24/06/2010

Pæon


Min pæon blomstrer - med én blomst. For to år siden var den en stakkels lille plante at se på. I de år jeg var kommet i haven inden vi overtog, har jeg aldrig set den blomstre. Så forrige år fik den et ultimatum: Enten livede den op og begyndte at té sig som en pæon, eller også ville den blive fjernet. ...  Den valgte at live op, og er nu en fin stor busk med, nuvel, bare én blomst. (Den blev hjulpet lidt på vej af gødning og en klippet busk).
Nu er mit spørgsmål så hvorfor der kun er én blomst, der er blevet til noget, når jeg har set flere knopper? De, der ikke er blevet til noget, ser visne ud. Kan pæonen have fået for lidt vand, eller er det noget andet, der er galt?

Hmm. Indtil videre stiller jeg mig tilfreds med at min pæon er en pæon, og kan finde ud af at være det. Så får den lidt mere gødning og vand det næste årstid - mon så ikke, der kommer mere end én blomst næste sommer?!

(Det minder mig i øvrigt om historien Jesus fortæller om et figentræ i en vingård. Træet gav ingen frugt, så ejeren beordrede at det blev hugget op. Men gartneren gik i forbøn for det: "Lad mig grave om det og give det gødning - hvis det så stadig ikke bærer frugt efter det, kan vi hugge det op." Den behandling fik figentræet til at bære frugt. Jeg kan så godt li' den historie, for sådan er det jo: Hvis du bare møder mig med krav om præstation og effektivitet, kan jeg sandsynligvis ikke fungere. Men hvis du yder lidt omsorg og ser mig for mig, så kan jeg trives og bidrage til fællesskabet. Også selvom jeg er det eneste figentræ i miles omkreds!) (Hele historien kan læses i Lukas evangeliet kapitel 13)

2 comments:

  1. når man flytter en pæon, kan det vare adskillige år, inden den blomstrer -d et forklarer nok, hvorfor du først ser blomster nu - men de er jo værd at vente på, ikke?

    ReplyDelete
  2. når man flytter en pæon, kan det vare adskillige år, inden den blomstrer -d et forklarer nok, hvorfor du først ser blomster nu - men de er jo værd at vente på, ikke?

    ReplyDelete

Jeg bliver rigtig glad, når der er kommentarer til mine indlæg. Så læg endelig en hilsen, når du har været forbi. Har du ikke lyst til at skrive, så alle kan se det, kan du skrive til mig på annetkthompson (a) gmail.com Fortsat god dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...