelsesgudstjeneste. Til gudstjenesten i dag blev alle levende lys på alteret pustet ud, da bibelteksten kom til, at Jesus døde. Det er rørende hvert år, synes jeg.

Men på søndag - der skal alle lysene tændes igen. Stearinlys i bakker, lysene på alteret, solen fra vinduerne og alle lamper bliver tændt. 

Stort er troens mysterium: Kristus er død, Kristus er opstanden, Kristus kommer igen.

7 comments:

 1. Ja det er nogle bevægende dage Anne, jeg har lige været et smut i Tyskland, og der gør de en del mere ud af påsken end herhjemme, det fornemmer vi ihvertfald som besøgende.
  Rigtig god påske til dig og dine.

  ReplyDelete
 2. Det lyder som en rigtig flot oplevelse, den måde du bruger lysene i kirken på. Lys er liv!

  ReplyDelete
 3. Amen - og må opstandelsens lys skinne i os og gennem os!

  ReplyDelete
 4. Jesus døde, men hans tanker og gerninger lever videre til efterlevelse.

  ReplyDelete
 5. Og lys skal der blive. En glædens dag.
  God påske til jer :-)

  ReplyDelete
 6. Michael: jeg vil tro, det er fordi Tyskland i vid udstrækning stadig er præget af katolske traditioner, og at de ikke smed alle babyer ud med badevandet i reformationen. Også god påske til dig!

  Helle; Tak, det er rigtig smukt. Traditionen går efterhånden mange år tilbage - også før mig. Vi forbedrer, finpudser og laver lidt om her og der, som man nu gør med det bedste. Og det er bestemt med til at gøre påskemorgen helt speciel!

  Charlotte: Ja, gid det må. Som igennem små fine mosaikker.

  Mette B: Præcis. Og det er godt at vide!

  Lasorinas mor: Det er det.

  Lene: Je, så er glæden stor! Over hele jorden, hvilket gør det hele endnu større, når vi samles i vores egne mindre forsamlinger, synes jeg. Rigtig god påske!

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...