09/07/2010

Stor mur

En af de store udfordringer ved vores lille have er, at den ligger mellem kirken og et nabo hus - begge i røde mursten. Kirkens bygning er noget kun dominerende i haven. Ikke kun fordi det er den, der bestemmer hvor meget sol, der kommer ned til os, men også pga. af farven og ikke mindst højden. 


Billederne her er taget for godt tre uger siden, så diverse stauder er blevet højere, og kommer tæt på  vinduerne. Alligevel synes jeg, der mangler noget i højden, der ikke fylder så meget. Det ville være en rigtig fin ting, at kunne få kirkebygningen lidt mere ind i haven - og der er masser af plads op af at bruge. Det skal bare være noget, der ikke ødelægger bygningens linjer, men som heller ikke ødelægger murværket. Ligenu drømmer jeg om klatreroser med kaprifolium og klematis i. Jeg forestiller mig at roserne mod muren ville være pænest, hvis de er i en creme eller sart lyserød farve.... Men jeg ved det egentlig ikke rigtigt. Har I nogle bud eller gode råd? Hvis du kender et sted, man kan få pæne klatre"stativer" til muren, vil jeg meget gerne høre om det!! 

4 comments:

 1. Jeg synes du skal kigge til de engelske haver, hvor man faktisk med vilje har røde mure... eller hvad med en studietur til Kongens have? Der må der være hjælp at hente... men en klatrerose - bestemt... eller hvad med en blåregn? (det er vores drøm)..
  Kram

  ReplyDelete
 2. Jeg kan jo ikke fjerne muren - det vil jeg heller ikke. Jeg ville bare gerne trække den mere ind i haven ved at få noget til at gro op ad den, så blikke tblev trukket imod den.
  En blåregn er et godt bud. Går den i muren ligesom en vedbend eller er den som en kaprifolium?

  ReplyDelete
 3. Blåregn går ikke i muren men den kræver noget kraftigt at vokse op ad. Den er enormt stærk!
  Clematis er også et bud. Den vi har i vores rødel kommer rigtig højt til vejrs og blomstrer rigt og længe.
  Klatreroser med duft er også et godt bud.
  Heldigvis er det en smuk mur og jeg synes vinduerne giver den liv. Jeg synes bestemt det gi´r mening at drage den "ind" i haven. Godt tænkt.

  ReplyDelete
 4. Tak, mor! Det er nemlig en smuk mur, så derfor giver det mening at inddrage den i haven. Duftroser ville være rart. Og vældig romantisk't! Håber, at have besluttet mig til efteråret.

  ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...